21.9.11

Κ. Βενιζέλε σας ακούω!


 Αχ θυμίστε μου το ονοματάκι το κανονικό… πριν το αλλάξετε σε Βενιζέλος… Τέλος πάντων, ανησυχώ για το μέλλον μου. Τι θα λέγατε στους νέους για να τους παρηγορήσετε;

Πάμε πολύ καλά και δεν το έχετε καταλάβει νομίζω. Καταρχήν, θα εξαφανιστούν από την Ελλάδα οι συνταξιούχοι. Γιατί; Γιατί τους κόβουμε κι άλλο τη σύνταξη, οπότε θα πεθάνουν στην πείνα! Έξυπνο, το ξέρω …  Άρα θα μείνουμε εμείς κι εμείς (γιατί ως γνωστόν οι γέροι είναι περισσότεροι από τους νέους σε αυτή τη χώρα). Ζήτω ο πρόωρος θάνατος!

(μα εσείς δεν είστε νέος… κι είστε αντιοικονομικός! Και παίρνετε σύνταξη όποτε θέλετε και κανείς δεν θα σας τη μειώσει… Μήπως πρέπει να αυτοκτονήσετε για να απαλλάξετε το έθνος από το περιττό σας βάρος;)

Πως ακριβώς θεωρείτε ότι το άνοιγμα των επαγγελμάτων θα βοηθήσει τη χώρα οικονομικά και κοινωνικά;

Με το άνοιγμα των επαγγελμάτων όλα θα είναι τέλεια! Θα εξαφανιστούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες κι όλα θα λειτουργούν σαν το ΙΚΑ ή και χειρότερα! Η προοπτική είναι εκπληκτική: Θα γίνουν όλα επιχείρηση, μετά οι επιχειρήσεις θα ενωθούν αναγκαστικά, θα τις αγοράσουν κι αυτές οι ξένοι επειδή το χρέος μόνο μεγαλώνει και το αποτέλεσμα: Μονοπώλιο παντού! Όταν θα γίνει αυτό, θα ευημερήσει πολύ η μαύρη αγορά, οι κομπογιαννίτες γιατροί, το κρυφό σχολειό… Όλα θα είναι όμορφα και παραδοσιακά, σαν πριν την Επανάσταση! Γιατί να γίνεις δικηγόρος, άμα μπορείς να ανοίξεις δικηγορικό γραφείο και να προσλάβεις 2-3 πεινασμένουςδικηγόρους που ξύνουν το δόντι με το νύχι τους, έξω από την Ευελπίδων; Ζήτω ο αναλφαβητισμός κι ο εξευτελισμός των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων!

Μα αν εξευτελιστούν τα Πανεπιστήμια, τι θα απογίνει η νέα γενιά;

Κοιτάξτε, λίαν συντόμως  οι  αλλοδαποί θα φύγουν τρέχοντας γιατί θα πάρουμε εμείς όλες τις δουλειές, όταν επιτέλους καταλάβουμε  σαν λαός ότι δεν υπάρχει λόγος να σπουδάσεις. Ο Έλληνας πρέπει να αλλάξει νοοτροπία, να μην είναι τόσο στενόμυαλος «σχολείο- σπουδές- μεταπτυχιακό- εργασία». Όχι, αυτό θα αλλάξει.  Αυτό το μήνυμα περνάει η κυβέρνηση όταν  ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν βιβλία στα σχολεία- σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχουν ούτε καν σχολεία! Δική μας ιδέα! Του ΠΑΣΟΚ! Τα παιδιά πλέον, θα μπορούν να βγουν στα φανάρια. να πλέκουνε πουλόβερ, να  γίνουν εργάτες που θα χτίζουν τις πολυεθνικές, οι οποίες θα αρχίσουν να φυτρώνουν η μία μετά την άλλη, αλλά θα στελεχώνονται μόνο από ξένους δόξα το Θεό! Μπορούν επίσης να  νοικιάζονται στο ΝΑΤΟ (υποχρεωτικά, γιατί η Ελλάδα δεν θα έχει λεφτά να συνεισφέρει σε πολεμικό εξοπλισμό, άρα θα πρέπει να δώσει κρέας). Οι τυχεροί θα μπορέσουν να ζητιανέψουν δουλειά στο Κινέζικο Λιμάνι του Πειραιά! Εσύ ποιον νόμιζες ότι εννοούσαμε «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια»; Εσύ έχεις πτυχία χρυσό μου, αχρείαστη είσαι. Ζήτω η παιδική εργασία!

Εσείς φαίνεται να γνωρίζετε καλά τα οικονομικά θέματα. Πιστεύετε ότι η κρίση θα γίνει αφορμή να σταματήσει η ακρίβεια;

Οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω. Θα αρχίσουν οι ληστείες (βλ. Αργεντινή).  Όταν είσαι στη ζούγκλα, σου βγαίνουν άγρια ένστικτα. Αυτό περιμένουμε με ανυπομονησία, έχουμε γίνει πολύ φλώροι τώρα τελευταία! Μας επιτίθονται στην Ομόνοια και ο Έλληνας δεν ξέρει πώς να ανταποκριθεί, τα περιμένει όλα από την αστυνομία! Οπότε, μια χώρα οικονομικά και πολιτικά κατεστραμμένη δεν είναι παρά μια ζούγκλα. Αποφασίσαμε πως πρέπει η αστυνομία όλη να κάθεται στο Σύνταγμα να φιλάει τις κουτσουλιές από τα περιστέρια! Κι όποιος δεν μπορέσει να κλέψει, θα κόψει το φαί και θα αναζητήσει κάτι άλλο να τον κρατήσει όρθιο και κεφάτο (γιατί και τα φάρμακα π.χ. αντικαταθλιπτικά είναι πανάκριβα). Και τότε, ελπίζουμε να ξεφυτρώσει ένα αντίστοιχο «πάκο» (καταστροφικό κακής επεξεργασίας ναρκωτικό, τρομερής εξάρτησης,  που κάπνιζαν όλοι οι νέοι στην Αργεντινή), που στην πορεία θα φορολογηθεί (αφού έχουν όλοι πάθει εξάρτηση). Ζήτω η βία και τα ναρκωτικά!

Ευχαριστώ πολύ, με καλύψατε!

No comments:

Post a Comment

Any comments?