29.9.12

Married for 24 hours (vol1)


Και κάπως έτσι αρχίζουν όλα όταν παντρεύεσαι. Ένα πρωί, αφήνεις το μικρό σου σπιτάκι και με δύο τρείς βαλίτσες καταφθάνεις στο σπίτι του αγαπημένου σου για να εγκατασταθείς. Το νοικοκυριό σε περιμένει στη γωνία… Εκείνος σε υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες (γιατί μαρή; Που θα βρει καλύτερα;).

Αφού ταχτοποιείς τα πράγματά σου, αρχίζουν τα συζυγικά καθήκοντα. Την πρώτη μέρα του γάμου, όπως την έζησα εγώ, όλα ήταν πολύ όμορφα γιατί το ευγενικό και ρομαντικό «μοιράζομαι» παίρνει σάρκα και οστά. Πηγαίνεις μαζί του στο σούπερ μάρκετ, αποφασίζετε από κοινού τι θα μαγειρέψετε και όχι τι θα μαγειρέψεις (!)… Ο άντρας ο σωστός, κουβαλάει τη σακούλα του σουπερ μαρκετ μέχρι το φούρνο, για να πάρετε φρέσκο ψωμί. Γυρνάτε στο σπίτι χαρούμενοι, εκείνος σου προσφέρει ένα δροσερό νταιτζέστιβ κι εσύ φτιάχνεις κάτι πρόχειρο για να φάτε πριν τον αγώνα.

Πλένεις τα εργένικα πιάτα για να κάνεις πιάτα νοικοκυριού και σε λίγα λεπτά φαίνεται, ότι στο σπίτι έχει μπει γυναίκα. Ύστερα αρχίζεις το μαγείρεμα, εκείνος σε καμαρώνει από τον καναπέ και κάθε λίγο σε ρωτάει αν θέλεις να σε βοηθήσει. Φυσικά αρνείσαι… Πρώτον γιατί είναι η πρώτη μέρα του γάμου και δεν έχεις προλάβει να κουραστείς και δεύτερο και κυριότερο, γιατί εσύ το κάνεις καλύτερα! Στοργικά τον πλησιάζεις με την κουτάλα της σούπας για να δοκιμάσει τη σάλτσα. Αλμυρή σα τα δάκρυά σου, όταν έκοβες σε μικρά μικρά κομματάκια το κρεμμύδι. Εκείνος σε επιβραβεύει και σε ευχαριστεί με ένα λιγούρικο χαμόγελο. Η λιγούρα είναι για το φαγητό κυρίως, όχι για εσένα! Λίγο πριν σβήσεις τη φωτιά (της κουζίνας όχι της μεταξύ σας) εκείνος θα στρώσει το τραπέζι. Έτσι κάνουν οι Ευρωπαίοι σύζυγοι, τ’ακούς Ελληνάρα; Επίσης βγάζει το παγωτό από το ψυγείο, στο σερβίρει και στο τέλος κατεβάζει και τα σκουπίδια.

Η πρώτη ημέρα του γάμου μου ήταν φανταστική, ακριβώς όπως την ονειρευόσουν! Ο άντρας σου είναι τόσο καλός, που στο δεύτερο ημίχρονο σε άφησε να βγεις για ποτό με τους φίλους σου! Φυσικά, σα σωστή νοικοκυρά, δούλα και κυρά, ήπιες μόνο ένα ποτό και γύρισες σπίτι πριν τα μεσάνυχτα. Εκείνος σε περίμενε ξύπνιος στον καναπέ κι έβλεπε αθώα παιδικά καρτούν. Γιατί πρέπει να ξέρεις, ότι ο άντρας σου μέσα του θα παραμένει για πάντα παιδί…Θα χαζέψετε λίγο στην τηλεόραση, θα σχολιάζετε τα πάντα, θα γελάτε...Θα βάλει τα μαξιλάρια έτσι ώστε να ξαπλώνεις άνετα επάνω του και να βλέπεις καλύτερα την οθόνη... Κι ύστερα, θα έρθει με μια κουβέρτα να σε τυλίξει για να μην κρυώσεις. Θα πείτε καληνύχτα...Κι αυτό!

Είμαι σίγουρη ότι αναρωτιέστε και ψιλοχαμογελάτε με όλη αυτή την ιστορία. Μη ζηλεύετε άλλο. Στον καναπέ κοιμήθηκα!


(??????????????????????) 

No comments:

Post a Comment

Any comments?