1.12.10

ΤΗΕ BΛΑΚ LIST

Έλα τώρα, παραδέξου το… Όλοι έχουμε ένα προσωπικό black list κάπου κρυμμένο στη χαρτούρα… Γραπτή ή άγραφη η λίστα, υπάρχει πάντα!
Εκείνη η συμμαθήτρια…. Δεν γίνεται να έχεις τελειώσει το σχολείο και να μη θυμάσαι τουλάχιστον ένα άτομο, με το οποίο ήσουν σε κόντρα. Που το απεχθανόσουν. Που έχετε ανταλλάξει βαριές κουβέντες και κατάρες. Ή ακόμα, να πιαστήκατε στα χέρια. Η δική μου black list ξεκίνησε από τα χρόνια εκείνα… Εκείνος ο καθηγητής…Σίγουρα κάποιος σε έχει αδικήσει. Ή σε έχει κάνει ρόμπα μπροστά στους άλλους, ή τέλος πάντων, τον έχεις άχτι. Ύστερα, έρχονται πολλοί ακόμα… για πολλούς και διάφορους λόγους. Και με τα χρόνια, παρατηρείς:

Πρώτον, ότι τα άτομα που απεχθανόσουν μικρός, ήταν πανούργα, δηλαδή έξυπνα. Τα παιδάκια εκτός από πολύ κακά, μπορούν να γίνουν και διαβολικά ευφυή, προκειμένου να σε καταστρέψουν. Δεύτερον, ότι όσο μεγαλώνεις, ο εχθρός σου παύει να είναι έξυπνος… Για την ακρίβεια, δεν προλαβαίνεις να μετράς τους βλάκες. Τους βλάκες έχεις για εχθρούς, γιατί είναι σίγουρα πολύ πιο επικίνδυνοι. Η λίστα αρχίζει να μεγαλώνει επικίνδυνα…

Βλάκας ενόψει: Είναι αυτός, που φαίνεται εξ αρχής. Αλλά επειδή φαίνεται, τον αφήνεις να πλησιάσει , γιατί πιστεύεις ότι είναι ακίνδυνος.

Βλάκας κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση: Ο πιο ύπουλος από όλους. Είναι αυτός, που δίνει την εικόνα του βλάκα, αλλά δεν είναι. Τον μυρίζεσαι χάρη στην κουτοπονηριά, που του στερεί αυτό το κάτι παραπάνω, που θα τον βγάλει από τη Βλάκ Λίστ.

Βλάξ εφάπαξ: Το πιο δυστυχές. Είναι ο κοντινότερός σου βλάκας. Ανήκει στο στενό σου περιβάλλον, επομένως δεν μπορείς να τον ξεφορτωθείς με τίποτα.

Βλάξ- partout: Είναι σαν το pass- partout σου. Αποτελεί κλειδί, για να πετύχεις άλλους στόχους. Είναι πολλαπλής χρήσης… Και επειδή για κάποιο λόγο, πέφτεις στην ανάγκη του, χαβ γιορ φρέντ κλόους και γιορ ένεμι κλόουσερ.

Βλάκας Έκπληξη: Ανακαλύπτεις τη βλακεία του, αφού στην έχει κάνει. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι οι βλάκες είναι απρόοπτοι. Ο Βλάκας Έκπληξη όμως, σε έχει ξεγελάσει, δεν του το έχεις ότι μπορεί να κάνει τόσο μεγάλες βλακείες.

Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο του Καναδά, μόλις βρεθεί ραντάρ εντοπισμού και μηχανή εξολόθρευσης, θα επανέλθω…

No comments:

Post a Comment

Any comments?