7.4.12

Αποστολή: Η Λίστα του Κίλερ vol3


«Ορίστε!», είπε ο Παντελίτο με πονηρό γελάκι κι έδωσε τη λίστα στην Αρχιμαφιόζα. Ήταν πολύ περήφανος για τις κατακτήσεις του άλλωστε, δεν είχε τίποτα να κρύψει… Συνδύαζε πάντα τη δουλειά με τη διασκέδαση. «Μπέλα, Ρίτα, Κικί, Φιόνα, Έμα, Βαγγέλω, Αν, μπούρου μπούρου… αδιάφοροοοοοο…Α!Α!», είπε η Αρχιμαφιόζα και γούρλωσε τα μάτια της όταν είδε να εμφανίζεται κάτω από το δάχτυλό της το όνομα «Anais». Ξεροκατάπιε, ξεφύσηξε, ανασκουμπώθηκε, «ποια είναι αυτή;», είπε και το χαρτί κόντεψε να γίνει στάχτη και μπούρμπερη από τις σπίθες που πεταγόντουσαν από τα μάτια της. «Κοκκινομάλλα…», είπε ο Παντελίτο κι άρχισε να κοπανάει στο σέηκερ ένα μοχίτο… «Τι σκατά; Όλες οι Αναίς κοκκινομάλλες είναι;», σκέφτηκε η Αρχιμαφιόζα μέσα της, «δεν μπορεί να είναι σύμπτωση!». Η Αναίς ήταν πράγματι κοκκινομάλλα κι εμφανιζόταν σε διάφορες ιστορίες της εποχής, στην Ελλάδα, στη Γαλλία… πάντα με το ίδιο όνομα και με το ίδιο χρώμα μαλλιών. Άλλες φορές ήταν πιο κοντή ή πιο παχουλή ή πιο ωραία ή άσχημη, κανείς δεν γνωρίζει πως μεταμορφωνόταν έτσι ή αν επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο.

Η πρώτη φορά που η Αρχιμαφιόζα συνάντησε το όνομά της, ήταν στις πρώτες ακόμα αποστολές, το 2003, στην γνωστή αποστολή «94», τη μεγαλύτερη ίσως αποτυχία της Αρχιμαφιόζας. Η αποστολή «94» δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μόνο η πράκτωρ με κωδικό όνομα Μπέμπα είχε φτάσει κοντά στα ίχνη του μυστηρίου, αλλά ο «94» τα φύσαγε σαν σκόνη κι αυτά εξαφανιζόντουσαν κάθε φορά, που οι διψασμένες μαφιόζες φτάνανε στην πηγή και νερό δεν έπιναν. Προσφάτως, εμφανίστηκε ως ρωσίδα πράκτωρ που κάλυπτε να νώτα του Σεντρίνκ και τώρα να’τη πάλι! Και που κόλλαγε τώρα η Αναίς;  «Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό το όνομα…» είπε ο Ψηλός… Ο Κοντός ζήλεψε στιγμιαία και σούφρωσε τα χείλη. «Κι εγώ τώρα που το λέτε… κάτι μου λέει…», είπε η Τσίχλα και αναβόσβησαν τα φώτα. «Εγώ πάλι, δεν την ξέρω την κυρία… Έχεις μια φωτογραφία;», είπε ο Κοντός, ο οποίος είναι παλαιών αρχών και αγνοεί παντελώς τα σούπερ ηλεκτρονικά συστήματα που χρησιμοποιεί η Εταιρεία. «Θα μπω στο σύστημα του FB να δω αν υπάρχει κάτι από την τελευταία της εμφάνιση..».

Ο Παντελίτο έψαχνε για ώρα στα εμπιστευτικά αρχεία, μέχρι που πετάχτηκε η Βιολέτα Λώρεν στο τσατ «βούρλα είστε; Δεν υπάρχει στο σύστημα, την έβρισκα και μόνη μου αν ήταν! Η λύση βρίσκεται στη λίστα…», είπε και βγήκε offline, γιατί είχε ραντεβού για πεντικιούρ. «Ναταλία Παπάζογλου»… κι αυτό κάτι μου λέει… είπε η Αρχιμαφιόζα… «Μμμμ…», είπε ο Παντελίτο … «Τι; Τη βρήκαμε;!», είπε ο Κοντός ενθουσιασμένος, ενόσω η Τσίχλα χάζευε το ενυδρείο με τα ψαράκια… « Όχι! Απλά πέτυχα το μοχίτο!», είπε στον κόσμο του ως συνήθως. «Μα τι θέλετε τέλος πάντων;», είπε κι άνοιξε τα δυο πρώτα κουμπιά του πουκάμισου σιγοτραγουδώντας το «Χαλαρουίτα Νέγκρα».   Και τότε, ήρθε η θεία Φώτισις στο κεφάλι της Αρχιμαφιόζας… «Για μια στιγμή! Η Ναταλία Παπάζογλου είναι κοκκινομάλλα;». Ο Παντελίτο σκέφτηκε λίγα δευτερόλεπτα κι ύστερα απεφάνθη πως ναι. Η Ναταλία Παπάζογλου ήταν πράγματι κοκκινομάλλα… «Μήπως… μήπως σας λέει κάτι το όνομα Ζαμπέτα;», είπε η Αρχιμαφιόζα κι όλοι άρχισαν να κοιτιούνται μεταξύ τους. «Ζαμπέτα…Ζαμπέτα…»… «Αχ καλέ!», ούρλιαξε η Τσίχλα, έστριψε το χέρι σαν κουπί κι ανανέωσε την κουπ της φράτζας! «Τι έγινε; Θυμήθηκες κάτι;», ρώτησε ανήσυχα.. «Όχι, νομίζω ότι αυτό το ψάρι έπαθε εγκεφαλικό! Κοιτάξτε…». Ο Παντελίτο έγινε έξαλλος μαζί της, τα ψάρια του ήταν πολύτιμα για εκείνον. «Είσαι γκαντέμω!», της είπε κι η συζήτηση για τη Ζαμπέτα σα να ξεχάστηκε για λίγο. Η Τσίχλα νευρίασε, δεν θα ανεχόταν από κανέναν να την αποκαλέσει Γκαντέμω, όχι πια! «Κι εσύ Παντελίτο, δε νομίζεις ότι το παπούτσι σου είναι λίγο…καπιταλιστικό;», είπε και ξαναέπιασε τη φράτζα της.

«Σκάστε όλοι!», είπε ο Ψηλός. «Την ξέρω τη Ζαμπέτα… Την έχω συναντήσει στην Πάτρα…». Ο Κοντός έβγαλε πάλι μολύβι και χαρτί και τον διέταξε να τη ζωγραφίσει πρόχειρα… Ο Ψηλός ήταν δυνατός στο σχέδιο, σύντομα το πρόσωπο της Ζαμπέτας έκανε την εμφάνισή του και όλοι διαπίστωσαν ότι είναι φτυστή η Αναίς και σωσίας με τη Ναταλία Παπάζογλου… Ο Ζεμ, που τόση ώρα έκανε τεχνητή αναπνοή στο ψάρι, πετάχτηκε ανήσυχα και είπε στα Ταιλανδέζικα, απευθυνόμενος στον Παντελίτο «Koi koi..»… Κανείς δεν κατάλαβε, αλλά μάλλον τους την είχαν στημένη… 

1 comment:

  1. Ευτυχώς η εικόνα αποτυπώνει μια 100 φορές καλύτερη εκδοχή του πρωτότυπου που εμφανίζεται ως Ναταλία Παπάζογλου ή κοινώς -και ορθώς- Ζαμπέτα.

    ReplyDelete

Any comments?