16.5.14

Zed & Von Zer: Ο Ψυχαναγκασμός του Whatsapp


Μετά το stalking του facebook ήρθε ο Ψυχαναγκασμός του Whatsapp. Μπαίνεις στο whatsapp και κοιτάς πότε συνδέθηκε τελευταία φορά. Να στείλεις ή όχι; Να κρατηθείς ή μήπως να ξεκινήσεις να γράφεις και να μη στείλεις ποτέ, γιατί θα σκάσει περιμένοντας; Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε!
Η Von Zer είναι η τέλεια συνομιλήτριά μου σε τέτοια θέματα. Σκεφτόμαστε ακριβώς το ίδιο και συμπληρώνουμε η μία την άλλη, διασταυρώνοντας τις πληροφορίες και τις εμπειρίες μας. Η Von Zer είναι κάτι σαν στατιστικολόγος για εμένα, γιατί γνωρίζει πολύ κόσμο κι επομένως μπορεί πάντα να μου επιβεβαιώσει τη βασική μου υποψία σε αυτή τη ζωή: Στη μάχη των φύλων, οι γυναίκες θα είναι πάντα χαμένες, γιατί ο άνδρας είναι βλάκας και ο βλάκας είναι απρόβλεπτος.

Συνδέθηκε στις 04:56’

Ο ψυχαναγκασμός του whatsapp είναι μια νέα τάση στις γυναίκες. Μπαίνουμε μέσα κάθε πέντε με δέκα λεπτά και παρακολουθούμε πότε συνδέθηκε και πότε αποσυνδέθηκε ο άλλος. Παρακολουθούμε τις συνδέσεις – αποσυνδέσεις χωρίς να στέλνουμε κάτι και άρα χωρίς να περιμένουμε απάντηση. Ούτε ξέρουμε με ποιον μπορεί να μιλάει ο Χριστιανός, αλλά βασανιζόμαστε, γιατί η τελευταία σύνδεση ήταν στις 4 το πρωί – και με ποιον μπορεί να μίλαγε 4 το πρωί δηλαδή;

Γράφει…

Ο άνδρας εκδικείται με πολύ σκληρό τρόπο, όχι με κίνητρο, αλλά από ανοησία. Ξεκινά να σου γράψει κάτι και μετά απλώς το ξεχνάει. Το αποτέλεσμα είναι, εσύ να βλέπεις την πράσινη ένδειξη «γράφει…» και να περιμένεις και να ιδρώνεις πάνω από το κινητό και να σου έρχεται εγκεφαλικό και να περνάνε οι ώρες και οι μέρες και το μήνυμα να μη στέλνεται ποτέ, ώσπου μια ημέρα η ένδειξη «γράφει…» δεν εμφανίζεται πια. Ποιος ξέρει τι μπορεί να ήθελε να πει; Και γιατί δεν το έστειλε; Και αφού μπήκε πριν από λίγο πως είναι δυνατό να σε ξέχασε; Κοπανιόμαστε και πάλι, που να ήξερε πόσο μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε χωρίς ποτέ να το έχει σχεδιάσει.

Χα-χα

Οι άνδρες δεν έχουν στρατηγική –εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, να τα λέμε κι αυτά. Ευτυχώς έχουμε αποκωδικοποιήσει λίγο αυτή την αρχέγονη μέθοδο επικοινωνίας, που περιγράφεται συνοπτικά σε «χαχα».

Άνδρας: Τι λέει; Τι φάση;
Γυναίκα: Καλά! Εδώ! Ωραία! Εσύ??? J J <3 color="#666666" font="">(χαμός απο θαυμαστικά, αποσιωπητικά…)
Άνδρας: Cool
Γυναίκα: Κι εγώ σε σκεφτόμουν (ντόινγκ!)
Άνδρας:  Τι σκεφτόσουν; (περιμένει να ακούσει για τα πρόστυχα εσώρουχά σου)
Γυναίκα: (λες κάτι τελείως άκυρο)
Άνδρας: Χαχα

Και τι να πεις εσύ μετά το χαχα; Πόσο αμήχανο και ηλίθιο είναι να τελειώνει μια συζήτηση στο χαχα;
(τα παραπάνω ισχύουν εξίσου και για το lol)

Φωτό με παγωτό

Κι αποφασίζεις να αλλάξεις τη φωτογραφία του προφίλ σου για να του τραβήξεις την προσοχή του. Ύστερα από 2.000 sexy σέλφι βρίσκεις κάποια που να ταιριάζει – ξεχνώντας ότι στο γουατσάπ έχεις το μπαμπά και το αφεντικό. Και φυσικά αγνοώντας το fact ότι αυτός δεν πρόκειται να το παρατηρήσει ποτέ.

"Σε meeting" vs "Διαθέσιμος"

Μελέτη και εξονυχιστική ανάλυση συμβαίνουν για χάρη του status. Εκείνος «σε meeting» κι εσύ απελπιστικά διαθέσιμη.

H Zed και η Von Zer συστήνουν: Αποχή απο το Whatsapp και Ροζέ, Κτήμα Κοκοτού


Τα παραπάνω ισχύουν για χρήστες Whatsapp και Viber και σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι αθωώνονται οι stalkers του facebook. Αν είσαι άντρας κι έχεις σοκαριστεί μάθε ότι ναι, εμείς οι γυναίκες τα κάνουμε αυτά κι αν όχι όλα αυτά σίγουρα ένα από τα παραπάνω. Και μάθε επίσης ότι το χαχα δεν είναι απάντηση. Αν έδινες μια σωστή και ξεκάθαρη απάντηση δε θα χρειαζόταν να ερμηνεύουμε τίποτα από τα παραπάνω. Βλάκα! Αμοιβάδα!

No comments:

Post a Comment

Any comments?