5.7.14

Γιατί οι ωραίες είναι μόνες...


Πάντα αναρωτιόμουν γιατί βλέπω έξω στον κόσμο, τόσες ωραίες κοπέλες μόνες, που ενώ είναι τόσο όμορφες, περιποιημένες και σικάτες, δεν χτυπάνε γκόμενο ούτε με σεβροτίνες. Είναι πολύ απλό φίλες μου. Οι άνδρες στην πλειοψηφία τους δεν έχουν γούστο – thats it.

Ήμασταν στην παραλία με τη Βενεζουλιανή Γαζέλα. Είναι μια κοπέλα πολύ εντυπωσιακή, ψηλή, τέλειο κορμί, πανέμορφο πρόσωπο, μακριά λεπτά δάχτυλα, τρία μέτρα υγιή λαμπερά μαλλιά, αστραφτερό χαμόγελο, κανένα ψεγάδι. Προσωπικά, είμαι πολύ εντυπωσιασμένη από το φυζίκ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Από το μανικιούρ, το μικρό κόσμημα που κρέμεται στο λαιμό της, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια στα ρούχα της, πιστεύεις ότι η κοπέλα αυτή έχει βγει από εξώφυλλο περιοδικού. Παρότι δεν το έχω πολύ με τα κομπλιμέντα –όχι από ζήλια, απλά δεν θεωρώ απαραίτητο να βροντοφωνάξω όταν βλέπω κάτι όμορφο, εκτός αν είναι κάτι πραγματικά εξαιρετικό- παρατήρησα τα πέδιλά της. «Πολύ ωραία!», της σχολίασα ενώ μάζευα τα πράγματά μου να φύγουμε. «Σε εμάς αρέσει, στους άντρες όχι!», είπε και γέλασε πικρά. Ποιος ξέρει τι θα είχε ακούσει… Για έναν άντρα, ήταν «το σύγχρονο φωσφοριζέ πέδιλο του γερμανού παππού τουρίστα». 

Κι είναι πραγματικότητα. Λίγο πριν παρακολουθούσα τις φίλες μου να λένε η μία για τα νύχια της άλλης κι έκανα μεγάλη προσπάθεια να παραβλέψω το γεγονός ότι έχω βυζιά και να σκεφτώ σαν άντρας. «Πολύ ωραίο το λευκό μανό! Πολύ αριστοκρατικό». Φάουλ. Ο άντρας το νύχι το θέλει κόκκινο και τέλος. Δεν λέω ότι το κόκκινο νύχι δεν είναι ωραίο, ούτε ότι να γεμίζεις στρας όλη σου τη μούρη είναι καλό. Απλώς τονίζω ότι αυτό που εμείς οι γυναίκες θα δούμε "ωραίο" δεν είναι το ίδιο με αυτό που θα αρέσει σε έναν άντρα... (γενικά όμως δεν έχουν γούστο και το ξέρουμε)


Άλλα απαγορευμένα:
1.       Λιπ γκλος: Το λιπγκλός στα μάτια του άνδρα είναι σαν βλέννα, και μάλιστα, πιστεύουν ότι αν το ακουμπήσουν δε θα φεύγει ούτε τρίβοντάς το με γυαλόχαρτο. Πολλοί φοβούνται και το έντονο κραγιόν, σε βλέπουν σαν κλόουν ή ακόμη και να τους εντυπωσιάζει, σίγουρα δε θα ήθελαν να το έχουν πάνω τους.
2.       Περίεργα νύχια: Νύχια πράσινα, μπλέ, με στρασάκια, γαλλικό κι άλλα τέτοια περίεργα για τους άντρες δεν είναι παρά αηδία. Αυτή η νέα μόδα με τα μυτερά νύχια είμαι σίγουρη ότι τους προκαλεί φόβο…
3.       Μάξι φούστες: Όταν φοράμε μάξι μας βλέπουν σαν καλόγριες, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Στη φτωχή τους φαντασία, κάτω από τη μάξι φούστα βρίσκονται στραβά, τριχωτά πόδια ή κάτι τέτοιο.
4.       Κότσος: Γενικά το μαλλί πιασμένο προκαταβάλει αρνητικά τον άντρα. Για τη δουλειά είναι καλός και συνετός, αλλά για να βρεις γκόμενο ξέχνα το. Έχεις δει ποτέ καμία με καλοφτιαγμένο κότσο σε τσόντα;
5.       Μεγάλες τσάντες: Τις κοροϊδεύουν γιατί δεν καταλαβαίνουν τι μπορεί να έχουμε εκεί μέσα. Αν υποθέσουμε ότι οι άντρες κυκλοφορούν χωρίς καθόλου τσάντα, σίγουρα δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί εμείς οι γυναίκες τρελαινόμαστε με τις μεγάλες τσάντες.
6.       ΠιπΤόου: Τώρα το εξειδικεύω λίγο, αλλά θα μιλήσω από προσωπική εμπειρία-τραύμα. Υπάρχουν άνδρες που βρίσκουν αστεία τα υπέροχα πιπτόου. Όσο πιο μικρή η τρύπα, τόσο πιο αστείο τους φαίνεται. Ζώα! «Τρύπησαν;χαχα». Ενώ όταν εσείς φοράτε σαγιονάρες είναι καλύτερα!?
7.       Ψηλόμεσα σορτσ ή φούστες: Μας έκανε πολύ κακό η δεκαετία που πέρασε, όπου τα χαμηλοκάβαλα ήταν της μοδός. Έχει γράψει στον ανδρικό εγκέφαλο και θα τους πάρει πολλά χρόνια να δεχτούν ότι και τα ψηλόμεσα έχουν τη χάρη τους. Προς το παρόν, το βλέπουν σα σωβρακοφανέλα…Βλέπε Γκιονάκης
8.       Χρυσόσκονη: Ό,τι καλλυντικό εμπεριέχει χρυσόσκονη, ειδικά σε ό,τι αφορά το δέρμα: κρέμα σώματος, αφρόλουτρο, ρουζ, πούδρα, αντηλιακό. Οι άνδρες μισούν τη χρυσόσκονη και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί εμείς παθαίνουμε έρωτα άπαξ κι η χρυσόσκονη πέσει στα χέρια μας.
9.       Δαντέλες: Του άντρα του αρέσει το σιθρού. Η δαντέλα του θυμίζει τη γιαγιά του. Δεν έχω να πω περισσότερα.
10.   Φτιόγκοι/Κορδέλες κλπ: Εμείς τους βρίσκουμε χαριτωμένους. Εκείνοι πιστεύουν ότι είναι περιττοί όταν είναι σχέδιο κι όχι θηλιά να κρατάει κάτι, ή δεν είναι κορδόνι σε παπούτσι.


Αυτά είναι γενικοί κανόνες φυσικά, γιατί ο καθένας έχει τη δική του περιέργεια. Άλλος δε γουστάρει τα αρώματα, άλλος δεν θέλει καθόλου μακιγιάζ, ο παράλλος τις πλεξούδες,κάτι άλλο, που εμείς οι γυναίκες γουστάρουμε πολύ. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα η αριστοκρατική γαλλική κοτσίδα. Δεν την εκτίμησε κανένας άντρας ποτέ, παρότι παραλίγο να ξεριζώσεις τα μαλλιά σου για να την πετύχεις. Και κάπως έτσι φτάσαμε στην εποχή, που το μοναδικό κανονικό βρακί μας είναι αυτό της περιόδου, κι αυτό ακόμα το φοράμε με σχεδόν ενοχές. Ε όχι! 

Υ.Γ. Εννοείται ότι δεν θα μείνει καμία γεροντοκόρη, απλά θα κάνει πολλούς γκέι φίλους - που έχουν γούστο- μέχρι να βρουν έναν στρέιτ με γούστο.

No comments:

Post a Comment

Any comments?