15.4.11

Δεν είναι αυτός που νομίζεις


Οι φίλοι είναι σαν ακριβή συλλογή… Μπορείς να αποκτήσεις αρκετούς, σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά το αν είναι μούφα  ή όχι, θα φανεί ύστερα από πολύ καιρό…

 Για να κάνεις φίλους, αρχικά συστήνεσαι με το όνομά σου και στη συνέχεια, τους αφήνεις να ανακαλύψουν τι είσαι. Δεν τους κατευθύνεις για το τι είσαι, «εγώ το ένα, εγώ το άλλο». Εδώ δεν είναι social media, είναι η πραγματική ζωή. Φυσικά, όταν αφήνεσαι στο να σε ανακαλύψουν, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εκτεθείς, να απογοητεύσεις, ακόμα και να γίνεις από δυο χωριά χωριάτες! Ίσως γι’ αυτό κάποιοι, επιλέγουν να μην κάνουν πραγματικούς φίλους ποτέ. Αυτοί σε ονομάζουν «κοινωνική επαφή», όχι φίλο.

Φιλία μονόπλευρη πονάει χειρότερα κι από μονόπλευρος έρωτας! Ευτυχώς και τα δυο έχουν… ημερομηνία λήξης! Σε αυτή την περίπτωση, όταν μιλάς για τα προσωπικά σου νιώθεις σα να κάνεις Update στο σύστημα του εγκεφάλου του και όχι σα να κάνεις συζήτηση.

Αυτά τα νιώθεις, αλλά δεν τα καταλαβαίνεις άμα δεν το μελετήσεις χρόνια το θέμα.

Οι φιλίες είναι δύσκολες, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι. Χτίζουμε  μια ψεύτικη υπαρξιακή αλήθεια μέσα από μυστικά και ψέματα, ζούμε με αυτά, χάνουμε τον δρόμο. Μια μικρή, ασήμαντη λεπτομέρεια που μπορεί να αφορά κάτι εντελώς προσωπικό σου, μπορεί να σε απομακρύνει πολύ από την ιδέα και την ουσία της φιλίας. Όπα! Οι φίλοι, που πριν λίγο ήταν αρκετοί, τώρα γίνανε λίγοι!

Λογικό είναι, δεν ανοίγεις την καρδιά σου σε όποιον λάχει. Κάποιοι το κάνουν πιο εύκολα, κάποιοι πιο δύσκολα, κάποιοι ποτέ. Το χειρότερο είναι βέβαια, πως μερικοί άνθρωποι δεν τολμούν να το μοιραστούν ούτε με τον εαυτό τους.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξα οδηγώντας στην παραλιακή, στις 4 το ξημέρωμα, από κέντρο προς Νότο. Μια ακόμα εύστοχη παρατήρηση… Μόνο εγώ και οι ταρίφες ήμασταν στο δρόμο, η πόλη κοιμάται…; Τόσο χάλια πια; Ή μήπως έμειναν μέσα να δούνε το 3ο πορνοβίντεο της Τζούλιας;

Τέλος πάντων! Σημασία δεν έχει τελικά με πόσους φίλους θα καταλήξεις κάποτε, αλλά οι προσπάθειες που έκανες για να τους αποκτήσεις. Είναι θέμα αυτογνωσίας πιστεύω εγώ… Δεν έχεις καθαρή εικόνα για τον εαυτό σου, δεν εξερευνείς όλα τα κομμάτια του, αν δεν αφήσεις τους άλλους να σε δουν όπως πραγματικά είσαι. Όπως πραγματικά είσαι, όχι μόνο ξεκινώντας προτάσεις με το «εγω» και καταλήγοντας πάλι σε αυτό.

Σίγουρα δεν προσδιορίζεις τον εαυτό σου μόνο από τους φίλους σου. Αλλά ίσως να μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το τι είσαι, έστω σαν φίλος. Η φιλία  είναι ο πιο δημιουργικός τρόπος  συνύπαρξης και συμβίωσης με άλλους ανθρώπους! Είναι πολύ δύσκολο μια ζωή να υποκρίνεσαι…
Βέβαια, το να είσαι αληθινός είναι καλό για όλες τις σχέσεις που θα αναπτύξεις, όχι μόνο τις φιλικές. Αυτό βέβαια, πάει πακέτο και με το … ειλικρινής!

Τώρα οι φίλοι γίνανε πολύ πολύ λίγοι…

Όταν λοιπόν έχεις μείνει με αυτούς, τους πολύ πολύ λίγους, κι άρα είστε όλοι ειλικρινής, θα πρέπει να ξέρεις κάτι:

Αν ένας τέτοιος φίλος, σου πει κάτι και πειραχτείς, τότε να είσαι σίγουρος ότι αυτό που σου είπε , είναι αλήθεια.

1 comment:

Any comments?