21.6.16

Πάρε το σκύλο σου μαζί στην παραλία κι απλά μην πας στον «Μαρή»

Έκανε καύσωνα, ήταν τριήμερο, ήταν αποκάλυψη ότι υπάρχει παραλία εκεί, όπου κρέμεται από πάνω ένα ξενοδοχείο φάντασμα εδώ και κάτι δεκαετίες. Σήμανση για απαγόρευση σκύλου, δεν υπήρχε πουθενά. Σταθήκαμε από την κενή αριστερή πλευρά με ομπρέλες, χωρίς ξαπλώστρες και χωρίς κανέναν άλλον άνθρωπο. Στην αρχή ήρθε μια κοπέλα από το προσωπικό που έσπευσε να μας πει ότι έχει και εκείνη σκυλιά και είχε απλώσει τα κουλά της σόνι και ντε να χαϊδέψει το σκυλί. Το σκυλί της γαύγισε, αλλά εκείνη γέλαγε ενώ το κοίταζε μέσα στα μάτια και επιχείρησε να το χαιδέψει ξανά. Το φοβικό σκυλί φυσικά της ξαναγαύγισε και αυτή επιτέλους έφυγε λέγοντας να μην ανησυχούμε και μπορεί να μας βάλει σεζλκόγκ από εκείνη την πλευρά –όλοι οι λουόμενοι ήταν από την άλλη.  Στα καπάκια ήρθε ο νεαρός που μεταφέρει τις ξαπλώστρες.

Ο νεαρός πλησίασε, «μόνο μια παράκληση, να μην μπει στο σκυλί μέσα στο νερό».  Λέμε «οκ δεν θα μπει» μετά όμως μας ζήτησε να πάμε πέρα πέρα στην τελευταία ομπρέλα δίπλα στα βράχια… «Γιατί; Λέπρα έχουμε;», του είπαμε με θράσος μιας που ποτέ ξανά δεν μου έχουν πει κάτι τέτοιο, ούτε καν Αύγουστο μήνα στη Χρυσή Ακτή στην Πάρο. Σφίχτηκε λίγο αλλά συμφώνησε να φύγει και να πάει να φέρει τις ξαπλώστρες. Όλα αυτά τώρα γίνονται σε ελάχιστα λεπτά, είμαστε ακόμα όρθιοι με τα ρούχα και τα πράγματα στα χέρια.

Όπως όλοι έχουμε καταλάβει θα συμβιβαστούμε να μην μπει στο νερό, θα τους κάναμε τη χάρη να πάμε λίγο πιο εκεί –προφανώς και όχι στην τελευταία λες και είμαστε απόκληροι, αλλά κατά τ’άλλα είναι οκ και μπορούμε να περάσουμε τη μέρα μας εκεί –και να τους αφήσουμε τα ωραία μας λεφτάκια.

Πριν προλάβουμε να βγάλουμε οτιδήποτε σε ρούχο ήρθε ο «υπεύθυνος» να μας πει ότι πρέπει να φύγουμε. Πρέπει; Να φύγουμε; ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ; Χαμηλόφωνα μας «εμπιστεύτηκε» ότι ένας κύριος «να εκεί πίσω ο καραφλός που πάει τώρα τουαλέτα», παραπονέθηκε για το σκύλο, γιατί φοβάται για τα εγγονάκια του!!! Το σκυλί είναι δεμένο και έχει βιβλιάριο και δεν έχει κανείς δικαίωμα να μας διώξει, θα έπρεπε να γνωρίζετε το νόμο, είπαμε. Φαινόταν συγκαταβατικός και ότι τάχα μου έδειχνε κατανόηση, αλλά ότι φοβόταν μη χάσει τον πελάτη του, τον έναν και μοναδικό που δεν ήθελε το σκυλί στην παραλία και που υποτίθεται ότι παραπονέθηκε-συμπεράναμε όλοι στο τέλος πως επρόκειτο για προϊόν της φαντασίας του.

Θα μπορούσαμε να κάτσουμε εκεί μπάστακες να διαπραγματευόμαστε όλη μέρα, αλλά για μια τόσο μέτρια παραλία δεν άξιζε τον κόπο, πήγαμε αλλού, όπως και τις επόμενες ημέρες.
Τόσο στο Σερπά όσο και στο Κλειδί συναντήσαμε και άλλους φυσιολογικούς ανθρώπους με τα σκυλιά τους και δεν αντιμετωπίσαμε πουθενά πρόβλημα. Όπως μας πληροφόρησε άλλος ιδιοκτήτης σκύλου, την επόμενη μέρα κιόλας  είχαν τοποθετήσει σήμανση απαγόρευσης για τα σκυλιά ΜΕ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ χειρόγραφα– ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! 

Και επειδή τα σόσιαλ μίντια είναι για να μοιράζεσαι, δεν διστάσαμε να αναφέρουμε στη σελίδα τους τα όσα συνέβησαν. Και η απάντηση;! Ότι το σκυλί μας ήταν πολύ άγριο, ότι πήγε να δαγκώσει τον υπάλληλό τους, ότι είχαν «high number of complaints» και ότι μας εύχονται να βρούμε ένα άλλο συγκρότημα (??? ) όπου δέχονται «άγρια» -aggressive- σκυλιά. Οπότε, γενικά τα δέχονται, απλά το δικό μου ήταν πολύ άγριο κι επικίνδυνο… Κι είχαν πολλά παράπονα…???

 Το πρόβλημα δηλαδή ήταν το δικό μου σκυλί… Γι’ αυτό έτρεξαν την ίδια μέρα να βάλουν ταμπέλα ΜΕ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ - γελάω ακόμααααα!!! Γι’ αυτό ο κύριος που έβαλαν να σχολιάσει την κριτική μου, στάθηκε στο ότι το σκυλί ήταν στην άμμο… δίπλα στις ομπρέλες….  Μα φυσικά και ήταν στην άμμο δίπλα στις ομπρέλες, αυτός είναι ο νόμος ηλίθιε! Δεν ήταν ούτε ελεύθερο, ούτε μέσα στο νερό, ούτε πλησίασε παιδάκια, ούτε δάγκωσε κανέναν. Πως δεν θα ήταν «πάνω στην άμμο»; Στον αέρα θα την κράτούσα ή θα την έβαζα στο κεφάλι μου;

Στον άπλετο επαγγελματισμό με τον οποίο χειρίστηκαν την κατάσταση, μετά τα αισχρά ψέματα που αράδιασαν στο φμπ να προσθέσουμε ότι τελικά έσβησαν το σχόλιό μου και τη γελοία τους απάντηση!!! Δυστυχώς δεν μπορούν να σβήσουν την αξιολόγηση.

«Σύμφωνα με τον ν. 4039/2012 (καθώς και κατά τον προϊσχύοντα 3170/2003) επιτρέπεται ο περίπατος του σκύλου σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, αρκεί να μην κυκλοφορεί ελεύθερος και να γίνεται ο περίπατος πάντα με συνοδό (άρθρο 5 παρ. 3).
Ο σκύλος μας μπορεί να μας ακολουθεί σε κάθε υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο, άρα και στις παραλίες, οργανωμένες και μη, αρκεί να είναι πάντα συνοδευόμενος και να έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του για να αποδείξουμε ότι είναι εμβολιασμένος αν μας ζητηθεί. Το πρόβλημα επομένως δεν είναι η κυκλοφορία και παρουσία των σκύλων στις παραλίες, αλλά το επιτρεπτό ή μη να μπαίνουν τα σκυλιά στη θάλασσα.»!

Ανακεφαλαιώνοντας:

1.       Στην αρχή είπαν ναι, με περιορισμούς
2.       Μετά είπαν όχι και μας ΕΔΙΩΞΑΝ
3.       Δεν υπήρχε σήμανση
4.       Έβαλαν σήμανση την άλλη μέρα με χειρόγραφη επιγραφή –Lol
5.       Είπαν ψέματα ότι έγιναν «πολλές παρατηρήσεις», δεν υπήρχε χρόνος για κάτι τέτοιο, οι ίδιοι τα επινόησαν αυτά
6.       Είπαν ψέματα ότι πήγε να δαγκώσει το «staff» τους
7.       Ειρωνεύτηκαν «we wish you will find an other complex that accepts aggressive dogs»
8.       Έσβησαν το comment!


Συγχαρητήρια! 

No comments:

Post a Comment

Any comments?