18.4.16

Athens Erotic Art 2016 & οι απελευθερωμένοι μεσήλικες


Θέλει τέχνη ο έρωτας; Κι αν ναι, πως αυτό εκφράζεται μέσα από το πορνό; Αυτό πήγα να διαπιστώσω στο Athena Erotic Art που έλαβε χώρα 15-18 Απριλίου στο Tae Kwon Do του Π. Φαλήρου και υποσχόταν να ανεβάσει τη λίμπιντο των επισκεπτών του.

Χαρούμενες κοπέλες στα εκδοτήρια έκοβαν εισιτήρια με έκπτωση στα ζευγάρια. Εικάζεται ότι είναι ένα είδος επιβράβευσης των απελευθερωμένων γυναικών που συνοδεύουν το έτερον ήμισυ σε θεάματα με γυμνό. Όχι ότι θα είχαν την ίδια αντίδραση αν τα ξημερώματα τσάκωναν τον άντρα τους να πασπατεύεται βλέποντας τσόντα με την PussyCat. Ίσως αυτό να εξηγεί την ευκολία με την οποία είδε η μισή Ελλάδα στο χαλαρό την τσόντα της Αλεξανδράτου, χωρίς να είναι ντροπιαστικό. Όμως η ιστορία έχει τρύπα, γιατί η Τζούλια δεν έγινε υπερήφανη Ελληνίδα πορνοστάρ, όπως εκείνες του εξωτερικού –θα εξηγηθώ λίγο παρακάτω ως προς αυτό. Η Τζούλια έφυγε στην Αυστρία σαν κατατρεγμένη κι όχι μόνο αυτό, αλλά απολογήθηκε για αυτά τόσο καιρό μετά!

Η έκθεση ξεκινούσε με εικαστικά έργα πορνό, τα οποία εφόσον βαπτίστηκαν έργα τέχνης σου απαγορεύουν να τα χαρακτηρίσεις χυδαία, παρότι κάποια από αυτά είναι πραγματικά αισχρά και απερίγραπτα κακόγουστα. Αλλά όχι χυδαία, αλίμονο, μην μας πουν οπισθοδρομικούς. Στη συνέχεια έπεφτες πάνω στα περίπτερα διαφόρων εταιρειών, σεξοξενοδοχείων, sex shops, αλλά και πιο αθώων επιχειρήσεων, όπως αυτά των καλλυντικών με ανεξίτηλα κραγιόν (που τελικά μου κατέστρεψαν τη γκρι μου ζακέτα, whatever). Κι αφού σου προσέφεραν μερικά δωρεάν προφυλακτικά και αν ήθελες σου έκαναν τεστ για AIDS, γιατί το ΕΚΕ ποτέ δεν πεθαίνει, επιτέλους έφτανες στην κεντρική σκηνή. 

Ανά δέκα λεπτά επάνω στη σκηνή εναλλάσσονταν χορεύτριες στριπτίζ και επαγγελματίες πορνοστάρ και μπορούσες να βγάλεις αιδοιοσέλφι μαζί τους χωρίς καμία ντροπή. Αν ακολουθούσες την πρόχειρη σήμανση χωρίς βελάκια –ευτυχώς που έχουμε εκπαιδευτεί σα λαός στα escape rooms- έφτανες στην αίθουσα όπου προβάλλονταν cult πορνοταινίες μιας περασμένης εποχής, όπου υπήρχαν ακόμη τρίχες στα γεννητικά όργανα του κόσμου. Τέλος, να μην ξεχάσω να αναφέρω τους μεγάλους χορηγούς δεξιά κι αριστερά της κεντρικής σκηνής, δύο στριπτιτζάδικα των Αθηνών, που φρόντιζαν να καλύπτουν το νεκρό θεαματικά δεκάλεπτο, με δικά τους μικροθεάματα ίδιου περιεχομένου -ελληνικής παραγωγής βεβαίως, πιο μέτρια κορμιά και πιο φτωχό σόου.

Και εκεί που πίστευα ότι το φεστιβάλ θα είναι γεμάτο ανώμαλους –εννοώ ότι θα έχουν κάτι ανώμαλο που θα φαίνεται έκδηλα- έψαχνες με το μικροσκόπιο να βρεις τους περίεργους τύπους. Ήταν όλοι τους νορμάλ! Οι περισσότεροι ήταν ζευγάρια, αλλά κυρίως ζευγάρια λίγο πριν ή λίγο μετά τη σύνταξη. Πολλές καλοβαλμένες μεσήλικες γυναίκες, τα απωθημένα των οποίων δεν ήταν εμφανή στις αντιδράσεις τους, παρά θα έλεγες, αν τις παρατηρούσες, ότι πήγαν σε έκθεση έργων του Βαν Γκογκ. Κι ανάμεσα σε αυτούς τους νορμάλ ήμουν κι εγώ κι αυτό ίσως μας κάνει όλους μας περίεργους –με τη διπλή έννοια. Αλλόκοτους αλλά και περίεργους με περιέργεια.

Σε αυτό το σημείο θέλω να σας πω ότι η Pussycat μοίραζε αυτόγραφα, αφίσες και ημερολόγια πορνό πριν αρχίσει να γδύνεται. Το σίγουρο είναι ότι οι διεθνείς πορνοστάρ και στριπτιζέζ κάθε άλλο παρά «ντροπή» για τον τόπο τους δεν είναι, αλλά όχι μόνο αυτό, μα και οι Έλληνες τις υποδέχονταν με θαυμαστό σεβασμό. Σαν «θεές» του έρωτα… Οι πορνοστάρ αυτές ήταν σαν να δοξάζουν το γυναικείο φύλο, σαν να επρόκειτο για οποιαδήποτε άλλη κατηγορία σταρ. Και διερωτώμαι λοιπόν… Γιατί όχι τη Τζούλια; Μήπως επειδή δεν ήταν τόσο ταλαντούχα στην τέχνη του έρωτα; Γιατί όλα αυτά τα μεσήλικα ζευγάρια δεν ένιωσαν καμία ντροπή με τις γυμνές πορνοστάρ του εξωτερικού; Γιατί δεν φάνηκε να κοκκινίζουν ή να ξαφνιάζονται με τις πιο προχώ φιγούρες, τα τριψίματα, τα λεσβιακά παιχνίδια; Γιατί δεν μάζεψαν τους άντρες τους παρά έβγαζαν φωτογραφίες ωσάν να επρόκειτο για τουριστική ατραξιόν; Και πως όλοι αυτοί οι νεαροί άνδρες θαύμαζαν με σεβασμό το γυμνό, την ίδια στιγμή που σε γυναίκες in real life and time, είναι ικανοί να φερθούν χυδαία μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους, ή να πετάξουν μια χυδαιότητα σε εσένα που περπατάς στο δρόμο, επειδή είσαι γυναίκα και τίποτα περισσότερο. 

Αν με ρωτάς, δεν κατάλαβα τελικά ούτε σε ποιους απευθύνεται, ούτε γιατί πήγα. Αν κι ήταν εξαιρετική ευκαιρία να αγοράσεις με 5 ευρώ πορνοδιαστροφικά εσώρουχα οπότε αυτό θα έδινε ένα κίνητρο σε κάποιους. 

No comments:

Post a Comment

Any comments?