26.3.12

Αποστολή: Το χρυσό τρίγωνο vol6


Πως θα πάμε στην Άγκρα;, ρώτησε η Τσίχλα κοιτάζοντας έντρομη το χάρτη. «Τι σε απασχολεί;», η Αρχιμαφιόζα υποπτεύτηκε ότι η ντήθεν αλλεργία θα υποτροπιάσει. «Να…έχω μαουντενοφόμπια…», είπε διστακτικά, ελπίζοντας ότι δε θα τη βρίσουν. Δεν της απάντησαν κι επιβιβάστηκαν στο τζιπάκι που νοίκιασε η Αρχιμαφιόζα. Ο δρόμος ήταν ατελείωτος, έρημος, κακοτράχαλος… Η Τσίχλα είχε φρικάρει κι ο Κοντός στραβοκοίταγε την Αρχιμαφιόζα, η οποία λες και το έκανε επίτηδες, όπου έβλεπε λακκούβα πήγαινε κι έπεφτε μέσα… Στη διασταύρωση με τον περιφερειακό του Ρατζαστάν, πετάχτηκε μπροστά τους ένας άντρας, γυμνός από τη μέση και πάνω, κουνούσε το ιδρωμένο μπλουζάκι του σαν λευκή σημαία και τους έκανε νόημα να σταματήσουν. «Μη σταματήσεις, είναι κόλπο, μας την έχουν στήσει! Δε βλέπεις; Δεν έχει αμάξι, πως βρέθηκε εδώ;», ο Κοντός έκανε όλο το σενάριο στο μυαλό του και το αυτοκίνητο τον προσπέρασε.

Σταματήσανε για βενζίνη μετά από μία ώρα δρόμο. Η Τσίχλα έτρεξε στο μαγαζάκι να αγοράσει μια μπανάνα, της είχε κόψει λόρδα. Ο Κοντός κοίταγε μία το ρολόι και μια τον ορίζοντα. Από τη μια ήθελε να σώσει τη Βιολέτα με οποιοδήποτε κόστος, από την άλλη, έπρεπε να εξασφαλίσει την ασφάλειά της. Που ήξερε ο Κοντός, πως όταν ο Lan King Tchang θα πάρει το τρίτο κλειδί στα χέρια του, δε θα έκανε κακό στην πράκτορα Λώρεν; «Γρήγορα! Μας κυνηγάνε! Επιβιβαστείτε! Αυτός που ήταν στο σταυροδρόμι του Ρατζαστάν έρχεται με γαϊδούρι πίσω μαααααααας!!!!!». Πράγματι  ο μυστηριώδης ηλιοκαμμένος άνδρας έτρεχε να τις προλάβει σαν παλαβός. Αλλά το τζιπ δεν σταμάτησε ούτε τότε. Μετά από πολλές ώρες φτάσανε στην Άγκρα. Είχαν άλλες 24 ώρες για το ραντεβού, πράγμα ανυπόφορο καθότι δεν είχαν καθόλου νέα της Βιολέτας.

-Θα του τη δώσεις; , ρώτησε η Αρχιμαφιόζα τον Κοντό.
-Δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να πάρουμε πίσω τη Βιολέτα… Αν μη τι άλλο, είναι φίλη μας.
- Και εμείς που ξέρουμε ότι είναι καλά; Λέτε να την έχουν νηστική; (εννοείται ότι η Τσίχλα το είπε αυτό)
- Αν μη τι άλλο (κλασσικός Κοντός) ένα πιάτο φαί φαντΑΖομαι, θα της το έχουν δώσει…Αν μη τι άλλο, έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο! (είπε και χλόμιασε)

Νοικιάσανε ένα απαίσιο φτωχοδωμάτιο σε μοτέλ τρίτης κατηγορίας, βρώμικο κι άθλιο. Η Τσίχλα απολύμανε το χώρο με τα εργαλεία που έχει πάντα στην τσάντα, αποφάσισε να καθαρίσει και τα παράθυρα. Και ξαφνικά, σα να είδε φάντασμα άρχισε να τσιρίζει «Αααααα!!!! Αυτός είναι! Είναι έξω από το παράθυρο!!!!». Ο Κοντός κατάλαβε αμέσως ότι πρόκειται για τον μυστηριώδη άνδρα, που πρώτα έκανε οτοστόπ γεμάτος αγωνία και στη συνέχεια βασάνιζε το γαϊδούρι για να πιάσει μεγαλύτερη ταχύτητα μπας και τους προλάβει. Ο Κοντός έβγαλε τον μαρκαδόρο από την τσέπη, έτοιμος να επιτεθεί. Άνοιξε την πόρτα έτοιμος να αντιμετωπίσει τον εχθρό, αυτό τον σιχαμερό κατάσκοπο με το λευκό μπλουζάκι, που ούτε να κρυφτεί δεν ήξερε! «ΑΛΤ!», πετάχτηκε μπροστά και κόντεψε να καταπιεί τη γλώσσα του… Ήταν ο Ψηλός! Είχε φτάσει πριν δυο ημέρες στην Ινδία και προσπαθούσε να τους βρει… Μια μαϊμού του είχε κλέψει τα πράγματα κι έτσι δεν είχε ούτε χαρτιά, ούτε λεφτά, ούτε κινητό, τίποτα… Ο Κοντός κατέβασε τον μαρκαδόρο και  έβαλε μέσα στο δωμάτιο τον Ψηλό. «Τι ήρθε να κάνει αυτός εδώ μου λες;!», έλεγε ο Κοντός αναστατωμένος. «Μπορεί να φανεί χρήσιμος…θα δούμε…» της απαντούσε ψιθυριστά η Αρχιμαφιόζα στο κουζινάκι, ενώ του ετοίμαζαν κάτι να φάει να συνέλθει από την ηλίαση. Μέχρι να επιστρέψουν, η Τσίχλα είχε προλάβει να του πει όλη την ιστορία με τον Lan King Tchang…δεν έχασε το χρόνο της!

«O Lan King Tchang ήταν παντρεμένος με τη Λώρεν… Πριν από αυτό όμως, είχε παντρευτεί τη Γιφέι… Και κάποια στιγμή παντρεύτηκε και μια Τασούλα, αν κατάλαβα καλά. Η κάθε βέρα που τους έδωσε, είναι ένα κλειδί και τα τρία μαζί ανοίγουν τη θυρίδα του, ένα θησαυροφυλάκιο, δεν ξέρουμε ακριβώς, κάπου εδώ στην Άγκρα μάλλον… Μιλάμε για πολύ πράμα, έχει τον τρόπο του αυτός ο Lan King… πως τις παντρεύτηκε τις  μικρούλες λες; Μέχρι και τον Έντι αγόρασε για σκλάβο, άσε, άλλη ιστουάρ κι αυτή, αλλά φινί τερμινέ τώρα! Που λες, τη βέρα της Λώρεν την είχε ο Κοντός, αλλά δεν το είχε καταλάβει μέχρι χθες… Και αύριο θα συναντηθούμε για να ανταλλάξουμε το κλειδί με τη Λώρεν…»…

(Ο Ψηλός είχε έρθει στην Ινδία, γιατί ανησυχούσε. Είχε μέρες να ακούσει νέα του Κοντού και πήρε όλα τα νοσοκομεία τηλέφωνο. Βρήκε τον περίεργο γιατρό του Τζαιπούρ του είπε ότι η Τσίχλα έπαθε Ντήθεν… Αλλά επειδή στη διάγνωση είχαν βάλει τον Κοντό στη μέση, η Τσίχλα κι η Βιολέτα, και του κρατάγανε τα χέρια, ο γιατρός μπερδεύτηκε και του έδωσε την περιγραφή του Κοντού). 

1 comment:

  1. Anonymous26/3/12

    Νομίζω ότι η ψηφοφορία του αγαπημένου ήρωα πρέπει να γίνεται στο εξής με πιο διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια...!!!

    ReplyDelete

Any comments?