27.6.12

H Βασιλοπριγκίπισσα!


Το παρακάτω κείμενο αποτελεί μπουσουλοκώδικα για το τι πρέπει να κάνεις όταν φιλοξενείς μια βασιλοπριγκίπισσα. Δεν μιλάμε για συγκεκριμένη βασιλοπριγκίπισσα ούτε για συγκεκριμένο ξενοδοχείο-πανσιόν-σπίτι. Απαγορεύονται οι μηνύσεις και οι συκοφαντίες.


Όταν φιλοξενείς μια βασιλοπριγκίπισσα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να σου βγει η γλώσσα έξω, να στραγγίξεις λάδι, να σου γίνει η ζωή πατίνι, τα νεύρα κρόσσια, να τρέχεις και να λαχανιάζεις (αλλά να φτάνεις, γιατί αν δεν φτάσεις την έκατσες). Η βασιλοπριγκιπέσσα ζητάει… Κι εσύ πρέπει να μάθεις τι ζητάει και τι θέλει. Θα στα πουν όλα οι μπάτλερ της, μη μου χολοσκάς. Ώρες ολόκληρες θα σου δώσουν οδηγίες για το χρώμα του χαρτιού της τουαλέτας της βασιλοπριγκίπισσας.

Τι θέλει λοιπόν; Τι της αρέσει; Θέλει γλυκά, σοκολάτες, καραμέλες παντού, σε όλο το δωμάτιο, μέσα στα συρτάρια να ξεχειλίζουν από τις ντουλάπες, να πετάγονται απο παντού γλυκά (αλλά αντιθέτως, δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα ψίχουλο τριγύρω!). Πως γίνεται αυτές οι βασιλοπριγκίπισσες να μην κάνουν ψίχουλα όταν τρώνε; Να τρώνε γλυκά και να είναι λεπτές, πλούσιες και βασιλοπριγκίπισσες! Αδικίαααααα!

Τα φρούτα της βασιλοπριγκίπισσας πρέπει να είναι πολύ ψιλοκομμένα, γιατί μια βασιλοπριγκίπισσα δεν μπορεί να της τρέχουν τα ζουμιά από το στόμα, ούτε να το  ανοίγει διάπλατα για να χωρέσει η φέτα του μάνγκο, ούτε φυσικά να χώνει κάθε λίγο τα δάχτυλα για να ψαρέψει τα κουκούτσια από το καρπούζι.  Το σύκο δε, της βασσιλοπριγκίπισσας, πρέπει να είναι κομμένο στα δύο, στο κέντρο του σύκου επακριβώς, ούτε ίντσα παραπέρα. Εννοείται ξεφλουδισμένο! Τα φρούτα θα σερβίρονται σε ατομικό πιάτο ενώ οι υπηκόοι θα τρώνε αχλάδια, μήλα και βανίλιες με τη φλούδα, από το μπουφέ. Αν είναι όμως μεγαλόψυχη, θα τρώνε όλοι μαζί στην ίδια σάλα, γιατί άλλωστε η βασιλοπριγκίπισσα δεν είναι καθόλου σνόμπ.

Η βασιλοπριγκίπισσα θέλει απόλυτη ησυχία για να κοιμηθεί. Αντιθέτως, οι υπόλοιποι άνθρωποι, εμείς οι θνητοί δηλαδή, θέλουμε πολλή φασαρία για να κάνουμε καλό ύπνο. Θέλουμε να ακούμε κομπρεσέρ, τη μηχανή του γκαζόν, τις κόρνες των αυτοκινήτων, τις βρισιές του προσωπικού, τακουνοπερπατήματα, μουσική στο διαπασών… Ειδάλλως δεν κοιμόμαστε. Ενώ η βασιλοπριγκίπισσα είναι εύκολος άνθρωπος! Μόνο στην απόλυτη ησυχία μπορεί να κοιμηθεί, οπότε όλο το ξενοδοχείο (σε περίπτωση που λέμε ότι έχει πάει διακοπές σε κάαααποιο τυχαίο ξενοδοχείο) πρέπει να σταματήσει τα ΠΑΝΤΑ την ώρα του ύπνου της. Τι κι αν παντρεύεται στο παραδίπλα μπάγκαλόου κανένας μεγαλοδικηγόρος; Στα @@ μας! Να πά να παντρευτεί αλλού, τώρα κοιμάται η βασιλοπριγκίπισσα!  

Η Βασιλοπριγκίπισσα είναι μια από εμάς, υποφέρει κι εκείνη από δυσανεξία στην παπάγια και ταλαιπωρείται η γυναίκα. Γι’αυτό θυμήσου να μη κρύψεις παπάγια στη μους από ξινομυζήθρα**. Επίσης έχει κι αυτή τις αλλεργίες της. Έχει αλλεργία στις μελιτζάνες ας πούμε, μην της φτιάξεις μπελαλίδικο μπριάμ, προτίμησε μια πρόχειρη αστακομακαρονάδα.

Τέλος, αυτό που πρέπει να ξέρεις για τη βασιλοπριγκίπισσα, είναι πως δεν της αρέσει να περιμένει. Άντρα θέλει; Τώρα τον εθέλει. Το «τώρα» μεταφράζεται ελεύθερα σε 20 λεπτά (ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω).Εκτός από το πρωινό. Το πρωινό πρέπει να σερβίρεται άμεσα. Ο Μπάτλερ με δύο κινήσεις θα σου εξηγήσει πως και πότε: Βάζει τα χέρια μπροστά στα μάτια με τα δάχτυλα κλειστά και σφυχτά κι ύστερα τα τινάζει, γουρλώνει τα μάτια κι ανοίγει το στόμα. Όλο αυτό συμβολίζει την ακριβή ώρα που πρέπει να σερβιριστεί το πρωινό. Δηλαδή; «Με το που ανοίξει τα μάτια της». Η καμαριέρα πρέπει να είναι έξω από την πόρτα με το ένα πόδι παρατεταμένο πίσω και το άλλο λυγισμένο μπροστά, όπως στον στίβο.

Ξεφυλλίζεις και μια το βασιλικό πρωτόκολλο πριν έρθει και καθάρισες! Δεν είναι τίποτα σπουδαίο μη νομίζεις, η Λαίδη Άντζελα Δημητρίου θα ήταν πολύ πιο απαιτητική από τη Βασιλοπριγκίπισσα. 

No comments:

Post a Comment

Any comments?