7.5.12

In love



Ψηφίζω, σημαίνει αποφασίζω. Αποφασίζω για εμένα και για τους άλλους.

Λοιπόν, ο τίτλος είναι άσχετος, γιατί δεν έβρισκα άλλον, γιατί  από την αδιαφορία κάποιων  φίλων μου προς τα πολιτικά θέματα, οτιδήποτε άλλο δεν θα κέντριζε την προσοχή τους για ένα γαμωκλίκ. Καταρχήν, να ξεκαθαρίσω, ότι δεν διαβάζω τα κατεβατά σας σε greeklish. Χαίρομαι που έχετε άποψη, αλλά τα greeklish με κουράζουν και επίσης δεν με πείθουν καθόλου, αλλά αυτό είναι απλώς μια παραξενιά μου.

Είμαι στη Γαλλία και δεν μπορούσα να επιστρέψω για να ψηφίσω. Δεν νιώθω καλά με τη συνείδησή μου, που δεν ψήφισα. Μου δώσανε τα μυαλά στο χέρι όταν μου είπαν ότι η Χρυσή Αυγή μπήκε με 22 έδρες στη Βουλή, τη στιγμή που ο Καρατζαφέρης είδε την τρύπα του κώλου του. Τόσο καιρό τον λέμε Καρατζαφύρερ και γελάμε, αλλά κανείς δεν είχε υπολογίσει ότι οι θεωρητικές στρατηγικές του Καρατζαφέρη θα ήταν ναζάκια μπροστά στα όσα θα προκαλέσουν τα μπουλντόγκ νεοναζί, που βάλαμε στη Βουλή μας.  Οι άνθρωποι που ψήφισαν τους χρυσαυγίτες είναι βαριά άρρωστα ψυχολογικά άτομα… Μόνο ένας άνθρωπος που είναι ψυχικά διαταραγμένος και το μόνο που έχει μέσα στην ψυχή του είναι το μίσος, θα ψήφιζε κάτι τόσο απαράδεκτο.Μόνο τα γομάρια που βγήκαν δεξιά κι αριστερά του Μιχαλολιάκου να δεις http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M-1hjEndM78#! καταλαβαίνεις... Άλλο Φιλόπατρις κι άλλο Εκτελεστής.Μόνο τα σχόλια των φιλάθλων τους να δεις απο κάτω, καταλαβαίνεις το επίπεδο...   


Αποχή: 38%  άλλοι από άποψη (μαλακία πάντως) άλλοι λόγω απόστασης (είμαι κι εγώ μέσα αλλά δεν με δικαιολογώ) άλλοι επειδή δε βρήκαν πάρκινγκ στα δυο μέτρα από την είσοδο του εκλογικού κέντρου ή πήγαν για μακροβούτια… (μεγάλη ντροπή σας, άποψή μου, αλλά θα έπρεπε να σας αφαιρεθεί δια παντός το δικαίωμα να ψηφίζετε. Το ίδιο πιστεύω και για τα κομματόσκυλα, τα ανθρωπάκια που ψήφισαν τους κλέφτες τους Πασοκατζήδες. Πόσο ζώα πια;). Για κάποιους φίλους που δεν ψήφισαν χωρίς καμία δικαιολογία, ειλικρινά νιώθω βαθιά απογοήτευση… Είναι αυτοί, εξαιτίας των οποίων η γενιά μου θεωρείται αδιάφορη, «γενιά του καναπέ και του κινητού τηλεφώνου» κ.ο.κ. Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι ακόμα νομίζουν ότι «δεν τους αφορά» αυτό που γίνεται.

Για τη ζωή σου μιλάω τόση ώρα. Θυμάσαι που κατεβαίναμε Σύνταγμα και ντρεπόσουν να μουτζώσεις ή να φωνάξεις αρκετά; Θυμάσαι που σου είπα ότι δε θα βγει τίποτα (μόνο) από τις συγκεντρώσεις; Εννοούσα ότι η ψήφος σου είναι πολύ πιο δυνατή από τη φωνή σου. Νομίζω τώρα είναι μια σωστή στιγμή να νιώσεις ντροπή, που απλά «βαρέθηκες» να πας να ψηφίσεις.

Σαμαράς πρώτη μούρη στο Καβούρι. Αηδιαστικά προβλέψιμο, λες κι άμα βάλεις το χεσμένο σου βρακί ανάποδα και δε βλέπεις το λεκέ, καθάρισες νομίζεις. Γελοίο. Όπως λέει κι η Αθηνά, από μια ηλικία κι έπειτα η οδήγηση κι η κάλπη πρέπει να απαγορεύονται ρητά.  

Αλλά ας αφήσουμε τους γέρους, εγώ για εμάς ανησυχώ. Μέχρι τώρα λοιπόν, έχω δει ότι υπάρχουν δύο τάσεις των φίλων μου που πήγαν και ψήφισαν με το χέρι στην καρδιά κι όχι στον κώλο. Οι φίλοι μου δεν ψήφισαν Χρυσή Αυγή, ούτε τα δύο μεγάλα κόμματα της ντροπής. Για τους παππούδες τους δεν μπορώ να εγγυηθώ, αλλά οι φίλοι μου σίγουρα δεν το έκαναν. Η μια τάση είναι «μαζεύω βαλίτσα και φεύγω», διότι δεν είναι μόνο οι κτήνη που μπήκαν στη Βουλή απόψε, είναι και οι τόσοι Έλληνες (ντρέπομαι που τους λέω Έλληνες, αλλά είναι, τι να κάνουμε;) οι οποίοι θεωρούν ότι αντιπροσωπεύονται από αυτά τα κτήνη, γι’αυτό και τα ψήφισαν. Η δεύτερη τάση, είναι «δεν φεύγω από τη χώρα μου, να πάτε να γαμηθείτε!» κι αυτή σεβαστή και για γερά στομάχια… Θέλει μεγάλη προσπάθεια το να δεις του «μού» δίπλα στη λέξη «χώρα» πλέον.

Δεν ξέρω αν θα γυρίσω πίσω στην Ελλάδα μου, διότι δεν έχω που να γυρίσω, η Ελλάδα που μεγάλωσα, που γνώρισα, που θυμάμαι, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα σκατά αυτά. Δεν ξέρω πλέον ποιο είναι το σωστό, οι αξίες έχουν χαθεί προ καιρού άλλωστε…Όχι οι δικές μου, αλλά οι συλλογικές. Σιγά σιγά, χάνεται κι η μνήμη… Η μνήμη του έθνους, η ενότητα των Ελλήνων. Δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε. Δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε, γιατί ψηφίζουμε, τι σημαίνει «ψηφίζω». Ψηφίζω, σημαίνει αποφασίζω. Αποφασίζω για εμένα και για τους άλλους. 

8 comments:

  1. Αθηνά7/5/12

    Δεν μπορώ τους απαίδευτους ανθρώπους που δεν μπορούν να συλλάβουν την έννοια της πολιτικής κ απο ποιους θα πρέπει να ασκείται κ ποιος είναι ικανός να πάρει μια τέτοια ευθύνη.. δεν αντέχω άλλο αυτούς που θεωρούν οτι μια νέα χούντα θα μας σώσει κι αλλά τέτοια, που θέλουν να μπουν τα τανκς στις πόλεις κ να τελεί μια ολόκληρη πόλη υπο καθεστώς συναγερμού

    ReplyDelete
  2. είδα οτι μερικοί στο fb έβαλαν φωτοφραφίες με τανκς στο προφιλ τους.Προτείνω να κάνουμε καταγγελία.

    ReplyDelete
  3. Θυμάσαι τότε στο Σύνταγμα, τότε που ντρεπόσουν και δεν ένιωθες καλά που οι κάτω φώναζαν και λέγανε πως έχουμε "χούντα".
    Τότε που οι "πάνω" κράδαιναν κρεμάλες;
    Τότε που δεν συμμεριζόσουν και δεν σιγόνταρες τις θεωρίες συνωμοσίας για το 100% αθώο έθνος που βάλλεται αδίκως από "κατακτητές";
    Τότε που δεν ήθελες να χειροκροτήσεις τα αυγά και τις μούτζες των μαθητών στις παρελάσεις;
    Τότε που πίστευες πως έχεις υποχρέωση να κάνεις κάτι περισσότερο από το να ακολουθείς τα τσιτάτα και τις κραυγές ή το πολιτικό επίπεδο που βρήκες έτοιμο;
    Τότε που αποφάσισες πως είναι δημιουργικότερο να γίνεις μέρος της λύσης αντί απλά να αρνείσαι τα πάντα;
    Τότε που αποφάσισες να αντιδράσεις με ψυχραιμία και να κάνεις στην άκρη τις ακρότητες, τους αγκιτάτορες και να μην ανεχτείς το καφριλίκη και τη οποιασδήποτε μορφής;

    Θυμάσαι, ή όχι, έχουμε πρόβλημα. Γιατί τώρα αποφάσισες ποιος θέλεις να είσαι. Πλέον έχεις κανονικό κόμμα με Ελληνάρες.

    Και αυτό είναι λίγο, μπροστά στο σοβαρό πρόβλημα. Τώρα επιτρέπεις σε συμπολίτες σου να πιστεύουν πως δεν θέλουν τη δημοκρατία. Και σε αυτό φταίμε όλοι. Γιατί το να μπαίνουν τόσοι Ναζιστές στη Βουλή, είναι πρόβλημα της δημοκρατίας μας. Και όλων μας. Άσχετα από το που μεγάλωσες, από το τι γνώρισες και από τι θυμάσαι.

    ReplyDelete
  4. (Ok, το σχόλιο βγήκε κάπως φορτισμένο, λόγω αρκετών μαζεμένων. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται επί προσωπικού)
    Αυτό που θέλω να πως είναι πως τώρα αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του. Και σε ένα τόσο σοβαρό κίνδυνο έχουμε όλοι. Γιατί δυστυχώς, με την έλλειψη μέτρου και ψυχραιμίας, η ισοπέδωση των πάντων και ο μηδενισμός που ακολουθήθηκε συνέβαλε με τη σειρά του στην απενεχοποίηση του να επιλέξουν κάτι τέτοιο αδιανόητα πολύς κόσμος.

    ReplyDelete
  5. Στατιστικά μιλώντας: 4,2% του πληθυσμού άνω των 50 έδωσε ψήφο στη Χρυσή Αυγή και 9,5% ο πληθυσμός κάτω των 50. Βγάλε συμπεράσματα...
    Επίσης, σχεδόν ένα 32% είπε να ψηφίσει τα ίδια σκατά που του έκαναν τη ζωή μίζερη και για την οποία παραπονιέται καθημερινά. Μ' αυτά και μ'αυτά, λες ότι σε μερικούς δεν αξίζει τελικά κάτι καλύτερο.
    Από την άλλη όμως, είναι κι αυτοί που δεν ξύπνησαν ούτε οργισμένοι, ούτε αναποφάσιστοι, αλλά ήξεραν ότι θέλουν μια πραγματική αλλαγή και τώρα νιώθουν αηδιασμένοι από τα παραπάνω.

    ReplyDelete
  6. Χαρίδημε φορτισμένο μεν αλλά μεγάλη αλήθεια. Συμφωνώ απόλυτα, ευχαριστώ, συμπλήρωσες άψογα τη σκέψη μου. Είναι θέμα πολιτεύματος, δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα.Η Δημοκρατία μας έριξε πολλά χαστούκια τελευταία, αλλά η επαναφορά οποιασδήποτε μορφής Χούντας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είναι απάντηση.

    ReplyDelete
  7. Θέμα και πρόβλημα για το πολίτευμα και για τη δημοκρατία.
    Από τη μία απαξίωση για τους δημοκρατικούς θεσμούς και από την άλλη η συχνή απουσία κοινής λογικής και οποιασδήποτε σύνεσης και συνειδητοποίησης ότι πρέπει να τους φτιάξουμε.
    Εάν προσθέσουμε και την γ$μ@μ#^& την παιδεία και την ημιμάθεια σε σοβαρά θέματα που καθορίζουν αποφάσεις, να το το μίγμα.

    ReplyDelete
  8. Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα ήταν για να πάρεις φόρα και να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο! Τόσοι άνθρωποι επί δύο ολόκληρα χρόνια διαμαρτύρονται, αγανακτούν, κατηγορούν το πολιτικό σύστημα για την κατάντια και τον τρόμο που μας επιβάλλεται και ένα 30κάτι τοις εκατός δεν πήγε να ψηφίσει! Ας μην μιλήσω για τη Χρυσή Αυγή και τη μ@λ@κία που δέρνει τον κόσμο, γιατί από χτες έγινα υπερτασική 23 χρονών άνθρωπος κι είναι κρίμα!

    ReplyDelete

Any comments?