17.5.10

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ


Περιμένω πως και πως να ανοίξουν πάλι οι θερινοί κινματογράφοι! Να ακούω τη μαντάμ με τα τεράστια νύχια πίσω μου, να ψαρεύει τα πατατάκια και να τα μασουλάει με λαγνεία. Τον διπλανό να ρουφάει τη μπυρίτσα του γεμάτος λαχτάρα... Τον μπροστινό να καπνίζει ξεδιπλώνοντας την απόλαυση όπως θα τεντώνει την κοιλιά του απο ευχαρίστηση... Θέλω να περιμένω να σκοτεινιάσει για να αρχίσει το έργο και στο ενδιάμεσο να παρατηρώ εκείνες τις χαριτωμένες γιαγιάδες που αγαπάνε το θερινό σινεμά. Θέλω να δω έναν χοντρό να σφινώνει στην πλαστική καρέκλα. Να κάνω θόρυβο με τα χαλικάκια κάτω απο την δική μου καρέκλα, να παρατηρήσω τους γείτονες που βγαίνουν στο μπαλκόνι και παρακολουθούν την ταινία στα μουλωχτά ως ελάχιστη αποζημίωση που κάθε βράδυ ακούνε τις ίδιες φωνές, τα ίδια εφφέ και το ίδιο soundtrack. Μου φαίνεται οτι το ποπ κορν μυρίζει διαφορετικά σε αυτούς τους κινηματογράφους. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα, που δεν εχει καμία σχέση με τις ξενέρωτες υπερ-αίθουσες των Multiplex, είναι πολυτιμότερη απο το περιεχόμενο της ταινίας...

Το δυστύχημα είναι οτι όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο χειροτερεύει η γκάμα των ταινιών που βγαίνουν στους κινηματογράφους. Το παρατηρήσατε κι εσείς; Μόλις μπει ο Ιούνιος αρχίζει η σαβούρα... Τωρα βέβαια όλοι περιμένουμε με αγωνία το Sex and the City, αλλά μετά το χάος... Πολλές φορές τυχαίνω να νοικιάσω ταινίες που ποτέ δεν βγήκανε στους κινηματογράφους και ωστόσο είναι εκπληκτικές. Άλλες φορές, βρίσκω ταινίες που δεν είδα στο Σινεμά, γιατί παιζόταν σε μόνο 2 κινηματογράφους σε όλη την Αθήνα.
Δεν είναι μαγική έξοδος το σινεμά; Για ερωτικό ραντεβουδάκι ειδικά, το θερινό είναι πολύ ρομαντικό νομίζω...Πάντως το sex and the city 2 πρέπει να το δείτε κοριτσοπαρέα, γιατί απλά, sometimes you have to get away with the girls!

http://www.youtube.com/watch?v=XKQ5yRFkBnE&NR=1

No comments:

Post a Comment

Any comments?