1.4.12

Αποστολή: Η Λίστα του Κίλερ vol1


O Παντελίτο ήταν ένας κλασικός ισπανοβραζιλιάνος τύπος, που μεθούσε τα κορίτσια, τα χόρευε σάλσα κουνώντας αισθησιακά τους γοφούς, κάνοντας γλυκουλιές (δώρα, λουλουδικά κ.ο.κ.). Τις πήγαινε πάντα στα καλύτερα εστιατόρια, πάντα βέβαια υπο το φως των κεριών, τη λάτιν μουσική και καυτή σος από ταμπάσκο στην άκρη των χειλιών για να καίγονται να πάνε σπίτι μαζί του. Δρούσε ανεξέλεγκτα σε όλες τις χώρες και σε όλες τις ηπείρους, αποστολή του ήταν να ολοκληρώσει ένα ατελείωτο τσεκ λιστ  κατακτήσεων… Στην πραγματικότητα, αυτή η τσεκ λιστ δεν ήταν, παρά η αποστολή που του είχε αναθέσει η εταιρεία. Την άνοιξη, που οι μελισσούλες πετούν από λουλουδάκι σε λουλουδάκι, ο Παντελίτο βρισκόταν στη Μπαρσελόνα. Η πλησιέστερη ομάδα δράσης και στήριξης της Εταιρείας, στην οξιτανική ζώνη, ήταν η Συμμορία με τον Μαρκαδόρο.

Μετά την αποστολή του Χρυσού Τριγώνου, ο Κοντός κι ο Ψηλός αποφάσισαν να πάνε  ένα σαββατοκύριακο στη Βαρκελώνη, να ανακαλύψουν τη γκέι πλευρά τους. Η Τσίχλα είχε μπει σε σκληρό πρόγραμμα «faire la fête» στην Τολόζα, μπεκρόπινε κάθε μέρα με την Αρχιμαφιόζα, η οποία ήταν συντετριμμένη, διότι δύο Γάλλοι πράκτορες και στενοί της φίλοι έφυγαν για πάντα από τον τόπο του εγκλήματος, βγήκαν στη σύνταξη και πλέον θα ζούσαν σαν κανονικοί εργαζόμενοι πολίτες.  Ωστόσο, ένα βράδυ, εκεί που μπεκρόπιναν παρέα με την Σαμάνθα Τζόουνς (την αληθινή, όχι αυτή του sex and the city) έρχεται να κάτσει στο διπλανό τραπέζι ο Λώρεν της Αργεντινής! Ο Λώρεν της Αργεντινής ήταν ένας ελεεινός οπορτουνιστής, ένας πληροφοριοδότης της κακιάς ώρας. Έκανε περίπου την ίδια δουλειά με τον σέξι Παντελίτο, είχε τη δική του «Λίστα του Κίλερ», μόνο που ήταν looser. Γενικά, το προφίλ του λατίνου εραστή ήταν κλειδί για την εξιχνίαση πολλών υποθέσεων. Ο Λώρεν ταξίδευε συνέχεια για τον ίδιο σκοπό και κάποτε έβαλε στόχο την Τσίχλα. Η Τσίχλα δεν μασάει ταραμά, μασάει μόνο τσιχλόφουσκες, τον ξεσκέπασε γρήγορα κι ο Λώρεν δεν ξαναπάτησε το πόδι του στην Τολόζα, μέχρι εκείνη την ημέρα. «Σου είπα να μη σε ξαναδώ μπροστά μου!», του είπε η Τσίχλα νευριασμένη κι έδειξε τα δόντια της, για να του υπενθυμίσει, πρώτον, ότι τα δόντια τα πλένουμε που και που και δεύτερον, ότι η τσίχλα παραμονεύει. «Πρέπει να πάμε στη Βαρκελώνη μαζί…», της είπε, σα να μην άκουσε καν αυτό που του είπε.  

Πάνω στη στιγμή, χτύπησε τηλέφωνο από Ελλάδα, ήταν η Βιολέτα Λώρεν κι έπρεπε να τους αναθέσει τη νέα τους αποστολή. «Καλησπέρα! Μόλις κερδίσατε ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη, με πληρωμένα εισιτήρια και ξενοδοχεία για τέσσερις ημέρες!», είπε και καλά, αλλά η Αρχιμαφιόζα κατάλαβε αμέσως. Την επόμενη ημέρα το πρωί, είχαν ήδη φτάσει τη Μπαρτσελόνα. «Και τώρα τι κάνουμε; Περιμένουμε σήμα;», είπε η Τσίχλα. «Θα κάνουμε ό,τι θα έκανε ένας κλασσικός τουρίστας υποθέτω και κάποια στιγμή θα μας εμφανιστούν!», είπε η Αρχιμαφιόζα. Έτσι γινόταν συνήθως… Παριστάνανε τους τουρίστες και οι εφεδρικοί πράκτορες του εντοπίζανε τοιουτοτρόπως. Επομένως, πρώτη στάση, πήγαν στη Segrada Famila. Η Τσίχλα είχε ξαναπάει και βαριόταν… Η Αρχιμαφιόζα δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τον Γκαουντί και τις τρέλες του, επομένως κοίταγε ανήσυχα περιμένοντας να εμφανιστεί κάποιος πίσω από τις κολώνες. Πράγματι, σε λίγη ώρα εμφανίστηκε μπροστά τους ένας ψηλός, καλογυμνασμένος ξανθός άντρας, με γυαλάκια μυωπίας και τρύπα στη σαγιονάρα. Έμοιαζε με Γάλλος τουρίστας, κανείς δεν θα υποπτευόταν ότι πίσω από το αγγελικό πρόσωπο, κρυβόταν ένας πράκτωρ! Τις πλησίασε με έναν χάρτη, «Μήπως ξέρετε πως μπορώ να πάω εκεί;», είπε στα αγγλικά με γαλλική προφορά και τους έδειξε με το δάχτυλο ένα σημείο συνάντησης, εκτός της τουριστικής ζώνης όμως! Ήταν ξεκάθαρο… το δάχτυλο έδειχνε που έπρεπε να πάνε.

Ο Ξανθός αυτός, λεγόταν Jem, ήταν πράγματι ένας Γάλλος πράκτορας, περισσότερο συντονιστής παρά εκτελεστής, ήταν λίγο φλώρος. Η Τσίχλα όμως γοητεύτηκε από την παρουσία του… αυτή η φλωριά του ήταν χαριτωμένη.  Κι εκείνος όμως, την κοίταζε περίεργα πίσω από τα γυαλάκια του.

Ο Κοντός με τον Ψηλό βρισκόντουσαν στην παραλία και δεν είχαν ιδέα ακόμη ότι το ρομαντικό ταξίδι τους θα γίνει εφιάλτης. 

No comments:

Post a Comment

Any comments?