30.12.11

La robe (το φόρεμα)


Μίνι ή μάξι; Φόρεμα ή φούστα; Φουστομπλούζα; Μήπως αστραφτερό παντελόνι; Πέρλες ή στρας; Γόβα ή μποτίνι; Αποφύγετε τα πολύ κολλητά κι εφαρμοστά για να γλιτώσετε τα ατυχήματα… Αγαπημένη crisis, give us a break… 
Οι φίλες μου έχουν ξαμολυθεί τελευταία στιγμή στα μαγαζιά για να βρουν το πρωτοχρονάτικο φόρεμα. Δεν το ξανακάνω το λάθος, πέρσι είχα μεγάλα κέφια, ξόδεψα του κόσμου τα λεφτά για ένα φόρεμα υπερπαραγωγή-lady-gaga-moonlight-super-woaw και τώρα παρακαλάω να παντρευτεί κανένας φίλος μου να το βάλω να πάω στο γάμο. Άκλαυτο θα πάει. Και ξέρεις, όποιος δεν το πήρε απόφαση μέσα στο 2011, χάνει το τραίνο για ένα ακόμα χρόνο, δίσεκτο το 12 σου λέει… Και αν δεν χωράω το 2013? Λένε ότι στις περιόδους οικονομικής ύφεσης οι γυναίκες γίνονται βουβάλες! Φέτος πήρα ένα φτηνιάρικο. Οι πιθανότητες να βρω δίδυμη αδερφή στο πάρτι που θα πάω φτάνουν και περισσεύουν.

Η Sindy, ξέρετε, η ασφαλίτισσα φίλη μου από την Τουλούζη, τα βρόντηξε κι έφυγε πριν την ημέρα των Χριστουγέννων και πήγε πίσω στη Γαλλία τραβώντας τα μαλλιά της. Βλέπεις, οι αντίχριστοι οι Γάλλοι, της έβαλαν εξεταστική δυο ημέρες μετά την πρωτοχρονιά κι η Sindy ξεμυαλιζόταν στην Αθήνα. Τώρα κλείστηκε στα 18 τετραγωνικά της με τα βιβλία ανοιχτά και τα μάτια ορθάνοιχτα… Βέβαια κι εκείνη είχε προνοήσει να αγοράσει πρωτοχρονιάτικο φόρεμα (το αρχικό σχέδιο ήταν να κάνει Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα) αλλά όπως το έφερε το πήγε πίσω. Πολύ διάβασμα σου λέει… Και τώρα τι; Θα πάει χαμένο το φόρεμα; Άσε που δεν έχει facebook, να πεις ότι θα βγάλει μια φωτογραφία fake σημαιοστολισμένη και να λέει τάχα μου τι καλά που πέρασε. Η Sindy όμως σα σωστή κυρία, καθημερινά κάνει μπάνιο, αρωματίζεται, στολίζεται, βάζει την τουαλέτα με την ουρά, βάφεται και κατεβάζει τα σκουπίδια. Διότι αυτή είναι η μοναδική της έξοδος. Κατάλαβες; Καλά, τι θυμήθηκα τώρα!!!

Μια ακόμα όμορφη ιστορία με πρωτοχρονιάτικο φόρεμα έζησε κι η φίλη μου η Πρού. Η Πρού είχε σφηνώσει μέσα σε ένα όμορφο σμαραγδί φόρεμα κι είχε πάει στο πάρτι των πεθερικών για πρωτοχρονιά. Όλο το σόι, λίγοι φίλοι και ο γκόμενος ντυμένος γαμπρός, πολύ κυριλέ κατάσταση… Την ώρα που άλλαζε ο χρόνος η Πρού ήθελε να φιλήσει τον Μπίλι κάτω από το γκί που είχε κολλήσει στο κατώφλι της πόρτας με σιλοτέιπ. Στο κατώφλι της πόρτας είπα; Στο κατόφλι της πόρτας της τουαλέτας να επισημάνω (διότι τα υπνοδωμάτια βρίσκονταν τον επάνω όροφο και δεν ήταν πρέπον να ανέβουν οι δυό τους, μη παρεξηγηθούν. Να φιληθούν μπροστά σε γονείς δεν γινόταν, διότι ο Μπίλι ντρεπόταν. Σφηνωμένη όπως ήταν τον οδήγησε κάτω από την πόρτα του μπάνιου. 4,3,2,1… Η Πρού ήθελε να φιληθεί  κινηματογραφικά, θα σήκωνε και το πόδι (στο οποίο φορούσε γόβα στυλέτο βεβαίως- βεβαίως).

Αυτό που δεν ήξερε η Πρού, είναι ότι ο θείος του Μπίλι είχε γαστρεντερίτιδα και ο χρόνος τον βρήκε καθισμένο στην τουαλέτα με κατεβασμένα τα σώβρακα. Και 4,3,2,1, η Πρού σηκώνει το αριστερό πόδι, στάθηκε με το δεξί στις μύτες έπιασε το Μπίλη από το λαιμό και για να μην τον κάνει κλόουν με το κόκκινο κραγιόν τον φίλησε απαλά και προσεκτικά. Εκείνη τη στιγμή, στραμπουλάει το πόδι, χάνει ισορροπία, ξεριζώνει τα πρώτα κουμπιά από το πουκάμισο του Μπίλι, πάει να κρατηθεί από το πόμολο της τουαλέτας και τελικά κουτρουβαλιάζεται την ώρα που η πόρτα ανοίγει διάπλατα. Κι όλα αυτά λόγω του σφυχτου φορέματος που δεν της επέτρεπε να ανοίξει τα πόδια διάπλατα για να σταθεροποιηθεί. Ο θείος έμεινε έκπληκτος, προσπάθησε να κρύψει ό,τι πιθανό βρέθηκε εκτεθειμένο στα μάτια της Πρού, η οποία μετά την προσγείωση βρέθηκε στο ύψος των απόκρυφών του, μπροστά στα γόνατά του. Και σα να μην έφτανε η εξευτελιστική σκηνή, όταν ο Μπίλι καταντροπιασμένος την έπιασε από το μπράτσο σαν ένα κομμάτι κρέας με ωραίο περιτύλιγμα, για να τη σηκώσει, ακούστηκε ένα «σκράτς!» και τότε ο θείος (που ακόμα καθόταν την τουαλέτα) βρέθηκε μούρη με μούρη με το στρίνγκ της, διότι πλέον το φόρεμα είχε ανοίξει στα δυο.

Οι γάλλοι λένε robe το φόρεμα... Εγώ προειδοποίησα πάντως... Μη γίνεται robe ksekoubotex! Εσείς τι θα βάλετε φέτος; Η Πρού πάντως θα προτιμήσει ένα κομψό παντελόνι. 

No comments:

Post a Comment

Any comments?