2.9.11

Ξέχνα και το ζαμπόν!

Ήμουν σε γνωστή αλυσίδα καφέ στο Λονδίνο και περίμενα να ψηθεί το σαντουιτσάκι μου. Επίσης περίμενα να κρυώσει ο καφές μου πριν κρυώσει η τσέπη μου. Τα πήρα πακέτο κι έκατσα στα τραπεζάκια έξω, μαζί με τη Μπέμπα και τους καταδικασμένους δακτυλοδεικτούμενους καπνιστές. «Αφού κάτσαμε, γιατί τα πήραμε για πακέτο;» τη ρώτησα κι εκείνη έσφιξε τα χείλη. «Είναι πιο φθηνό να το παραγγείλεις take away». Κατάλαβες κύριε που κάνεις ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1 και λες ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις; Δεν είναι πρωτόγνωρες.

Βέβαια, εδώ στην Ελλάδα το έχουμε παραχέσει πλέον και κανείς δεν ξέρει πόσο κάνει η τυρόπιτα, ούτε καν ο φούρναρης. Ας υποθέσουμε ότι η τυρόπιτα κάνει 1.20 ευρώ. Αν την πάρεις στο χέρι και φύγεις θα κάνει τόσο. Αν την πάρεις και φύγεις τρέχοντας είναι δωρεάν (λογικά θα την έχεις κλέψει). Αν θες να στη ζεστάνουνε, πάει 1.55 ευρώ, δηλαδή 1.60 για να το στρογγυλοποιήσουμε. Σε αυτές τις τιμές δεν υπολογίσαμε το Φ.Π.Α. Κι εδώ είναι που χρειάζομαι τη βοήθειά σας, γιατί δεν το έχω με τα μαθηματικά. Ο φούρναρης, ο περιπτεράς κ.ο.κ. κάνει άμπε- μπα-μπλόμ γιατί δεν ξέρει αν πρέπει να χρεώσει με 13% ή 23% . Άκυρο τελείως!

- Γειά σας! Θα ήθελαααα… ένα τοστ… Γαλοπούλα, τυρί, ντομάτα!

- Να το ζεστάνουμε;

- Ναι αμέ! Βάλτε και λίγο βουτηράκι παραπάνωωωω!!! (κάνεις και χαριτωμενιά)

- Για πακέτο είναι;

- Όχι καλέ! Δε βιάζομαι! Θα κάτσω εδώ στο τραπεζάκι!

- Ωραία, καθίστε και θα σας το φέρουμε!

- Ευχαριστώ!!

- 5 ευρώ παρακαλώ…

Λοιπόν, καταρχήν ξέχνα τη γαλοπούλα, το ζαμπόν είναι πιο φθηνό. Δεύτερον, στο εξής δεν πιάνουμε κουβέντα τέτοιου είδους, τα πολλά πολλά κομμένα. Οπότε, πάμε από την αρχή…

- Γειά. Ζαμπόν τυρί ντομάτα. Κρύο. Στο χέρι.

- 1.20

- Οκ. Βγάλε και τη ντομάτα τώρα και κράτα τα 20 cents…

- (θυμωμένος ρίχνει χλέπα και στη δίνει… εννοείται με γυμνά χέρια και όχι με γάντια)

Υ.Γ Λευτεριά στη θεά αγελάδα Υβόννη!

No comments:

Post a Comment

Any comments?