11.11.11

Για ένα ρολόι κι ένα όνομα...


Την τελευταία βδομάδα στο μετρό της Τουλούζης, όλα τα free press είχαν πρωτοσέλιδο τον πρώην Πρωθυπουργό. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω… Πάω να πω Πρ… και η γλώσσα μου κολλάει… Πρρρρρρώην; Καταρχήν ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι για πολλά 24ώρα δεν βρίσκαμε διαθέσιμο Πρρρρρωθυπουργό. Όλα τα ελληνικά νοικοκυριά είχαν κλείσει τα φώτα κι είχαν κατεβάσει τα τηλέφωνα, γιατί φοβόντουσαν ότι θα χτυπήσει η πόρτα ή η super high tech συσκευή και θα επιστρατευτεί ο Κύριος του Σπιτιού για Πρωθυπουργός της χώρας. Από εκεί που όλοι σκίζονταν για αυτή τη θέση, τώρα την απόφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι.

 Ο λαός δεν είχε λόγο στην επιλογή του νέου αρχηγού του κράτους. Αυτό ήταν! Τέλος οι εκλογές!!! Διάβαζα ανά μια ώρα τις ειδήσεις κι έβλεπα τα «φαβορί» να ανεβοκατεβαίνουν… Τι φαβορί κι αηδίες; Γιουροβίζιον το κάναμε; Κι απορώ, με τόσους τρελούς που έχει η χώρα, πως και δεν παρουσιάστηκε κανένας να πει «Τον βρήκατε! Εγώ θα είμαι ο Πρωθυπουργός!!!». Διάβασα και αγγελίες «ΖΗΤΕΙΤΑΙ άνδρας άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτου ειδικότητας, με έφεση στις ξένες γλώσσες πλην της Ελληνικής, με αγάπη για το ευρώ και ειδικές ικανότητες, με μεγάλη αντοχή στις βωμολοχίες και φθηνό ρολόι, για να αναλάβει τη θέση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας». Όλα τα κατανοώ εκτός από τις «ειδικές ικανότητες». Το άκουσα και στην τηλεόραση… Κάποιος Πασοκατζής πετάχτηκε και είπε στη Βουλή ότι ο κ. Papandrèou είναι άτομο με ειδικές ικανότητες. Αυτό δεν το λέμε για τους διανοητικά ή κινητικά καθυστερημένους; Δεν θα διαφωνήσω εγώ με τον Πασοκατζή, όχι!

Το άλλο που δεν χωράει το μυαλό μου, είναι που ο μαλάκας μας, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης (προφανώς και ήλπιζε ότι δεν θα τα καταφέρει, αλλά την πάτητε) και παραταύτα αποχώρησε. Ο Αντωνάκης πήρε το καπελάκι του κανονικά και σφύριξε αδιάφορα… Θα μας τρελάνεις ρε Σαμαρά; Άδειασε ο θρόνος κι εσύ παραλίγο να τον παραχωρήσεις στον Καρατζαφύρερ; Αυτός από την άλλη, ήθελε πολύ να δηλώσει συμμετοχή. Σου λέει, «έχω δείξει τις αρχηγικές μου ικανότητες, εδώ κουμαντάρω ολόκληρο τηλεάστυ! Σε 5-10 υπουργεία θα κωλώσω;». Η Παπαριγέ δεν είχε βάψει ρίζα κι έτσι δεν προλάβαινε… Κι ο τέντυ μπόης, ο Αλέξης, δεν θα το έκανε ποτέ αυτό, να βγει Πρωθυπουργός… Γιατί πολύ απλά δεν θέλει τις γραβάτες. Είδατε πουλάκια μου; Κανείς σας, για τον δικό του λόγο ο καθένας, δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Μου θέλετε και πολυκομματισμό. ΟΥΣΤ! Ορίστε τώρα, ούτε πολυκομματισμό, ούτε πλουραλισμό, ούτε καν δικομματισμό κι εκλογές. Ούτε καν ο Βενιζέλος, που μέχρι χθες ψόφαγε να περπατήσει πάνω από το πτώμα του Γιώργου, δεν θέλει τη θεσούλα. Γιωργάκη, δεν τη ζέστανες καλά…

Κι έτσι φτάσαμε να έχουμε εδώ και δυο μέρες ένα Πρωθυπουργό που φύτρωσε από το πουθενά, έναν τραπεζίτη που το λέει ο άνθρωπος «Δεν είμαι πολιτικός!» και νομίζει ότι του κάναμε μεγάλη «τιμή» που τον βάλαμε εκεί που τον βάλανε. Δεν κατάλαβε άραγε οτι τον πιάσαμε κότσο; Δεν σου κάναμε την τιμή βρε γλυκούλι, σε ρίξαμε στα λιοντάρια!!Εδώ βρίζαμε ολημερίς κι ολονυχτίς αυτός που εκλέξαμε, σκέψου τι έχει να πάθει ο άνθρωπος!

Εντάξει, τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι… Αλλά σε περίπτωση που αφήναμε το ελεύθερο να βγει εθελοντικά όποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς ήθελε, κανείς δεν θα έβγαζε το φίδι από την τρύπα. Η Μπακογιάννη πάντως, σιγή ιχθύος αυτές τις μέρες. Άλλο κοράκι από εκεί… Αυτό που με ικανοποίησε μόνο, ήταν που ο Πρρρώην Πρωθυπουργός μας ξαναβρήκε στη σπιρτάδα στο βλέμμα, το χαμόγελο… «Τους ξεφορτώθηκα!» είπε από μέσα του και τώρα αστράφτει. Μη σου πω θα ξανασκουρύνουν οι τρίχες της κεφαλής τους, θα θεριέψει το μουστάκι κ.ο.κ.

Άτυχο ήταν το παιδί… Από μικρό γαλουχήθηκε με σκοπό να γίνει Πρωθυπουργός και τελικά έγινε ο πιο αποτυχημένος όλων των εποχών. Και τι του έμεινε τελικά; Ένα ρολόι κι ένα όνομα… 

No comments:

Post a Comment

Any comments?