12.5.17

#KatsaridaAlert2017: Συμβουλές Εξολόθρευσης από την Μάστερ του Είδους



Σύντομα, πολύ σύντομα, θα έρθετε αντιμέτωποι με την πρώτη κατσαρίδα για το 2017, αν δεν το έχετε ήδη πάθει! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, είμαι εδώ για εσάς... Για να σας μεταλαμπαδεύσω τη γνώση χρόνιων σαφάρι κατσαρίδας. Με τεράστια εμπειρία και χιλιάδες πειραματισμούς, έχω να σας προτείνω ένα συνδυασμό δηλητηρίων και μεθόδων που θα σας διασφαλίσουν ένα άνετο, χαρούμενο καλοκαίρι χωρίς κακή αντάμωση με το μισητό έντομο. 

Συνολικό budget για ένα άρτιο αποτέλεσμα, θα έλεγα να υπολογίσετε γύρω στα 30-40 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του απολυμαντή). 

Καταρχήν, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, φωνάξτε έναν ειδικό για απολύμανση αποχετεύσεων κλπ. Αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ που είναι ακόμα "νύμφες" οι σιχαμένες (και έπρεπε να έχει γίνει από τέλη Απριλίου κανονικά). Επειδή όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, μπορείτε να κάνετε κι εσείς τα κουμάντα σας. 

1. Εξοπλιστείτε με σπρέυ άμεσης δράσης

Για εμένα το καλύτερο από τα σπρέυ είναι το Baygon. Όλα τα προιόντα είναι αποτελεσματικά, σημαντικό όμως είναι να έχουν το "καλαμάκι", αυτή τη μακρόστενη μυτούλα που σας επιτρέπει, σε περίπτωση έκτακτης εφόδου, να ψεκάσετε βαθιά, σε μικρές σχισμές, που θα πάει να κρυφτεί το τέρας. Όπως σας έχω πει χιλιάδες φορές, η κατσαρίδα χωράει να περάσει, από όπου περνάει η κεραία της. Για παράδειγμα, μεταξύ πλάτης ντουλαπιού εντοιχισμένου και του τοίχου. Σας φαίνεται απίθανο, αλλά χωράει.

Αυτά δεν είναι για "πρόληψη", είναι μόνο για την κακιά στιγμή. Είναι σαφές και από το βίντεο...

2. Ψεκάσατε κυριολεκτικά παντού

Αυτό που προτείνω ανεπιφύλακτα είναι το k-othrine. Θα το βρείτε σε φυτώρια σε μορφή σκόνης, είναι πολύ ισχυρό δηλητήριο, δεν πρέπει να ακουμπήσει δερματάκι, να έρθει σε επαφή με μωρά, παιδιά, σκυλιά, γατιά. 

Το διαλύουμε σε νερό (5lt) για όλη τη συσκευασία, οπότε το χωρίζεις όπως θέλεις) και ψεκάζουμε με σπένσερ. Έχει ένα πολύ ήπιο γαλακτερό χρώμα το οποίο αφήνει στις ψεκασμένες επιφάνειες. Μεγάλη προσοχή να μην το γλείψει το παιδί/σκυλί/γατί μέχρι να στεγνώσει. Το χρώμα μαζί με το φάρμακο φεύγει με απλό σφουγγάρισμα ή καθάρισμα με βρεγμένο σε νερό πανάκι. Προφανώς αν σφουγγαρίσετε, επαναλαμβάνετε τον ψεκασμό, δεν ποτίζει για πάντα.

Μπορείτε να το ψεκάσετε σε τοίχους, πάτωμα, ακόμη και στα φυτά του κήπου (προστατεύει και από κουνούπια) και τα φυτά σας να μην πάθουν τίποτα!

Το K-ohtrine μπορείτε να το ρίξετε σαν σκόνη στην τουαλέτα και τραβώντας 1 καζανάκι να κάνετε μαγικά. Επίσης να ρίξετε λίγο από το διάλυμα στα σιφόνια και μετά να καπακώσετε με σιλικονούχες τάπες που πουλάνε και στο Jumbo.

Ακριβώς την ίδια χρήση σχετικά με τον ψεκασμό έχει και icon, που θα το βρείτε σε μορφή υγρού. Είναι λιγότερο δυνατό, αλλά λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, βλέπε βίντεο.

Ψεκάστε γύρω γύρω σαν "περίφραξη" και η κατσαρίδα δεν θα περάσει από τη γραμμή.

3. Τροφή για κατσαρίδα

Η γνωστή κρέμα, που σε προηγούμενο tutorial αναφέρω ως "οδοντόπαστα" είναι χρήσιμη σε περίπτωση που επιβιώσει κατσαρίδα μέσα στο σπίτι.Μπορεί ας πούμε, να σας ξέφυγε, να μπήκε πετώντας, ή να γεννήθηκε μέσα στο σπίτι (μπλιάααααααααξ). 

Σε μέρη όπου συχνάζει ανά 1 μέτρο βάζετε μια κουκίδα από την κρέμα για να τη φάει (σε ντουλάπια κουζίνας κάτω από το νεροχύτη, σε μέρη που υπάρχει υγρασία ή είναι πέρασμα, ή το υποπτεύεστεγια κάποιο λόγο, πχ προηγούμενη αποικία κατσαρίδας...). Αυτή η κρέμα προκαλεί την κατσαρίδα να τη φάει και μετά είτε απλά θα πεθάνει, είτε πριν πεθάνει, αν υπάρχουν άλλες, θα πάθει κανιβαλισμό και θα τις φάει... και θα πεθάνουν όλες. Κάπως έτσι τέλος πάντων...



Stay alert!!! Καλό καλοκαίρι!





No comments:

Post a Comment

Any comments?