5.10.11

Κουτσομπόλης με το νόμο!


Άρθρο 1 Παράγραφος 1 – Το άτομο

Ο κουτσομπόλης ή η κουτσομπόλα ορίζεται το φυσικό πρόσωπο του οποίου η γλώσσα δεν ανταποκρίνεται στην χημική αντίδραση με το καυτερό κόκκινο ή άλλου χρώματος πιπέρι. Πρόκειται για το άτομο του οποίου το αφτί τείνει προς τα έξω και μπορεί να αποθηκεύσει, να αναπαράγει ή να τροποποιήσει πληροφορίες που αφορούν σε ζωές, συνθήκες ζωής, δραστηριότητες και χαρακτηριστικά άλλων ανθρώπων.

Παράγραφος 2  - Το άτομο ανάμεσα σε άλλα άτομα

Ως καλύτερος κουτσομπόλης, ανάμεσα σε άλλους κουτσομπόληδες, ορίζεται το άτομο που μεταφέρει τις πληροφορίες του γρηγορότερα από τους άλλους και σε περισσότερους ανθρώπους από τους άλλους. Αυτό το άτομο μπορεί να ορισθεί επίσης και ως Αρχικουτσομπόλης.

Άρθρο 2 Παράγραφος 1 – Δικαιώματα

Τα δικαιώματα του κουτσομπόλη είναι πολλά και συνήθως τα παίρνει από μόνος σου.
Εδάφιο Α. Δικαίωμα στο λόγο: Το άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει τον γραπτό και τον προφορικό λόγο για να μεταδώσει τις ειδήσεις.
Εδάφιο Β. Δικαίωμα στην τεχνολογία: Το facebook, google plus, twitter και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα είναι θεμιτά μέσα αναμετάδοσης από τoν χρήστη- κουτσομπόλη.
Εδάφιο Γ. Δικαίωμα στην παντομίμα: Σε περίπτωση που ο κουτσομπόλης μεταφέρει καυτό κουτσομπολιό το περιεχόμενο του οποίου έχει ορκιστεί να μην πει ή γράψει, μπορεί να το αναπαραστήσει με βωβή παντομίμα.
Εδάφιο Δ. Δικαίωμα στην κριτική: Ο κουτσομπόλης δεν λογοκρίνεται , διότι για την περίοδο που φέρει τον τίτλο του κουτσομπόλη, ζει στην αφάνεια και κινείται ανάμεσα στους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους και τους συμπολίτες του εντελώς ελεύθερα. Ωστόσο, έχει το δικαίωμα να κριτικάρει το άτομο που κουτσομπολεύει ή τα γεγονότα που μεταφέρει μέσω του κουτσομπολιού.
Εδάφιο Ε. Δικαίωμα στην αποσιώπηση: Ο κουτσομπόλης έχει το δικαίωμα να κρατήσει τα πιο καυτά νέα και κουτσομπολιά για τον εαυτό του. Όμως αν τον μυριστούν οι άλλοι κουτσομπόλιδες, αυτόματα χάνει τον τίτλο του και αναιρούνται τα παραπάνω δικαιώματα.

Παράγραφος 2- Υποχρεώσεις

Εδάφιο Α. Ένας σωστός κουτσομπόλης δεν σταματάει ποτέ να κάνει ερωτήσεις και κυρίως αδιάκριτες ερωτήσεις.
Εδάφιο Β. Ο καλός κουτσομπόλης δεν καταφεύγει στην μέθοδο του ψαρέματος, γιατί είναι επαγγελματίας.
Εδάφιο Γ. Είναι υποχρέωση του κουτσομπόλη να αναβαθμίζει διαρκώς την ποιότητα των κουτσομπολιών που μεταδίδει, γιατί το κουτσομπολιό δεν είναι θέμα ποσότητας, αλλά ποιότητας.
Εδάφιο Δ1. Ο κουτσομπόλης πρέπει να αναφέρει πάντοτε τις πηγές του για να εγκριθεί το κουτσομπολιό του. Σε περίπτωση που δεν σπάει το απόρρητο, δεν αναφέρεται πλέον ως κουτσομπόλης, μετονομάζεται προσωρινά   κακός δημοσιογράφος και η περίπτωσή του εξετάζεται από το συμβούλιο. Δ2. Η μόνη πηγή ενημέρωσης την οποία δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να αποκαλύψει το τίμιος κουτσομπόλης, είναι το όνομα του Gossip Girl.

Άρθρο 3 – Τίτλοι και τιμές

Ο τίτλος του κουτσομπόλη δεν περιγράφει το ποιόν του ατόμου, αλλά ένα κομμάτι του χαρακτήρα του. Ο τίτλος δεν μεταφέρεται, δεν κληροδοτείται και δεν κληρονομείται. Κουτσομπόλης γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.

1 comment:

  1. Χμμμμ, δεν θέλω να φανεί σαν κουτσομπολιό.... αλλά νομίζω πως ξέρω κάποιους που πληρούν τις προυποθέσεις... :Ρ

    ReplyDelete

Any comments?