26.11.15

Θέλω να χωρίσουμε αλλά δεν ξέρω γιατί



Και πάνω που έχεις αγαπήσει, έχεις συνηθίσει, έχεις μοιραστεί, ξυπνάει ο μαλάκας μέσα του/της και σου πετάει «θέλω να χωρίσουμε» και πέντε - δέκα μπαρούφες ακόμα, που αντιστοιχούν στο «αλλά δεν ξέρω γιατί». Ναι, σε χώρισε αλλά δεν ξέρει γιατί, εξού και η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά (σε χώρισε αλλά σου μιλάει, σε τσιγκλάει, σε συναντάει, σου λέει ότι σε αγαπάει κλπ).

Όταν ο άλλος σε χωρίσει χωρίς να ξέρει γιατί, το πιθανότερο είναι να έχει σοβαρό πρόβλημα με τον εαυτό του -όχι με εσένα- και ο χωρισμός μπορεί να σημαίνει ακόμη και «σώσε με από τον αυτοκαταστροφικό εαυτό μου. Απόδειξέ μου ότι είναι άσπρο και όχι μαύρο». Δεν θα σου πει ποτέ «δεν ξέρω γιατί», θα πει μια μαλακία απλώς. Ή δύο. Ή τρεις.

Είναι δύσκολο να το κατανοήσεις αν είσαι άτομο που έχει συμβιβαστεί με τον εαυτό του, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι γύρω μας που αρέσκονται στο να δημιουργούν προβλήματα (στον εαυτό τους) εκεί που δεν υπάρχουν. Προβάλλουν πάνω στη σχέση τους όλες τις ανασφάλειες τους, επικεντρώνονται προκαταβολικά σε προβλήματα που δεν προέκυψαν ακόμα, για τα μελλοντικά «θέλω» που μπορεί να μη συμφωνούν σήμερα, αλλά που ίσως αύριο  να συναντιόντουσαν με λίγη θέληση παραπάνω.

Το χειρότερο από όλα, είναι η άρνηση στο να δεχτούν την αγάπη ως έχει. Προτιμούν να χαλάσουν μια καλή σχέση, λες κι είναι εύκολο να αγαπήσεις και να αγαπηθείς και συμβαίνει καθημερινά σε όλο τον κόσμο, ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα έρθει κάτι πιο ταιριαστό στις επιθυμίες τους. Σας έχω νέα, ο πρίγκιπας δεν υπάρχει, αλλά κι αν υπήρχε, μπορεί να μην τον συναντούσατε ποτέ. Αυτός που θέλει να σε χωρίσει αλλά δεν ξέρει γιατί, κατά βάση δεν έχει την ικανότητα να απολαμβάνει την αγάπη που παίρνει.

Σε χωρίζουν και παράλληλα χτυπιούνται ότι σε αγαπούν… Αλλά όχι, δεν θα γυρίσουν σε εσένα, γιατί «δεν γυρνούν ποτέ». Απόλυτοι άνθρωποι, προφανώς προβληματικοί. Στον έρωτα και στην αληθινή αγάπη δεν μπορείς να είσαι απόλυτος για τίποτε, αλλιώς γίνεσαι δυνάστης όχι σύντροφος.  Σε χωρίζουν, αλλά έχουν ανάγκη να σου μιλήσουν και να σου πουν πόσο φοβερή/ος ήσουν και πόσα πολλά αξίζεις… Παρότι αξίζεις τόσο όμως, δεν θέλουν να είναι μαζί σου, αλλά δεν ξέρουν γιατί. Πιστεύουν ότι σε αγαπούν ακόμα, αλλά δεν ξέρουν γιατί αυτό είναι πρόβλημα.


Τώρα τελευταία, άκουσα και ένα «ήταν βαρετά τέλεια αυτή η σχέση», γεγονός που επιβεβαιώνει την υποψία μου, πως κάποιοι άνθρωποι έχουν πραγματική ανικανότητα στο να αγαπηθούν και θέλουν να βασανίζονται με εφήμερες ευτυχίες, χτισμένες στην άμμο. Δυστυχώς, οι αγνές ψυχούλες που αγαπούν άνευ όρων τους συντρόφους τους, αγαπούν διπλά, και για τους δύο, αυτός είναι και ο λόγος που έλκονται από τα «ανίκανα στην αγάπη» άτομα. 

No comments:

Post a Comment

Any comments?