9.3.17

Toxic Topic: Τοξικά πλάσματα και που βρίσκονται



Δυστυχώς για εσένα και για εμένα, οι τοξικοί άνθρωποι κάποιες φορές βρίσκονται τόσο κοντά μας, ωστόσο δεν μπορούμε να τους διακρίνουμε.

Δυστυχώς για εσένα και για εμένα, ο πιο τοξικός άνθρωπος της ζωής σου δεν είναι το αφεντικό σου, ούτε ο συνάδελφος που σου κάνει τη ζωή πατίνι, ούτε η σπιτονοικοκυρά που χώνει τη μύτη της στα προσωπικά σου… αλλά μπορεί να είναι ο γονιός σου, ή ο ίδιος σου ο αδερφός, ο σύντροφος, ο κολλητός σου φίλος. Μπορεί να αρνείσαι να το δεις γιατί πονάει, αλλά η τοξικότητα σε δηλητηριάζει ακριβώς επειδή η σχέση είναι τόσο πολύ στενή.

Ποιοι είναι οι τοξικοί; Αυτοί που λένε συνεχώς ψέματα σε εμάς ή σε άλλους, που δημιουργούν συνεχώς δράματα, που αρέσκονται στο να το παίζουν θύματα, είναι χειριστικοί, υποτιμούν τους άλλους, και μένουν πάντα κολλημένοι στο μυαλό.

Πως αντιμετωπίζεις τους τοξικούς; Πολλές φορές φοβόμαστε να κοιτάξουμε μέσα μας, για να μη δούμε πόσο σπασμένη είναι η καρδιά μας. Πρέπει να κοιτάξουμε με θάρρος, να εντοπίσουμε τους τοξικούς ανθρώπους και να κόψουμε μαχαίρι το δηλητήριο που μας διοχετεύουν. Εάν υπάρχει όμως ένα τέτοιο πρόσωπο στη ζωή σου, όποιο κι αν είναι αυτό, ο μόνος τρόπος να σωθείς είναι να απαλλαχτείς δια παντός από την παρουσία του. Όσο πιο «κοντινός σου» είναι ο τοξικός και όσο προσπαθείς να τον δικαιολογήσεις, να τον αγαπήσεις ή να τον κάνεις να σε αγαπήσει, τόσο χειρότερα τα κάνεις.

Ανακεφαλαιώνοντας, ο μοναδικός τρόπος εξυγίανσης είναι ο ξαφνικός θάνατος και η απαλλαγή δια της μεθόδου της κήδευσης. Τους θάβεις, τους κλαίς, προχωράς χωρίς αυτούς μέχρι το τέλος. Εκτός κι αν έχεις να σπαταλήσεις μια περιουσία στον ψυχολόγο για να μάθεις να τους αντιμετωπίζεις χωρίς να επηρεάζεσαι, αλλά εκτός από λεφτά, θα σου πάρει χρόνια.

Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε ή και όχι. 

No comments:

Post a Comment

Any comments?