3.4.13

Beynac : Να πάμε!


Από μικρή μου άρεσαν τα ταξίδια… Και μου άρεσε επίσης πολύ όταν γύριζα σπίτι μου, χορτασμένη πλέον από διακοπές. Δε λέω ότι δεν αγαπώ το σπίτι μου, αλλά πλέον, στο new age όπου ζω, όταν ακούω ή βλέπω ένα μέρος, πετάγομαι και λέω «Να πάμε!», όπως έλεγα πάντα, αλλά η πρόταση συνεχίζει  με«Να  πάμε να ζήσουμε εκεί!».

Γλυκοκοιτάζω τη βαλίτσα, καμιά φορά της μιλάω κιόλας…  Θυμάσαι, μαρή βαλίτσα, τότε που κοντέψαμε να πλημμυρήσουμε με ρακή στο αεροδρόμιο της Τουλούζ; Θυμάσαι  τότε που κοντεύαμε να εκραγούμε από τα πολλά τα ρούχα; Ή τότε που νόμιζα ότι σε έχασα; Ή τότε που σου έφυγε ένα ροδάκι….

Κάποτε οι προορισμοί ήταν για διακοπές όχι για μετανάστευση. Όποτε μου προτείνουν να πάμε κάπου, καταλαβαίνω ότι μετακομίζουμε εκεί, όχι ότι πάμε διακοπές. Τελικά, δεν πάω πουθενά…

Όλα όμως μου φαίνονται πιθανά, αν όχι για εμένα, σίγουρα για τους άλλους. Αγγλία, Γαλλία, Αμερική ,Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι…Αιθιοπία! Βεβαίως, Αιθιοπία, καλά ακούσατε. Έλληνας, λευκο-κόκκινος, γόνος εύπορης οικογενείας, στην ηλικία μου, μετέφερε τη μπίζινα και τη ζωή του εκεί. Γιατί εγώ να μη μπορώ να κυκλοφορώ όλη μέρα με ένα παρεό και σαγιονάρες, χαμένη κάπου στη Μπραζίλ; Γιατί να μην αγοράσω μια βέσπα σε χαρούμενο χρωματάκι και να κάνω βόλτες στα στενά του Μονακό; Ή να γίνω η φουρνάρισσα του Beynac, που μου θυμίζει το χωριό του «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»; Θα μπορούσα ακόμα να ζήσω μαζεύοντας καρύδες στη Γουαδελούπη (λογικά είναι στα βαραία κι ανθυγιεινά γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σου πέσει καρύδα στο δόξα πατρί). Ένα ακόμη όνειρο θα ήταν να γίνω μπαρ-γούμαν στην Αβάνα, ή Σομελιέ στη Μεντόζα της Αργεντινής, ή έστω εκτροφέας λάμα στο Περού!

Οι γονείς μου κάποτε είχαν πει, ότι μπορώ να γίνω ό,τι θέλω… Να ζήσω όπου θέλω… Να μη νηστεύω από υποχρέωση, γιατί είμαι άνθρωπος, κι οι άνθρωποι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι θέλουμε όταν δεν ενοχλούμε την ελευθερία των άλλων. Έτσι μου είπαν. Μάλλον γι’αυτό αποφάσισα να γίνω ό,τι θέλω αλλά να ζήσω κοντά τους! (έχοντας πάντα όμως κάποιες δεύτερες σκέψεις και τάσεις φυγής…)

Όνειρο ζωής:
«Quit your job, buy a ticket, get a tan, fall in love, never return»

4 comments:

  1. Anonymous3/4/13

    Τέλειο!!Sooo so true

    ReplyDelete
  2. :) or just catch da f***in train...!you know..

    ReplyDelete
  3. Anonymous3/4/13

    Alexupilami,

    Je comprend rien au texte en Grecque mais j'ai reconnu l'image, C'est la Dordogne !!! Je connais cet endroit, j'allais faire du "Kayak" quand j'étais petit là bas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. c'est le Beynac,en Périgord!!! Je vais essayer écrir en français maxupilami! :)

      Delete

Any comments?