9.4.12

Αποστολή: Η Λίστα του Κίλερ vol4


«Τι είναι αυτά που λές Ζεμ; Εξηγήστε μας μη σας κάνω να πάθετε όλοι ό,τι έπαθε το ψάρι!», είπε η Τσίχλα, έτοιμη να πάθει ντήθεν υστερία. Οι αφέλειες του Κοντού στάθηκαν όρθιες σαν κεραίες, πήρε πόζα επίθεσης, έτοιμος να σκαρφαλώσει στους ώμους του Ψηλού και να αμολήσει σφαλιάρες. Ο Ψηλός δεν μιλούσε, κατάλαβε ότι αυτή η ιστορία δεν θα τελειώσει έτσι εύκολα και μέσα του βλαστημούσε την ώρα και τη στιγμή που η Τσίχλα με την Αρχιμαφιόζα βρέθηκαν στη Βαρκελώνη. Όχι φίλε μου, αυτός είχε άλλα σχέδια… Ήθελε να πάρει τον Κοντό, να περπατήσουν στην αγορά με τα μπαχάρια χέρι χέρι, να μυρίσουνε μαζί τις κανέλες, το κάρυ, τον κρίνο… Να απλώσουν μαζί τον ντοματοπολτό στο σπιτικό τάπας… Ο ένας θα κρατούσε τη φρυγανιά κι ο άλλος το μαχαίρι…Τέλος πάντων, ο Παντελίτο άφησε το μπαλαρινέ στυλάκι και έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις. «Ο Λώρεν της Αργεντινής κλωνοποίησε τη Ζαμπέτα. Δεν ξέρουμε πως το έκανε… Δεν ξέρουμε πόσες υπάρχουν… Η Εταιρεία μου ζήτησε να τις εξολοθρεύσω, αλλά είναι αδύνατο… Η Αναίς, όπως κι η Ναταλία Παπάζογλου είναι δύο από αυτές. Ζήτησα από την Βιολέτα Λώρεν βοήθεια, είπε ότι στην οξιτανική ζώνη, η Συμμορία του Μαρκαδόρου είναι πιο κοντινή. Θέλω να με βοηθήσετε!», είπε. Η Τσίχλα είπε αμέσως ναι, όχι ότι είχε καμία ιδιαίτερη συμπάθεια στον Παντελίτο, απλά ήθελε πάση θυσία να εκδικηθεί τον Λόρεν της Αργεντινής (παρακαλώ μη μπερδεύετε τη Βιολέτα Λώρεν με τον Λόρεν της Αργεντινής).  

Ωστόσο οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το σχέδιο του Λόρεν της Αργεντινής ήταν πολύ έξυπνο. Εφόσον σαν πληροφοριοδότης και λατίνος εραστής είχε αποτύχει παταγωδώς, χρησιμοποίησε τις πηγές παραπληροφόρησης, τις Ζαμπέτες, να κάνουν δουλειά για εκείνον. «Τώρα εξηγείται! Λέω κι εγώ, δεν μπορεί να έχουμε συναντήσει όλοι τη Ζαμπέτα σε άλλο χρόνο και χώρο… Και πως θα σπάσουμε το καλούπι;», ρώτησε η Αρχιμαφιόζα, αλλά η απάντηση που περίμενε ήταν πολύ πιο περίπλοκη απ’ό,τι είχε φανταστεί. Επίσης ήλπιζε σε ένα ταξιδάκι στη λατινική Αμερική αλλά όχι, δεν ήταν τόσο ευχάριστη η αποστολή αυτή τη φορά. «Το καλούπι βρίσκεται στη Βόρεια Καρολίνα…Είναι ένα μικρό εργαστήριο… Φαίνεται σαν φωτογραφείο στην πρόσοψη… Στο πίσω δωμάτιο βρίσκεται ο σέρβερ που ελέγχει τις κινήσεις τους, ελέγχονται από ένα τσιπ. Το τσιπ είναι τοποθετημένο στο λαιμό, από την αριστερή πλευρά και μοιάζει με σπυρί. Δεν μου αρέσει να φιλάω λαιμούς με σπυριά! Βοηθήστε με κι εγώ θα σας κάνω πιρουέτες!», έταξε ο απελπισμένος Παντελίτο. Ένας τόσο επιτυχημένος Δον Ζουάν, με τόσο δοξασμένη λίστα Κίλερ δεν γινόταν να ξεπέφτει κυνηγώντας τις Ζαμπέτες.

Ο Ψηλός άλλο που δεν ήθελε, κι άλλο ταξιδάκι με τον Κοντό! «Και ποιος σου είπε ότι θα έρθεις κι εσύ;» του είπε η Αρχιμαφιόζα και του έκοψε τη φόρα. «Μπάστακα θα σε έχουμε;». Τα νεύρα της ήταν πειραγμένα γιατί είχε κόψει τον καφέ για λίγες μέρες… Πράγματι, στη Κολούμπια έφτασαν ξημερώματα Τρίτης, ο Κοντός, η Τσίχλα,  η Αρχιμαφιόζα μαζί με τον Ζεμ, έπεσαν στην ανάγκη του .... Πριν από αυτό όμως,  «Νομίζω ότι έχω τυφωνοφοβία…», είπε η Τσίχλα. Τι ήταν πάλι αυτό; «Τι εννοείς; Το είχες πάντα;», λέει ο Κοντός συνοφριωμένος. «Μα όχι, τώρα το κατάλαβα ότι το έχω… Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τυφωνόπλητκη περιοχή! Αλήθεια, τσουνάμι στην Τουλούζη θα μπορούσε να γίνει; Αχ, ξαφνικά νομίζω έχω τσουναμοφοβία επίσης…». Τα ντήθεν συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα, μέχρι που επιτέλους κατέληξαν σε μια συμπαθητική πασιόν. Η Αρχιμαφιόζα είχε ήδη σκεφτεί το σχέδιο…

Ο Ζεμ με την Τσίχλα λοιπόν, θα ζούσαν τον έρωτά τους ανέμελοι στη Β. Καρολίνα και συγκεκριμένα στην Κολούμπια… Θα στηνόντουσαν σε όλες τις πόζες, στα ξέφωτα, δίπλα στα συντρίμμια ακόμα, στην παραλία και όπου αλλού, για να βγάλουν φωτογραφίες ζουζουνιάρικες παι τσαχπινογαργαλιάρικες κι ύστερα, θα πηγαίνανε τάχα μου στο υποτιθέμενο φωτογραφείο να εμφανίσουν το φίλμ. Θα μιλούσε πρώτα ο Ζεμ, για να ξεγελάσει με τη γαλλική προφορά… Και πάνω στη στιγμή η Αρχιμαφιόζα θα μπούκαρε μέσα τάχα μου για ληστεία…κρατώντας ένα νεροπίστολο και μια μεγάλη μαύρη σακούλα για να γεμίσει και καλά με το παραδάκι. Ο υποτιθέμενος υπάλληλος θα έκανε τα πάντα για να μην αποκαλυφθεί τι πραγματικά  κρύβεται  στο πίσω δωμάτιο, επομένως κατά πάσα πιθανότητα θα έδινε τα λεφτά και δεν θα καλούσε αστυνομία. Ο Ζεμ θα έβρισκε ευκαιρία να το παίξει ήρωας στην Τσίχλα χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ και πάνω στην κρίσιμη στιγμή όπου η Αρχιμαφιόζα θα κουνούσε το όπλο πέρα δώθε για να τους τρομάξει, ο Κοντός θα έβγαινε από την σακούλα για να τρυπώσει στο μαύρο δωμάτιο.

«Και γιατί να μην μπω εγώ απλά στο δωμάτιο; Ένα κουμπί να αγγίξω από τους υπολογιστές έπεσε το σύστημα, αντίο Ζαμπέτα!», είπε η Τσίχλα… Η Αρχιμαφιόζα όμως τράβηξε πίσω την πλούσια μελαχρινή χαίτη της και της έδειξε το σημάδι στο λαιμό… «Ο Σεντρίνκ μου το φύτεψε, έχει κι αυτός…», είπε. Και τότε όλοι κατάλαβαν, ότι αυτό έφταιγε και όχι που είχε κόψει τον καφέ…  

No comments:

Post a Comment

Any comments?