13.4.12

Αποστολή: Η Λίστα του Κίλερ vol6


Το φωτογραφείο είχε μόλις ανοίξει… Ο Πατρίκ, με το τετραγωνισμένο στόμα ξεκλείδωσε και μπήκε μέσα γρήγορα, σαν τον κλέφτη. Έτρεξε στο πίσω δωμάτιο να σιγουρευτεί ότι ο ζαμπετοιός είναι ενεργός, έφτιαξε το χαμομήλι του κι έστειλε την καθιερωμένη εντολή σε όλες τις Ζαμπέτες. «Ξυπνήστε, καταστρέψτε, τελειώσατε». Στη συνέχεια θα έστελνε ένα ριπόρτ στον Οντγκονομπαατάρ στη Μογγoλία και θα επέστρεφε στη ρεσεψιόν, παριστάνοντας ξανά τον υπάλληλο. Αυτή τη δουλειά έκανε τα τελευταία 24 χρόνια, κι είχε πια μπουχτίσει…

Την ίδια στιγμή, η Τσίχλα φωτογραφιζόταν με τον Ζεμ, με ένα παγωτό στο χέρι. Η Αρχιμαφιόζα έδινε οδηγίες, είχε αναλάβει τη φωτογράφιση.  Ο Κοντός ήταν εκνευρισμένος από το τζετ λάγκ «Αν ήταν εδώ ο Ψηλός θα ήξερε να βγάλει μια σωστή φωτογραφία! Τρέμει το χέρι σου, ούζο ήπιες στο αεροπλάνο σιχαμένη;», μουρμούραγε και πήγαινε πάνω κάτω αγορεύοντας κάτι για το Νασιοναλιζασιόν (μία από τις πολλές λόξες του Κοντού. Ο Κοντός ήθελε πάντοτε να μπει στο διπλωματικό σώμα, για να αξιοποιήσει το ταλέντο του στην ψευτιά, την απατεωνιά και τα παιχνίδια κάτω από το τάμπλ ρόντ. Το όνειρό του καταστράφηκε, διότι ήταν αλαζόνας και από όλα τα σταζ που τον δεχόντουσαν έφευγε μαλωμένος. Έτσι κατέληξε στην Εταιρεία… Μόνο εκεί μπορούσαν να φανούν χρήσιμα τα ταλέντα του). Κάποια στιγμή, ο Ζεμ έχει πεινάσει κι έχει βαρεθεί να φωτογραφίζεται τσάμπα. Ο Ζεμ δεν έκανε τίποτα χωρίς πληρωμή άλλωστε… «Φττττθθθ», προσπάθησε να προφέρει, σα να ήθελε να ρίξει χλέπα, «Φτττθάνει!», είπε με τη γαλλική προφορά του. Πάνω στη στιγμή, δυο Κινέζες τουρίστριες πλησιάζουν να ρωτήσουν οδηγίες. Ο Ζεμ μιλούσε και Κινέζικα και τους απάντησε στη γλώσσα τους, αλλά αυτές φάνηκε να μην κατάλαβαν καλά. «Η προφορά σου είναι λίγο βλάχικη… Ποιος σου έμαθε κινέζικα;», τον ρώτησαν κι ο Ζεμ έγινε έξαλλος. Σταύρωσε τα χέρια γύρω από τη μέση για να τονίσει τα καλογυμνασμένα μπράτσα και γύρισε ντροπιασμένος το κεφάλι από την άλλη. «Μα δεν είναι γλυκούλι;», είπε η Τσίχλα στην Αρχιμαφιόζα, η οποία απάντησε με τη γνωστή γκριμάτσα ξινίλας κι αηδίας.

Επιτέλους ο Πόλ έδωσε σήμα «Έχω συνδεθεί, έχω καλωδιωθεί, μπορείτε να ξεκινήσετε. Colos scata!». Δεν χρειάζεται να ξαναπούμε ότι ο Κοντός πήγαινε μπροστά, παίρνοντας ανοιχτές τις στροφές. «Α! Μια τριανταφυλλιά!», είπε, σα να γλύκανε λίγο. «Δεν είναι ώρα για αναρρίχιση!», επεσήμανε η Αρχιμαφιόζα, που της ερχόταν να τους δαγγώσει όλους, ο ιός της Ζαμπέτας την είχε μολύνει για τα καλά. «Να! Εκεί!», είπε η Τσίχλα κι έδειξε το φωτογραφείο με το δάχτυλο, χωρίς ίχνος διακριτικότητας. Ο Κοντός μπήκε πράγματι στη σακούλα, «μη με σκάσεις επειδή έχεις τα νεύρα σου!», είπε επικριτικά στην Αρχιμαφιόζα, η οποία γέμιζε το νεροπίστολο στο σιντριβάνι. Ο Ζεμ έπιασε από τη μέση την Τσίχλα, στην αρχή τον ηλέκτρισε λίγο, αλλά του άρεσε, του θύμισε το πάουερ πλέητ στην Τολόζα. Μπήκαν στο φωτογραφείο σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι, ο Πατρίκ τους καλωσόρισε στην Καρολίνα και έσπευσε να τους εξυπηρετήσει. Ο Κοντός κλώτσαγε την Αρχιμαφιόζα μέσα από τη σακούλα, στην οποία είχε γίνει κουβάρι. «Άντε! Προχώρα!», μούγγριζε ανυπόμονα.
«Σε δυο ωρίτσες οι φωτογραφίες σας θα είναι έτοιμες!», είπε ο Πατρίκ και ρώτησε το όνομα του ζεύγους για να σημειώσει στον φάκελο την παραγγελία. «Εεεε…εεεε….». Αυτό είχαν ξεχάσει να το σχεδιάσουν! Δεν τους ερχόταν κανένα όνομα στο μυαλό… «Εεεεε…..εεεεεε»… επανέλαβε η Τσίχλα κι άρχισε να στρώνει τη φράτζα με το χέρι κουπί από την αμηχανία.

Ο Πατρίκ τους στραβοκοίταξε. Σήκωσε το ένα φρύδι, στράβωσε κι άλλο το στραβό του στόμα κι η μύτη του ρυτίδιασε. «ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!», ούρλιαξε η Αρχιμαφιόζα φορώντας κουκούλα, χειρουργικά γάντια κ.ο.κ. «Ουάτ δε φύκ;», είπε ο Πατρίκ. Ο Ζεμ έβαλε τρικλοποδιά στην Τσίχλα να πέσουνε κάτω. «Όλα τα λεφτά τώρα!», είπε η Αρχιμαφιόζα κι έκανε νόημα στον Πατρίκ με το νεροπίστολο, για να κάνει τάχα μου γρήγορα. Ο Πατρίκ έσκυψε να ανοίξει το ταμείο κι ο Κοντός πετάχτηκε από τη σακούλα κι έτρεξε μπουσουλώντας στο πίσω δωμάτιο. «Όχι τόσο γρήγορα!», είπε η Αρχιμαφιόζα για να κερδίσει χρόνο. Ύστερα άρπαξε την Τσίχλα από το μπράτσο και παρίστανε ότι την κρατάει όμηρο. Ο Ζεμ κοίταγε με ντήθεν συμπόνια τον Πατρίκ.

Ο Κοντός σκαρφάλωσε στο σκαμπό, έβαλε το γιού ες μπέ κλέ στον πύργο, ο Πολ έλαβε τα στοιχεία κι απάντησε σε χρόνο dt. «Ο Ζαμπετοιός είναι η κίτρινη γραμμή στο διάγραμμα Β. Το βλέπεις; Δέκα Ζαμπέτες ενεργές σήμερα το πρωί… Πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσεις της Αρχιμαφιόζας!», λέει ο Πολ απο το γραφείο του στην Τολόζα, στο high tech εργαστήριο του Άρσεναλ. «Πως χριστιανέ μου; Μου ζητάει κωδικό!», έλεγε ψιθυριστά, αλλά γδέρνωντας το λαρύγγι του,ο Κοντός, ήταν τόσο αγχωμένος που οι ψίθηροί του ακούγονταν σαν βήξημο γέρου...  

1 comment:

  1. Άντε και το 7!!!!! Μας άφησες πάνω στο καλύτερο!!!!!

    ReplyDelete

Any comments?