21.1.11

Το κόβω! (ημέρα 1η)

Ξύπνησα με δυσκολία, με το χανγκόβερ της Κυριακής . Όλες οι Δευτέρες φαντάζουν ιδανική ευκαιρία να κόψεις το τσιγάρο, να αρχίσεις δίαιτα και γυμναστική. Αρκετά τεμπέλιασες δε νομίζεις; Σαπίσαμε καλά το τελευταίο διάστημα… Βασικά ξεκινάς με το κάπνισμα, που είναι το πιο βλαβερό και για τους μη καπνιστές, το πιο ανούσιο. Είναι και επίκαιρο, «τσιγαρόσημο», «απαγόρευση» κ.ο.κ. Ξεκινάς την ημέρα με δυο καφέδες. Προσπαθείς να συνηθίσεις τη νέα γεύση… Καφές χωρίς νικοτίνη να γαργαλάει τον ουρανίσκο και να πικρίζει με σαγήνη!
Ευτυχώς τις Δευτέρες οι ειδήσεις πέφτουνε βροχή κι οι δημοσιογράφοι είναι απασχολημένοι. Έχω κολλήσει τη μούρη μου στον υπολογιστή και δουλεύω με ζήλο… Η πόρτα ανοιγοκλείνει από τους συναδέλφους που βγαίνουν στην αυλή για ένα τσιγαράκι. Η T-Ranger, η γραμματεύς, στρίβει με δεξιοτεχνία ένα και βγαίνει έξω πρώτη. Είναι λιγομίλητη αλλά παρακολουθεί τα πάντα. Φήμες λένε ότι προσελήφθη ύστερα από συστατική επιστολή της CIA. «η T-Ranger γνωρίζει πολεμικές τέχνες, συστήματα παρακολούθησης και γραφομηχανή. Αν δεν την προσλάβετε θα είστε σίγουρα Έλληνες».

Όμως εμείς εδώ είμαστε Multiculture, τρανή απόδειξη, η παρουσία της Ζακλίν, ανάμεσα στους άλλους ταπεινούς συντάκτες. Λίγο μετά, την ακολουθεί και ο Αρχηγός, που επίσης καπνίζει σα φουγάρο. Ο Αρχηγός είναι ο αρχισυντάκτης που όλοι τρέμουν. Σηκώνεται αιφνιδιαστικά από την αρχηγική καρέκλα του κι αγέλαστος στέκει σαν το Χάρο πάνω από το κεφάλι σου, να δει τι γράφεις, αν παίζεις Farmville, αν χαζεύεις γκομενάκια στο web ή αν έχεις αφοσιωθεί στο αποκλειστικό σου «Γνωστός πολιτικός εθεάθη με γαϊδούρι στα διόδια να κρατάει πλακάτ με την επιγραφή “Πολύ σκληρός για να πεθάνω” και μια κονσέρβα σπανάκι στην τσέπη, έτοιμος να το χλαπακιάσει και να μεταμορφωθεί σε σύγχρονος Ποπάι». Τέλος πάντων, οι δυο τους πάνε να καπνίσουν, κι ευτυχώς κιόλας, γιατί αν αποφασίζαμε όλοι μαζί να κόψουμε την κακή συνήθεια, από τα νεύρα μας και την υπερένταση θα γινόταν πανικός.
Με το που οι δυο καπνιστές επανέρχονται στις αρχικές τους θέσεις, η Σοφί, η συντάκτρια- γραφίστρια έχει στρίψει το δικό της τσιγάρο, έχει πάρει αγκαλιά και τον αχνιστό καφέ της κι εξέρχεται για τους γνωστούς λόγους. Πάφα- πούφα, πάφα-πούφα… Αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερη δοκιμασία για εμένα, γιατί συνήθως με αυτή τη συνάδελφο καπνίζω κι εγώ. Ναι, βγαίνουμε ανα δυάδες, μη μας πουν και σκορποχώρι οι μυστηριώδεις γείτονες, που έχουν μανία με τη μπουγάδα. Κάθε μέρα απλώνουν, για να έχουν δικαιολογία αν βγουν στο μπαλκόνι να μας χαζέψουν. Είναι πράκτορες της Teodoshia (makrino shiggeni to Natata Todorido).

PAUSE: Teodoshia εστί η διπλή πράκτορας που έχει βαλθεί να μας αφήσει πανί με πανί. Πάσχει από κλεπτομανία, κτητικότητα, ζήλεια κι άλλες παθογόνες ψυχικές ασθένειες και μπαινοβγαίνει καμουφλαρισμένη πού και πού προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες και σουβενίρ. Κατά βάθος έχει αγνή ψυχή, είναι μεγάλη θαυμάστρια του Ομίλου μας και γι’ αυτό τα κάνει όλα… Θέλει να μας τραβήξει την προσοχή.
Αφού έχουν ξεντουμανιάσει όλοι, έρχεται και η SFT, η αρχισυντάκτρια. Πάντα με το hands free στο αφτί και το τσάι προσεκτικά ακουμπισμένο στο γραφείο. Καπνίστρια… Ίσως όχι τόσο φανατική, αλλά το’ χει… Κρατιέσαι.. Γυρίζεις σπίτι σου, τρως ό,τι βρεις μπροστά σου, κάποια στιγμή κοιμάσαι και ναι, τα έχεις καταφέρει… Δεν έχεις ανάψει ούτε μια γόπα!

No comments:

Post a Comment

Any comments?