16.5.14

La ameba (Η αμοιβάδα)

Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στα ευφάνταστα Nicknames που δίνουν οι γυναίκες στους γκόμενους. Οι 5 βασικές κατηγορίες είναι Ζώα, Λαχανικά, Ανθρωποειδή, Ήρωες Κινουμένων Σχεδίων και τα Νούμερα.



ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1: Τα ζώα

Τα ζώα μπορεί να είναι γλυκούλικα, αλλά μπορεί να σημαίνουν και το ακριβώς αντίθετο. Έτσι, εγώ ήμουν κάποτε για κάποιον το «γατάκι» του (αίσχος) και ο γκόμενος της Ζωζώ φέρει μέχρι σήμερα τον τίτλο «Γατούλης». Μετά είχα το «κοτοπουλάκι μου» και αμέσως μετά το «κουνέλι». Το κοτοπουλάκι ξεκίνησε ως «Λιονταράκι», το οποίο όμως καταργήθηκε λίγο καιρό μετά κι έγινε κοτοπουλάκι. Αυτό σήμαινε μια κάποια αναβάθμιση, γιατί το «Λιονταράκι» ήταν μια βεβιασμένη ονομασία προερχόμενη από το ομώνυμο ζώδιο, ενώ στη συνέχεια έγινε κοτοπουλάκι, για προσωπικούς λόγους. Το κουνέλι, αντιθέτως, δεν αναβαθμίστηκε, αλλά υποβιβάστηκε σε Αμοιβάδα και λίγο μετά σε Φυτοπλαγκτόν.
Κι άλλο ένα ζευγάρι που ανήκει πια στο παρελθόν, είχε ονομαστεί «πουλόκοτα», δηλαδή κοτόπουλα, ένας θεός ξέρει γιατί… Τέλος, προσφάτως ο πρώην μιας φίλης, που δεν είχε ποτέ του υποκοριστικό, βαπτίστηκε «μαδημένη φώκια του νότου», για λόγους που δε μπορώ να αποκαλύψω ακόμα… Και πολλοί ακόμα, συνήθως πρώην, ή φευγάτοι, ονομάστηκαν «ΖΩΑ», και φέροντας μια κάποια ειδικότητα στον τίτλο, έμειναν στην ιστορία ως βόδια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2: Τα λαχανικά

Κι όμως, στη ζωή μου συνάντησα πολλά λαχανικά σε nicknames γκόμενων, πρώην και νυν. Το πρώτο ήταν το «Λαχανόπαιδο» -δε ξέρω αν θυμάστε εκείνες τις κούκλες, τα λαχανόπαιδα, μα ήταν ίδιος… Το Λαχανόπαιδο ονομάστηκε έτσι για λόγους ομοιότητας, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι καλό ή κακό. Λίγα χρόνια μετά, γνωρίσαμε και τον «Γλυκοπατάτα» -με την κακή έννοια… Ήταν ένας τρόπος να υποβιβάσουμε τη γοητεία κάποιου που μας έφτυσε, αλλά είχε μαγουλάκια κι οπότε ρίξαμε το blame σε αυτό. Σε αυτή την κατηγορία των λαχανικών, ανήκει και ο Μπάμιας… Δε χρειάζονται επεξηγήσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3: Τα ανθρωποειδή

Πρόκειται για υποκοριστικά που μόνο ανθρώπινο ον μπορεί να φέρει, όπως ας πούμε, το αξεπέραστο «Καρπαζοεισπράκτορας» που είπε η Ντράνα στο γκόμενό της. Επίσης, είναι ο «Κύριος», ο γκόμενος απροσδιορίστου ηλικίας μιας φίλης, είναι ο «Άνθρωπος Κουνούπι» -αυτός που σε τσιμπάει μία φορά και τρώγεσαι για μέρες… Είναι ο Μυγοχάφτης… Ο Τάκης… (αυτός που φέρνει σε δημόσιο υπάλληλο), ο Παναγιωτάκης (αυτός που τρώει παντόφλα από τη γυναίκα του), ο κοινός Μαλάκας, ο τραγικός Μαλάκας κλπ. Στην ίδια κατηγορία και τα φυσικά χαρακτηριστικά στην υπερβολή τους: Ο Καμπούρης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4: Ήρωες κινουμένων σχεδίων

Τι να πει κανείς για το «Καλό και το Κακό Γκόλουμ»; Είναι ο παρανοϊκός γκόμενος, ο διπολικός. Είναι επίσης ο Πίκατσου (ο κοντόχοντρος) και ο Μπούλμπασαρ (κάποιος κοντόχοντρος και βλάκας).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5: Νούμερα…

Η γυναίκα θυμάται κάποιους γκόμενους με τη χαρακτηριστική επιγραφή του νούμερου με το οποίο πέρασαν από το κρεβάτι της. Ο «1ος» είναι ένας από αυτούς. Ύστερα είναι οι τυχεροί αριθμοί 4,7 και 8. Επίσης είναι το 10 το καλό, για όσες έφτασαν ή και ξεπέρασαν την ποδοσφαιρική ομάδα. Από το 10 και μετά, αν ακούσετε ποτέ αριθμό, να ξέρετε ότι δεν έχει σχέση με τη σειρά που πέρασαν από το κρεβάτι –μετά τους 10 σταματάει το μέτρημα. Επομένως, ο 33 και ο 94 σχετίζονται με ένα πολύ απλοικό σύστημα αριθμολογίας που είχαμε οι γκόμενες στο Γυμνάσιο.

Φαντασία να έχουμε…

No comments:

Post a Comment

Any comments?