11.9.13

25 ΕΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΟ

Ψάχνω το τηλέφωνο του ΤΣΑΥ για να βρίσω όσο δεν έχω βρίσει ποτέ. Θέλω να βρίσω με τόση ένταση και μανία, που θα εξασφάλιζα στον εαυτό μου τουλάχιστον ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Ένα ακόμα, γιατί τα προηγούμενα μου τα σέρβιραν οι γαμιόληδες οι  υπάλληλοι. Τρύπιο σύστημα. Κουράδες όλοι. Σιχαμένη, σιχαμένη κωλόχωρα.

Είμαι 25 χρονών ΑΝΗΛΙΚΟ. Δε μπορώ να διαγραφώ από το ταμείο του πατέρα μου. Έχω τελειώσει από σπουδές. Αν ήμουν άντρας, θα είχα τελειώσει και από το στρατό. Δουλεύω εδώ και 9 μήνες, με κρατήσεις ΙΚΑ και ένσημα όλα νόμιμα και κανονικά. Αλλά δε δικαιούμαι βιβλιάριο, γιατί το ΤΣΑΥ δε με διαγράφει! Όσες υπεύθυνες δηλώσεις και να υπογράφω, ό,τι χαρτιά κι αν πάω από τον εργοδότη… Δε με διαγράφουν.

Πρέπει ο μπαμπάκας να το κάνει – μόνο που δεν θέλει, ή δεν έχει χρόνο ή κάποια άλλη δικαιολογία. Μπορεί να έχω να τον δω μερικά χρόνια. Να είναι ξαναπαντρεμένος μετανάστης στην Αυστραλία, δε ξέρω. Πάντως να τρέξει για να με διαγράψει από τον ασφαλιστικό οργανισμό – μάλλον τον χειρότερο που υπάρχει…- αποκλείεται.

Εκτός από αυτό βέβαια, μου ζητάνε – όχι σε εμένα βασικά, αλλά στην εξουσιοδοτημένη ταλαίπωρη μητέρα μου, καθότι εγώ είμαι η μόνη εργαζόμενη της οικογένειας, οπότε δεν έχω χρόνο για άσκοπες βόλτες στα κωλοταμεία της σκατόχωρας, σάπιας μέχρι τα κόκαλα κι ακόμη πιο βαθιά. Μου ζητάνε που λες, ένσημα από το 2002. Τότε δηλαδή, που είχα σπυράκια και πήγαινα Β γυμνασίου. Οι ανώμαλοι οι άνθρωποι! Ο νομοθέτης ; Ο υπουργός; Ποιος; Πείτε ποιος το σκέφτηκε να του σφίξω το χέρι.

Έχω κλάψει από τα νεύρα μου για αυτό το θέμα, όσο δεν έχω κλάψει για όλους τους γκόμενους που με ταλαιπώρησαν μαζί – ναι ναι μαλάκες αρχίδες-  από το 2002 έως τώρα! Είναι η πρώτη φορα΄που σκέφτηκα σοβαρά να εισχωρήσω σε τρομοκρατική οργάνωση, με μοναδικό σκοπό να βομβαρδίσω το ΤΣΑΥ με όλους τους μαλακουπάλληλους μέσα. Αλλά δεν είμαι ζώον σαν αυτούς. Οπότε σκέφτηκα να μηνύσω ονομαστικά έναν έναν αυτούς τους άχρηστους και το δημόσιο φορέα στο σύνολό του, μαζί. Θα κοστίσει κάτι παραπάνω. Δεν είναι αυτό πρόβλημα. Πρόβλημα είναι που και πάλι δε θα έχω βρει το δίκιο μου. Το 25χρονο  ανήλικο και ανήμπορο τηλεφωνεί, αλλά «δε λειτουργεί προσωρινά» η γραμμή τους. Χα-χα. Τι αστείο. Ούτε το τηλέφωνο δε λειτουργεί. Λες και λειτουργεί η υπηρεσία. Λες κι υπάρχει κάτι που να λειτουργεί σε αυτή τη χώρα του ελέους.


Για 5η φορά θα προσπαθήσω να διαγραφώ από το ΤΣΑΥ – το οποίο δε με αφήνει να φύγω μεν , αλλά ΔΕ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, για να εκδώσω βιβλιάριο ΙΚΑ, που ΕΝΩ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ λόγω του ΤΣΑΥ.  Που σημαίνει… Αν αύριο με χτυπήσει ένα αυτοκίνητο,  εκτός ότι δε θα με δεχτεί κανένα νοσοκομείο, θα πεθάνω και δε θα έχω προλάβει να τους κάνω μήνυση. 

No comments:

Post a Comment

Any comments?