5.7.12

Miss Bio


Τα μάγουλά της ήταν κόκκινα σα να την είχαν πασαλείψει με πατζαρόζουμο. Από το μέτωπό της έσταζε ιδρώτας, την ίδια υγρασία παρατηρούσες και κάτω από το στήθος της. Κάτω από τη μασχάλη της δεν είδα… Όλοι την έλεγαν «Μπάιο» (Bio) κι ήταν Ιταλίδα. Μια Ιταλίδα της υψηλής κοινωνίας, που είχε μείνει έγκλειστη στο Royal Sweet για ένα μήνα, με μοναδικό σκοπό τη δίαιτα.

Η miss Bio ακολουθούσε το πρόγραμμα ελαφριάς υγιεινής διατροφής του Σεφ. Προβλεπόταν να χορταίνει με κρέμα αγκινάρας και πουρέ από πεπόνι κι έπρεπε να πίνει αναγκαστικά 3 φορές την ημέρα ειδικό λιποδιαλυτικό τσάι, από αυτά τα σιχαμερά, απαίσιας γεύσης τσάγια, που τάχα μου απελευθερώνουν τις ελεύθερες και πολιορκημένες ρίζες, τις τοξίνες, δε ξέρω περισσότερα μη με ρωτάς. Θα έπρεπε να συνδυάσει τη διατροφή της με την άσκηση. Η Μπάιο ίδρωνε. Αλλά όχι από γυμναστική. Ίδρωνε γιατί το αφεντικό μου, προκειμένου να κάνει την επιθυμία της πραγματικότητα, της έδωσε το πιο απομακρυσμένο μπάγκαλόου. Μέχρι να φτάσει στο κεντρικό κτίριο όπου σερβίρουν το πρωινό, της έβγαινε η γλώσσα έξω. Δεν έφταιγε ο καλός μου (για τον Συμπαθητικούλη λέω), τις εντολές της πελάτισσας εκτελούσε. «Αδυνάτισέ με!», έτσι του είπε. «Και να σε παρακαλάω να σταματήσεις, εσύ συνέχισε να μου κάνεις δίαιτα!», του είπε.

Ο Συμπαθητικούλης την έβαλε σε αυστηρό πρόγραμμα λοιπόν. Εκείνη ήταν εμφανώς δυσαρεστημένη. Μέτραγε τις γαρίδες και τις έβρισκε λίγες. Ο παπαροπουρές δεν της άρεσε. Γκρίνιαζε ότι της έχει πέσει το ζάχαρο. Έβριζε για το δωμάτιο που της έδωσαν. Φώναζε στους σερβιτόρους να της προσθέσουν κι άλλη σάλτσα. Ζητούσε επίμονα ψωμί. Πεινούσε. Γι’αυτό, μετά την πρωινή της άσκηση, ξεσπούσε στο μπουφέ του πρωινού, σα να μην είχε ξαναματαδεί φαγητό στη ζωή της. Έπιανε το μπέικον με την άκρη των δακτύλων της και το έκανε μια χαψιά. Το σώμα της ζητούσε απεγνωσμένα πρωτεΐνη, θα έτρωγε τουλάχιστον 3 αβγά στην καθισιά της. Αυτό δεν είναι δίαιτα χρυσή μου, αυτό είναι γιουρούσι!

Κανείς βέβαια δε της έφερνε αντίρρηση γιατί φοβόντουσαν τις φωνές της. Οι σερβιτόροι έτρεμαν να της υπενθυμίσουν ότι ακολουθεί ειδικό μπάιο λάιτ πρόγραμμα, μην εισπράξουν καμιά καρπαζιά από το φρατζολέ μπρατσολίνι. Όταν άνοιγε το στόμα της για να παραπονεθεί, θαρρείς ότι έβλεπες όλα της τα δόντια! Ο Συμπαθητικούλης έχασε τον ύπνο του. Ήξερε ότι δεν θα καταφέρει να την αδυνατίσει σε ένα μήνα κι έτσι την έστηνε καθημερινά στον μπουφέ του πρωινού και της άρπαζε την κρέπα από το στόμα. «Καλέ, ουατ αρ γιου ντούην? Εσύ κάνεις μπάιο λάιτ πρόγκραμ, τι το θες το μπέικον; Ασ’το κάτω! Πούτ δε πράμα ντάουν σλόουλι!».

Η Μπάιο τον έβριζε «άσε με να φάω, διακοπές είμαι! Δε θα το πληρώσω; Θα το πληρώσω! Εγώ πληρώνω, ό,τι θέλω τρώω! Βάλτε κι άλλες γαρίδες, βάλτε λίγη σος! Δεν έχει λάδι! Είναι άγευστα!!». Τι να της εξηγήσεις τώρα; Ο Συμπαθητικούλης πολλές φορές ήρθε στα όριά του, θέλησε να τη βρίσει, να της ζουπίξει τα κρέατα, να τη χαστουκίσει… Μη ξεχνάς όμως, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Οπότε για εκείνη και μόνο, το μπάιο λάιτ γεύμα σερβιριζότανε με υπερχείλιση μαγιονέζας, διπλή μερίδα γαρίδες και πλούσιο, πολύ πλούσιο ελαιόλαδο!

Η Miss Bio αποχώρησε από το Royal Sweet δύο κιλά βαρύτερη απ’ότι στο τσεκ ίν της… Φεύγοντας άφησε επίσης άδειο και απλήρωτο mini bar…

(mini bar στο επόμενο επεισόδιο… )

No comments:

Post a Comment

Any comments?