11.7.14

Tequila & Οι 7 πληγές

Ήταν ψηλός, μελαμψός, κούκλος, πολύ  ωραίος, αλλά με ένα τραγικό ελάττωμα: Η μπλούζα του ήταν τσαλακωμένη, σε βαθμό ξενέρας. Ωστόσο ήμασταν τρελά ερωτευμένοι και κάναμε βουτιές σε κάποια πισίνα – δεν ξέρω ποιανού ήταν η πισίνα. Το γκρι τσαλακωμένο μπλουζάκι βέβαια με ενοχλούσε πολύ. Μπορεί να ήταν ο άντρας της ζωής μου, ο μεγάλος αδερφός της Ντράνα, που δεν έχει αδέρφια. Τι χαζό όνειρο θέε μου! Σιγά μην η Drana Queen είχε αδερφό και μάλιστα τον άφηνε να κυκλοφορεί με τσαλακωμένα ρούχα.

Ξύπνησα απότομα, λίγο ζαλισμένη κι ετοιμάστηκα γρήγορα να πάω στη δουλειά.  Την ώρα που κλείδωνα την πόρτα για να φύγω, συνειδητοποίησα ότι το ασανσέρ είναι στον όροφό μου. Δηλαδή… έφυγαν από τις σκάλες ή μήπως δεν έφυγαν ποτέ; Υπάρχει κόσμος που κοιμάται μέσα στο σπίτι και εγώ φεύγω και τους κλειδώνω μέσα; Δεν είχα καιρό όμως, ας τους κλείδωνα μέσα, έπρεπε να φύγω. Θα έπαιρνα τηλέφωνο από το δρόμο για να μάθω αν τελικά βρίσκονταν στο σπίτι μου φυλακισμένοι ή αλλού κι ελεύθεροι.

Καταλάβαινα ότι είχα πιεί πολύ, από τη ζαλάδα και το κενό στο στομάχι, αλλά γενικά δεν ήταν ένα κακό hangover όπως άλλες φορές. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Ήξερα ότι έχω ξενυχτήσει πολύ, άρα περνούσαμε καλά, άρα κάτι συζητούσαμε όλο το βράδυ, δε μπορεί να το βγάλαμε στο μουγκό, σίγουρα συζητούσαμε κάτι, όμως τι;  Με το που σταμάτησα στο φανάρι πήρα τη Τζέν –τζέν τηλέφωνο. Κι εκείνη είχε περάσει καλά, κι εκείνη είχε μεθύσει γλυκά κι εκείνη είχε κοιμηθεί σαν πουλάκι, όμως δεν θυμόταν τι συζητούσαμε. Νόμιζε ότι θυμάται και πήγε να με βγάλει τρελή κι όταν την πίεσα να μου πει τι ακριβώς λέγαμε μέχρι τόσο αργά και πως γίνεται τρεις γυναίκες στα καλά καθούμενα να τελείωσαν ένα γεμάτο μπουκάλι τεκίλας, ήταν αδύνατο να μου απαντήσει. «Λέγαμε ότι όλα είναι θέμα διάθεσης…», ξεκίνησε να λέει. «Αυτό ήταν πριν την τεκίλα», της λέω.
Περίμενα να ξυπνήσει κι η Ζωζώ, να ρωτήσω κι εκείνη. Ακόμα στο βάθος του μυαλού μου είχα τον αδερφό της Ντράνα, που ούτε το όνομά του δεν ήξερα και το κυριότερο, ούτε καν υπήρχε, αλλά τον είχα ερωτευτεί πολύ. «Ζωζώ, ξύπνα αμέσως και πες μας. Τι λέγαμε χθες τόσες ώρες; Δεν θυμόμαστε τίποτα, θυμάσαι;». Αν είναι δυνατό, στη βεράντα του σπιτιού μου ήμασταν. «Θυμάμαι ότι μίλαγες γαλλικά κι εγώ καταλάβαινα, αλλά τώρα δεν θυμάμαι τι ήταν. Μα καλά, με κλείδωσες μέσα κι έφυγες;», αποκρίθηκε η Ζωζώ…

Οι 7 Πληγές:

1.       Υπάρχει ένα ρητό για την τεκίλα «One tequila, two tequila, three tequila, floor…»
Δεν είναι τυχαίο.  Το 4 είναι ο μαγικός αριθμός που σε φέρνει  κοντά με το πάτωμα. Και τίποτα άλλο να μην έχεις πιεί, στο 4ο σφηνάκι τεκίλας είσαι τελειωμένη υπόθεση.
2.       Η Τεκίλα είναι memory killer (φονιάς της μνήμης). Δεν θα ξεχάσω ποτέ, τότε που ξύπνησα (η Τζέν-τζέν είναι μάρτυς μου) και ανακάλυψα ότι μεθυσμένη (από τεκίλα) είχα στείλει μέσα στη μαύρη νύχτα το βιογραφικό μου παντού και φυσικά ήμουν πολύ δραστήρια σε όλα τα social media και σχολίαζα τα πάντα.
3.       Drink Tequila, Sleep with a stranger. Βάσει των παραπάνω, είμαι σίγουρη ότι είναι πολύ πιθανό να πάθεις κι αυτό. Μπορεί και να μην είναι τελείως stranger, αλλά ο φανταστικός αδερφός της Ντράνα…
4.       Όταν η ζωή σου σερβίρει λεμόνια… Ας το παραδεχτούμε. Η Τεκίλα ταιριάζει τέλεια με τα λεμόνια…
5.       You can dance, trust me. Δεν είσαι και ο πρώτος χορευταράς; Πιστεύεις ότι είναι αστείο να χορεύεις; Πιστεύεις ότι αν χορέψεις θα ρεζιλευτείς; Κι όμως, αν σηκωθείς και χορέψεις μια χαρά θα βρεις ρυθμό και δεν θα γίνεις ρόμπα. Απλά είσαι χέστης και δεν θα το κάνεις. Θα πιείς τεκίλα και τότε θα το κάνεις. Και τότε, καταλήγοντας στο πάτωμα όπως προείπα, θα γίνεις ρόμπα, αλλά χέστηκες.
6.       Hablas idiomas? Si! Μετά την τεκίλα μιλάς όλες τις γλώσσες. Ροδάνι πήγαινε η γλώσσα της Ζωζώ, μα την Παναγία τη γνωρίζω 15 χρόνια και δεν την έχω ακούσει ποτέ να μιλάει γαλλικά. Και καταλάβαινε τι της έλεγα και απαντούσε. Μη χειρότερα...
7.       Tequila kills amoeba: Το είδα γραμμένο και το πιστεύω. Υπάρχει στο google να το δείτε κι εσείς. Η Tεκίλα σκοτώνει την Aμοιβάδα. Αυτή η πρόταση περιγράφει άριστα τα γκομενικά μου αυτή την περίοδο… Αλλά αυτό, θα σας το πω άλλη φορά… ή και ποτέ!



1 comment:

  1. Anonymous11/7/14

    Λευκή η κίτρινη; παίζει ρόλο...

    ReplyDelete

Any comments?