16.3.12

Αποστολή Σεντρίνκ vol2


-          Μια Ομέλ και το όνομά σου, του είπε κι ανοιγόκλεισε τα μάτια της, ήξερε ότι το κόλπο με τα μάτια πιάνει…
-          Σεντρίνκ, της είπε σχεδόν ψιθυριστά κι ακούμπησε την μπύρα μπροστά της αιφνιδιασμένος από την αλλαγή στην παραγγελία.

Για την κίνηση – φλέρτ δεν αιφνιδιάστηκε, γιατί δεν του είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι η Αρχιμαφιόζα είναι πράκτορας. Νόμισε ότι θα είναι μια από τις πολλές κοπέλες που λιποθυμούν όταν τεντώνει τα μπράτσα. Ο Κοντός κωδικοποιούσε ήδη το μπόντι λάνγκουατζ, δεν επαναπαυόταν, κράταγε τσίλιες όπως πάντα. Και η Τσίχλα παρακολουθούσε τις Ρωσίδες, ανυπομονούσε να τις αγγίξει για να τις χαλάσει κι αυτές… Από τότε που η Τσίχλα άρχισε να συχνάζει στο μπαρ, τα φώτα τρεμοπαίζουν συνέχεια άλλωστε…

Η Αρχιμαφιόζα επέστρεψε στο τραπέζι ικανοποιημένη. «Κάναμε το πρώτο βήμα. Είναι ο Σεντρίνκ, αυτός είναι, είναι σίγουρο πλέον», είπε και ξίνισε τα μούτρα της. Η Τσίχλα γούρλωσε τα μάτια κι άρχισε να μασάει την τσίχλα νευρικά. «Ντάξει, μιλάμε δεν πάει καλά ο τύπος! Τι κάνει εδώ μέσα;», βροντοφώναξε με όλη της τη δύναμη και χάιδεψε τη φράντζα της. Ευτυχώς δεν την κατάλαβε κανείς, γιατί μεταξύ τους, η Τσίχλα, ο Κοντός κι η Αρχιμαφιόζα, μιλούσαν ελληνικά, για λόγους ασφαλείας. «Παιδιά ψυχραιμία!», είπε ο Κοντός, δεν άντεχε τις εντάσεις, ήδη προσπαθούσε να αναρρώσει από τη σφαίρα του Λόρδου Εντουάρ. Μπορεί η Αρχιμαφιόζα να ήταν καλή στην έρευνα, αλλά ο Κοντός είχε περισσότερο μυαλό, τετράγωνη λογική, μυαλό ξουράφι. «Σε λίγες ημέρες έρχεται η Βιολέτα Λώρεν στην Τολόζα… Μου χρωστάει από παλιά, θα βοηθήσει», είπε και τρούλωσε τα χείλη του. Πάντα το κάνει αυτό σε 3 ειδικές περιστάσεις 1. όταν βγάζει πόρισμα 2. όταν ετοιμάζεται να βρίσει πρόστυχα τον συνομιλητή του και 3. όταν προσπαθεί να ρίξει γκόμενα.

Αρχές Ιανουαρίου κατέφθασε κι η Βιολέτα Λώρεν στην Τολόζα. Μπορεί να φανεί κλισέ, αλλά η Βιολέτα έφθασε με μαύρη λιμουζίνα κι όταν άνοιξε η πόρτα το πρώτο που ξεπρόβαλλε ήταν το στιλέτο της. Ακούστηκε το «τακ», η καλοσχηματισμένη γάμπα τεντώθηκε, η βιολετί χαίτη ανεμίστηκε από το αεράκι του Γκαρόν κι η Βιολέτα έβγαλε τα γυαλιά του ηλίου, διότι είχε συννεφιά. Ο Κοντός την υποδέχτηκε με ανθοδέσμη και της είπε ταπεινά, «το σπίτι είναι μικρό, αλλά ελπίζω να βολευτείς». Η Βιολέτα του έδωσε ένα σβουριχτό φιλί στο μάγουλο (ο Κοντός ξανατρούλωσε τα χείλη του) και το επόμενο βράδυ, συνάντησαν την Αρχιμαφιόζα και την Τσίχλα. 

Η Αρχιμαφιόζα είχε ακούσει πολλές ιστορίες για τη Βιολέτα Λώρεν, αλλά δεν την είχε γνωρίσει ποτέ από κοντά. Στον κύκλο τους, η Βιολέτα είχε μεγάλο όνομα, ήταν σελέμπριτι σχεδόν. Η καριέρα της βασίστηκε στην ομορφιά της αρχικά, σύντομα όμως, όταν ο Νονός-προστάτης της τα τίναξε, η Βιολέτα αναδείχθηκε σε τρανή μαφιόζα. Άλλωστε είχε ένα μεγάλο ατού, που πολλοί θα ζήλευαν. Ανεπτυγμένη διαίσθηση… Λίγοι μπορούσαν να την κοροϊδέψουν, η Βιολέτα διαβάζει τους ανθρώπους με ευκολία, αυτό δεν είναι μάτι, αυτό είναι σκάνερ.  

«Αυτός, κάτι κρύβει… Είναι σίγουρο. Έχουμε ένα πλεονέκτημα όμως, δεν ξέρει ποια είσαι ακόμα. Και επιπλέον αυτή τη στιγμή σε κοιτάει… Πήγαινε να παραγγείλεις το κλασσικό…». Η Αρχιμαφιόζα πλησίασε πάλι τη μπάρα… Δεν πρόλαβε να μιλήσει, δεν έβγαλε άχνα κι ο Σεντρίνκ αμέσως τη ρώτησε «Αngelus?». Εκείνη έγνεψε πως ναι και την έζωσαν μαύρα φίδια. Μας ανακάλυψε! Που το θυμήθηκε; Την πατήσαμε, δεν θα προλάβουμε να βγούμε από εδώ μέσα ζωντανοί, θα βάλει τις Ρωσίδες να μας εκτελέσουν!». Οι Ρωσίδες στάζανε δηλητήριο και κοιτάζανε επίμονα. Η Αρχιμαφιόζα με μια κίνηση αστραπή γύρισε το κεφάλι στον Κοντό και τη Βιολέτα Λώρεν, έκανε νόημα… Αλλά πριν προλάβει να ολοκληρώσει, ο Σεντρίνκ της είχε πιάσει το χέρι. Της κόπηκαν τα πόδια, «τετέλεσθαι» σκέφτηκε και ξεροκατάπιε. Τον κοίταξε κατάματα, αποφεύγοντας να κοιτάξει ξανά το τατουάζ κλειδί. Εκείνος της έκλεισε το μάτι, «το ήξερα ότι πίνεις angelus!» είπε κι επέστρεψε στο πόστο του σα να μην τρέχει τίποτα. «Ουφ….!».

Ξέσπασε τσακωμός στο τραπέζι. «Είστε αντιεπαγγελματίες! Πως κάνετε έτσι; Αμέσως τα έχασες!», της φώναζε η Βιολέτα. «ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!Τι πετάγεσαι κι εσυ, δεν έγινε και τίποτα, ντάξει!», να λέει ο Κοντός, έχοντας πάθει επαγγελματική διαστροφή, δεν άντεξε αυτό το "αντιεπαγγελματίες". Η Τσίχλα ταράχτηκε πολύ και ως αποτέλεσμα της σύγχυσής της, ξαφνικά ακούστηκε ένα «τσάφ!» κι η μουσική σταμάτησε, είχε καεί το ηχοσύστημα. Ο καυγάς πήρε τεράστιες διαστάσεις, ξεσηκώθηκε όλο το μαγαζί κι ο Σεντρίνκ πλησίασε το τραπέζι για να τους ηρεμήσει. Ευτυχώς δεν μιλούσε ελληνικά κι έτσι δεν κατάλαβε για τι μιλούσανε… Αλήθεια όμως, είχε όντως πέσει στην παγίδα της Αρχιμαφιόζας και της έκανε ματάκια, ή μήπως την είχε καταλάβει κι αυτός; 

No comments:

Post a Comment

Any comments?