17.12.10

Φέτος, στολίζουμε καραβάκι!

Τα τελευταία χρόνια αναπολώ την παράδοση σε κάθε μορφή της. Ίσως γιατί πιστεύω πως ένα μέρος μου ανήκει κάπου αλλού, και όχι εδώ που είμαι, που βρίσκομαι, εδώ που με φέρανε. Στο σπίτι στολίζαμε πάντα δέντρο, λέγαμε ιστορίες περι Άγιου Βασίλη, και ποτέ, μα ποτέ δεν είχα δει σε σπίτι καραβάκι στολισμένο, δεν είχα ακούσει ιστορίες για τον Άγιο Νικόλα!

Φέτος, ξετρύπωσα μια εκπληκτική και δημιουργική «παράδοση», ικανή να περάσει πολλά περισσότερα μηνύματα απ’όσα μαρτυρά ο τίτλος «Φέτος, στολίζουμε καράβα». Πρόκειται για την κατασκευή «καράβων», από ανακυκλώσιμα υλικά (τενεκεδάκια, πλαστικό, σύρμα κ.λ.π), η παρασκευή των οποίων γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής σκαριών. Οι κατασκευές έγιναν στην γκαλερί ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ, στη Νάουσα της Πάρου, όπου συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι.
Τα καραβάκια, προορίζονταν για ένα σύντομο ταξίδι στη θάλασσα, αλλά, μας τα χάλασε ο καιρός...

Το σίγουρό είναι, πως φτιάχτηκαν με αγάπη, και με αγάπη στολίστηκαν στα σπίτια των δημιουργών τους για τα Χριστούγεννα...
Και μας αρέσει πολύ!!!

** Στις 11-12 και 18-19 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται bazzar στον εκθεσιακό χώρο της γκαλερί, με διάφορες κατασκευές ανακυκλώσιμων υλικών, όπως χριστουγεννιάτικα στολίδια, για φιλανθρωπικό σκοπό.

No comments:

Post a Comment

Any comments?