15.10.12

The Sex&Τhe Beach


Ο κόσμος γκρινιάζει πολύ για την κρίση και τα οικονομικά του προβλήματα. Μήπως υπάρχει νοικοκυριό που δεν πληρώνει δάνειο; Ή αν δεν έχει δάνειο, που δεν έχει έναν άνεργο (αντιθέτως έχει έναν εργαζόμενο το πολύ) ; Κάποιος που αδυνατεί πραγματικά  να πληρώσει το χαράτσι; Έναν καρκινοπαθή, έναν παππού ή μία γιαγιά με κατάκλιση; Έναν διαβητικό ή έναν ανάπηρο, ή έναν συγγενή στη φυλακή; Έστω μια γεροντοκόρη! Με λίγα λόγια, όλες οι οικογένειες έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα οικονομικό ή υγείας αυτή τη στιγμή. Οι αρρώστιες φυτρώνουν από παντού, ποτέ δεν έχω ξανακούσει τόσες αρρώστιες και τόσες γκαντεμιές μαζεμένες.

Και πολλά διαζύγια… Πολλά ζευγάρια να τρώγονται με τα ρούχα τους για οικονομικούς λόγους, τα νεύρα τους τα παίζουν και οδηγούνται στον χωρισμό, από εκεί που έλεγες ότι τα πήγαιναν μια χαρά… Άλλοι ενώνονται, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις που ξέρω χωρίζουν. Και δεν είναι καμία γκόμενα στη μέση όπως ήταν παλιά στη μόδα… Αυτό κι αν είναι παράδοξο! Εδώ εμείς σκεφτόμαστε να μείνουμε 10 μαζί σε ένα σπίτι μήπως και βγουν τα έξοδα κι οι άλλοι χωρίζουν…

Πολλοί σαν εμένα γύρισαν στην Ελλάδα μετά από σπουδές στο εξωτερικό και μας κατακεραυνώνουν τα «γιατί;». Τι γιατί; Νομίζεις έξω μας περιμένουν με ανοιχτές τις πόρτες; Δουλειά δεν έχουμε, λεφτά δεν έχουμε, γκόμενο δεν έχουμε…ελπίδα δεν έχουμε… (όχι για να βρούμε γκόμενο απαραίτητα, περισσότερο για όλα τα άλλα).

Παρότι αυτή η χώρα σου σπάει τα νεύρα από το πρωί (φανάρια, δρόμοι, λακκούβες, ακρίβεια, τηλεόραση, υπηρεσίες, αρχιτεκτονική ετερογενής ασχήμια, ψωνάρες, τετράδες παρμπριζοκαθαριστών πακιστανικής προελεύσεως, γλυφαδιώτικο τζατζίκι χωρίς σκόρδο κ.ο.κ.) ας μην ξεχνάμε ότι το σεξ κι η παραλία είναι δωρεάν. Κι είναι μέσα Οκτωβρίου με τέλειο καιρό, οπότε μπορούμε ακόμα να κάνουμε και τα δύο…Όσο είμαστε όρθιοι ακόμα.

Εγώ μια ιδέα είπα! 

No comments:

Post a Comment

Any comments?