14.9.12

ô Toulouse « les yeux » version GR


Στην Ελλάδα επεξεργαζόμουν τους ανθρώπους του λεωφορείου προσπαθώντας να μαντέψω την ταυτότητά τους. Από πού είναι; Τι δουλειά κάνουν; Είναι παντρεμένοι; Ποιος είναι ο τελικός προορισμός; (εννοώ τη στάση του λεωφορείου όχι τον τελικό προορισμό = το θάνατο!). Στην Τουλούζη οι αποστάσεις είναι walking distance οπότε τους συναντώ στο δρόμο. Οι 10 τύποι που συναντάς το πρωί εδώ, είναι αυτοί:

1. Ο αλλοδαπός εργαζόμενος

Ο Α.Ε. σηκώνεται χάραμα εξαιτίας της δουλειάς του. Θυρωρός, κηπουρός, οδοκαθαριστής ή οικιακή βοηθός … Πάντως είναι χαμογελαστός, περπατά γρήγορα, συχνά μιλάει στο τηλέφωνο…στα πορτογαλικά!

2. Ο φοιτητής

Ο φοιτητής έχει ένα ιδιαίτερο στυλ! Συνδυάζει κοστουμιά με το all star, κουβαλάει παντού τον υπολογιστή του, περπατάει σκυμμένος πάνω από το iphone ή το blackberry… Είναι ικανός να στείλει 10 μηνύματα ενώ διασχίζει το δρόμο… Περπατάει ήσυχα, παριστάνοντας τον σοβαρό, έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο. Ένας οπτιμιστής…Χα! Είναι πολύ νέος για να τον κατηγορήσουμε και για αυτό!

3. Ο Σπορτίφ

Σαββατόβραδo, χάραμα Δευτέρας, ακόμη και παραμονή Χριστουγέννων φοράει το σορτσάκι του και τρέχει…και τρέχει… Είτε με σκυλί, είτε με κάποιο εξίσου σπορτίφ φίλο ή με το Ipod δεν είναι ποτέ διαθέσιμος να σε γνωρίσει… Ακόμη και στα φανάρια δεν σταματά να χοροπηδάει. Πφσκοτήστηκα! Δεν είναι του στυλ μου ούτως ή άλλως

4. Ο ευτυχισμένος παππούς  

Οι συνταξιούχοι στη Γαλλία είναι πολύ ευτυχισμένοι και επωφελούνται της ζωής που τους έχει απομείνει! Αντιθέτως στην Ελλάδα, το Κράτος έχει γραμμένους τους ηλικιωμένους, που μαζί με τους νέους διπλωματούχους είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης. Ο ευτυχισμένος παππούς, ή η ευτυχισμένη γιαγιά, πάει το πρωί να πάρει φρέσκια μπαγκέτα από το φούρνο και ύστερα το απόγευμα, πάει στο… Πανεπιστήμιο της Τρίτης Ηλικίας! (εκεί που έκανα το 1ο μου σταζ)

5. Ο Κλωσάρ  

Συνοδεύεται πάντα από το λιγότερο 3 σκυλιά διαφορετικού χρώματος, είναι νέος, με ράστα, πολύχρωμα ξεβαμμένα ρούχα! Είναι ξεκάθαρο ότι ζει στους δρόμους από επιλογή, δεν γουστάρει την κοινωνία μέσα στην οποία ζει. Στους κλωσάρ δεν τους αρέσουν τα κρεβάτια, τα σπίτια και το ζεστό νερό! Ε, ναι, γιατί όταν είσαι τόοοσο νέος, κι η μητρική σου γλώσσα είναι τα γαλλικά, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία!

6. Η Καγκόλ (αυτό που εμείς λέμε «καγκουρογκόμενα»)   

Συνήθως είναι ψηλή και όμορφη, ή «νοστιμούλα», γαλλίδα, περήφανη για την ομορφιά της. Είναι δυναμική και δε χαμογελάει ποτέ στους αγνώστους, είναι υπερβολικά μακιγιαρισμένη… Το άρωμά της είναι φθηνιάρικο και σεξιβρωμιάρικο. Κρατάει μεγάλη τσάντα γεμάτη τσίχλες και καπότες!

7. Ο ιντελέκτουαλ

Μεγάλα κοκάλινα γυαλιά, δερμάτινη τσάντα χιαστή, ένας καλλιτέχνης, ένας ποιητής ή απλά ένας αρχιτέκτονας;

8. Ο τουρίστας  

Ο Σωβινισμός δημιούργησε αμέτρητους εγχώριους τουρίστες, παθιασμένους με τη γαλλική πολιτιστική κληρονομιά! Με το χάρτη στο χέρι, κυρίως με γκρουπ, εξερευνούν την Ροζ Πόλη… Ακόμη και στην ίδια του τη χώρα δε θα μείνει ικανοποιημένος, στο τέλος του ταξιδιού του δε θα παραλείψει να γράψει ένα γράμμα παραπόνων!

9. Οι Δούκες της Τουλούζης

Αριστοκρατία… Οι πραγματικοί Σνομπ… Οι απόγονοι… Η high society!

10. Ο Έλληνας

Ακόμη κι αν δεν αναγνωρίζεις τη γλώσσα, σε διαβεβαιώνω είμαστε πολλοί! Ο Έλληνας μιλάει δυνατά, μιλάει με τα χέρια. Επιπλέον, γελάει εκκωφαντικά και είναι εντελώς εξαρτημένος από το κινητό του. Κουβαλάει ένα φραπέ στο σέηκερ..  

No comments:

Post a Comment

Any comments?