22.9.12

The flatmate's issue


Η συγκατοίκηση από μακριά, μοιάζει με αιώνιο πάρτι! Σκέφτεσαι ότι θα έχεις παρέα συνέχεια, θα ξαγρυπνάς συζητώντας με κλειστά φώτα, το πρωί θα μοιράζεσαι το όνειρο που είδες το προηγούμενο βράδυ…Θα τρως με παρέα κι όχι με τον τοίχο τέτ α τέτ…

Ηοw about that : Η συγκάτοικός σου εξαντλεί όλο το ζεστό νερό γιατί μπανιαρίζεται 2 ώρες! Ο καφές τελειώνει γιατί είναι coffee maniac, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι ότι με την πρόφαση ότι εργάζεται σκληρά, σου αφήνει σουβενίρ τις κούπες του καφέ παντού μέσα στο σπίτι. Για τον ίδιο λόγο, σε ξυπνάει καθημερινά στις 6.30 το πρωί. Παλεύετε για το ποια θα πάρει την καλύτερη πρίζα…ποια θα μαζέψει τις τρίχες από το μπάνιο (ποια μάδησε πιο πολύ), ποια θα κατεβάσει τα σκουπίδια, ποια θα κλείσει τελευταία το φως και ποια θα πάει πρώτη στην τουαλέτα.  Όταν αφοσιώνεσαι στο ίσιωμα των μαλλιών σε πετάει έξω από το μπάνιο για να βάλει τους φακούς της. Κι όταν θα θέλεις να μιλήσεις με τον γκόμενο στο σκάιπ θα θέλει να κοιμηθεί. Όταν εσύ θα θες να κοιμηθείς, θα ακούς συνέχεια το «τσίκι τσίκι» απο το μπλάκμπερι. Βάζεις τη μουσική σου κι εκείνη τη δική της.

Θέλεις να μαλώσεις, να γκρινιάξεις, κάπου να ξεσπάσεις τα νεύρα σου και δεν μπορείς γιατί δεν συμφέρει, γιατί που θα πας να κλειστείς να κάνεις μούτρα; Στο μπάνιο ή στη ντουλάπα; Οι γκόμενοι όξω από την παράγκα φυσικά…

Τροφές όπως: φακές, λαχανάκια βρυξελλών, φασόλια… απαγορεύονται ρητά!

Το καλημέρα- καληνύχτα είναι σα το χάπι του γέρου. Κάθε μέρα, 2 φορές μία πρωί μία βράδυ, υποχρεωτικά, είτε το θες είτε όχι, με το ζόρι!

Και παλεύεις για το ποια θα σταθεί μπροστά στον καθρέπτη. Ενίοτε παίρνει τα κλειδιά σου κατά λάθος και σε κλειδώνει μέσα. Το πιο αβάσταχτο από όλα; Μοιράζεσαι το ίντερνετ, όπου τη μία πιάνει καλύτερα στον δικό σου υπολογιστή κι η άλλη καταριέται, την επομένη πιάνει καλύτερα στο δικό της υπολογιστή και το δικό σου σέρνεται, σε αντίθεση με τη γλώσσα σου που πάει ροδάνι ξαποστέλλοντας «ευχές» προς όλες τις μεριές.

Για να είναι δίκαιη η μοιρασιά, πρέπει να πηγαίνετε μαζί στο σουπερ μαρκετ. Να αποφασίζεται γενικότερα μαζί. Ναι, ναι, ακόμη κι αν δεν είσαι έτοιμος για γάμο πρέπει να ζήσεις σα παντρεμένος και μάλιστα χωρίς τα benefits στο κρεβάτι. Όσο για τα φαγώσιμα… Η μία κρύβει από την άλλη διάφορα καλούδια, στο βάθος των συρταριών και των ντουλαπιών.

Χωρίζεις το σπίτι στα δύο, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν είναι επαρκές. Η μια παίρνει τη μεριά της ντουλάπας και την έχει όλη δική της, τα δικά σου ρούχα στριμώχνονται σαν σε κονσέρβα μέσα στη βαλίτσα. Εσύ παίρνεις τη μεριά από το παράθυρο και κατακτάς το γραφείο. Ο δικός σου υπολογιστής παίρνει αέρα από τη λεία επιφάνεια, αλλά ο κ**ος σου διαμαρτύρεται από την πολύωρη τριβή στην καρέκλα. Το βράδυ γυρνάς από τα ξενύχτια και θες να ανοίξεις το ψυγείο να φας ό,τι βρεις μπροστά σου, αλλά για να μη ξυπνήσει περιμένεις υπομονετικά την ώρα του πρωινού. Εκείνη για να μη σε ξυπνήσει το πρωί καταπιέζεται και τρώει τα κορν φλέιξ μέσα στη ντουζιέρα.

Τα βρακιά βρίσκονται σε κοινή θέα, εδώ στα εξωτερικά δεν έχουμε μπαλκόνια. Τα βρακιά είναι σκορπισμένα μέσα στο σπίτι, όπως και όλα τα λοιπά αξεσουάρ.

Αλλά δεν πειράζει! Σημασία έχει ότι οι άλλοι νομίζουν ότι περνάτε ωραία!

No comments:

Post a Comment

Any comments?