1.11.11

Dirty Guilty Halloween


Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ονόματα και πρόσωπα που αναφέρονται ανταποκρίνονται εντελώς και τελείως σε αληθινά πρόσωπα. 

Ο Χοντροπάγκαλος ήταν ανήσυχος από το πρωί… Εκείνη την ημέρα, όπως και όλες τις προηγούμενες, δεν είχε τίποτα να κάνει κι ήθελε να δροσιστεί, γιατί ως συνήθως, ίδρωνε σα γουρούνι… Ήταν από τους λίγους βλέπεις, που είχαν ανάψει το καλοριφέρ, με τα λεφτά του ελληνικού λαού βεβαίως. Θα αναρωτιέσαι, εύλογα, πως τα παχύδερμα κρυώνουν; Κι όμως, ακόμα κι οι χοντρόπετσοι κρυώνουν… Τους λούζει κρύος ιδρώτας, μη χάσουν τη θεσούλα τους.

Τέλος πάντων, ο Χοντροπάγκαλος, ως γνήσιος εκμεταλλευτής των όλων και των πάντων, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το Halloween για να βγει έξω στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα. Βλέπεις, έπρεπε να είναι μασκαρεμένος σαν καραγκιόζης που είναι ούτως ή άλλως… Δεν τον έπαιρνε πια να κυκλοφορεί δημόσια σαν απλός πολίτης, έφτανε το σκατό στην κάλτσα μην του πετάξουν χλέπες, γιαούρτια, αβγά, βρισιές, ντομάτες… Πιο πολύ φοβόταν τις βρισιές, γιατί τα υπόλοιπα (χλέπες, γιαρούτι, αβγό, ντομάτα) τρώγονται, οπότε δεν θα είχε πρόβλημα για ένα πρόγευμα παραπάνω. Θα του τα πετάγανε κι εκείνος ευχαριστημένος θα άνοιγε το στόμα και θα τα χλαπάκιαζε όλα, πριν προλάβουν να λεκιάσουν το ακριβό του κουστούμι (αγορασμένο πάντα από τα λεφτά μας). Πως θα συνδυάσει την σωματική ευεξία κι ακεραιότητα με την ψυχολογική πρεμούρα; Πως θα γινόταν αόρατος; Αόρατος, με τίποτα.

Αποφάσισε να κάνει μπάνιο στη λίμνη της Βουλιαγμένης. Θα περνούσε απαρατήρητος, μασκαρεμένος Τέρας του Λοχ Νες σε ελληνική απόδοση. Θα κολυμπούσε άφοβα, αφήνοντας την χοντροκοιλάρα του να επιπλέει σα σημαδούρα, θα ένιωθε ανάλαφρος με την άνωση κι άλλωστε για εκείνον, η είσοδος στη λίμνη ήταν τσάμπα! Ναι! Τσάμπα! Με το φτωχό μυαλό του, πίστευε πως οι φορολογούμενοι δεν θα πηγαίνουν για μπάνιο σε τέτοιους καιρούς, γι’ αυτό ψηφίζει συνέχεια τα νέα μέτρα… Για να έχει ρεσερβέ όλα τα μέρη που συχνάζει. Κι αν περίσσευαν σε κανέναν τα λεφτά για να κάνει μπάνιο στη λίμνη, θα ήταν από εκείνους τους πλούσιους που δεν φορολογούνται, άρα θα σφύριζαν αδιάφορα. Ποιος θα τολμήσει να τα βάλει με τη φάλαινα; Μια κωλοτούμπα να κάνει στο νερό και τους έχει καταπιεί όλους η λίμνη από το στροβίλισμα.

 Έβαλε το μαγιουδάκι του, εκείνο που αγόρασε με τόση αγάπη πέρσι στις διακοπές (με τα λεφτά μας πάντα). Χτένισε και τις πέντε τρίχες που έχει στο κεφάλι και κατευθύνθηκε προς τη λίμνη. Με το κεφάλι τεντωμένο. Τι θράσος; Μα πως τολμάει να μην περπατάει σκυφτός; Τελικά περπατούσε με το σαγόνι ψηλά για να τεντώνει το προγούλι, του έχουν πει πως έτσι βγαίνει καλύτερα στον φακό… Στην πραγματικότητα, είναι ο μόνος τρόπος για να χωρέσει στο πλάνο της κάμερας. Τέλος πάντων, καμαρωτός και με τεντωμένο το προγούλι περνάει στην είσοδο χωρίς να πληρώσει. Ντορπιάρης, όπως είναι, κάνει να βγάλει τη μπλούζα και να αρχίσει τις διατάσεις, αλά Λάμπρος Κωνσταντάρας. Και τότε μια εξαγριωμένη γιαγιά, που ήταν έτοιμη να πληρώσει την είσοδο μέχρι που είδε ότι το βουβάλι μας δεν πληρώνει τίποτε, άρχισε να ουρλιάζει και αν τον βρίζει δίχως έλεος. Δεν ξέρω αν τον είπε μαλάκα, που είναι, κλέφτει, που είναι,  υπερτροφικό γουρούνι, που είναι, αρχικοπρίτη, που είναι σίγουρα, το λέει και μόνος τους, ίσως προδότη, που αναμφισβήτητα είναι. Σίγουρα όμως έπρεπε να τον πει και γύφτο.

Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να πληρώνει διπλό εισιτήριο. Πρώτον, γιατί πιάνει πολύ χώρο και δεύτερον γιατί ευθύνεται αποκλειστικά για την υπερχείλιση της λίμνης μας. Τρίτον, άνθρωποι τόσο βρωμιάρηδες, μολύνουν το περιβάλλον. Και τον προδότη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς!

Ο Χοντροπάγκαλος δεν ξαφνιάστηκε, γιατί ήταν η δεύτερη φορά που οι κολυμβητές της λίμνης τον χλευάζουν και τον διώχνουν. Διέταξε να πετάξουν έξω την επαναστάτρια γιαγιά και την απείλησε με μήνυση. Και τότε η γριά, πήρε φόρα κι έπεσε στη λίμνη και δεν έβγαινε για κανένα λόγο… Οπότε το Τέρας του Λοχ Νες, αποχώρησε και ξέχασε να τεντώσει το προγούλι.

Στις πόσες φορές θα καταλάβεις Θεόδωρε ότι δεν θέλουμε Τέρατα στη λίμνη; Τόσα λεφτά μας έφαγες, χάθηκε ο κόσμος να φτιάξεις μια θερμαινόμενη πισίνα στο σπιτάκι σου;;; 

No comments:

Post a Comment

Any comments?