4.11.10

ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ Ο ΓΡΥΛΛΟΣ ΣΟΥ!

Ποτέ ξανά άλλοτε, οι δημοτικές εκλογές δεν είχανε πάρει τέτοιες διαστάσεις. Έχουν ξεφύγει τελείως από το τοπικό επίπεδο, έχουν περάσει στο εθνικό και πλέον και το διεθνές πεδίο. Έχουν συνοδευτεί με έμμεσες και άμεσες απειλές, με λίγο φως από τη λάμψη του Ομπάμα που επίσης έχει εκλογές και σφίγγεται όσο να πεις, με μπαρούτι που μυρίζει παντού, με φακέλους βόμβες (προτιμώ τις «μπόμπες», είναι πιο αστείο), που όπως πολύ λαικά λέει κι ο ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 , «ξεφυτρώνουν σα τα μανιτάρια». Φαίη Σκορδά κι άλλες ύπουλες έγκυοι ετοιμάζονται να γεννήσουν τη νέα γενιά ανταρτών! Βεβαίως! Γιατί όλες αγόρια κάνουν τελευταία…
Εντωμεταξύ, τα τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ για τις Εκλογές ολοένα και πιο γελοία γίνονται. Το κακό ξεκίνησε από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, βγήκε στο γυαλί και ζητούσε την ψήφο μας. Ούτε ο Σαρκοτζής (ναι βρε, ο Νικολής!!!) τόσο γλιν-γκλίν. Τώρα οι υποψήφιοι έχουν ξεφύγει εντελώς. «Γιατί είναι μαγκιά να αφήνεις τα σίγουρα», μας λέει ένας νεαρός Πειραιώτης την ώρα που ψηφίζει δοκιμαστικά τον Μιχαλολιάκο. Άφησε τη βουλευτική καρέκλα του για να γίνει Δήμαρχος, γι’ αυτό – για όποιον δεν κατάλαβε ή δεν άκουσε. Ανοίγω τη FAQ και βλέπω (πάλι…) τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, που είναι νιός, γιατρός και έτοιμος για γαμπρός (και στην εκπομπή της Στεφανίδου όταν ήταν καλεσμένος τα κοριτσάκια του μιλούσαν στον ενικό και του την έμπαιναν που το εισιτήριο του μετρό κοστίζει 1€, σοβαρό επιχείρημα, είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός… - κι αυτά τα κοριτσάκια ψηφίζουν; Θεέ και Κύριε!). Και πως τον ονόμαζε ο τίτλος του άρθρου της FAQ?; «The cute guy». Καλά, καλά δεν προλάβαμε να χωνέψουμε τον «sweet young guy Tsipra», πήραμε το λάβαρο και αναζητάμε τώρα τον Νέο Next Top Model Periferiarchi».
Αφού καμαρώσαμε τη συνέντευξη της Πιπιλή στη Μενεγάκη (τουλάχιστον επρόκειτο για την ιστορική συνάντηση δυο ξανθών σε ροζ φόντο…) σειρά είχε η Κανέλλη στη Μενεγάκη (σα να βλέπω τη συμφιλίωση της Ούρσουλα με την Άριελ η μικρή γοργόνα- πάντα σε ξανθό) και σε λίγο θα φέρει και τον Παπούλια στο στούντιο, ή ακόμα χειρότερα τη Μέρκελ, ή ακόμα πιο μακριά, τη Χίλαρι Κλίντον. Μετά το Λάρυ Κινγκ, η Ελένη Μενεγάκη κυρίες και κύριοι. Μας έχει βάλει τα γυαλιά. Για να μη ξεχάσω τον Ψινάκη (ηχητικό εφέ «Μπαμ και κάτω, ήρθες και έφερες τα πάνω κάτω, μωράκι μου φευγάτο»), που θα μπει στο δημοτικό συμβούλιο μετά την εκλογή του και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να πετάξει κανένα «Τι; Σκουπίδια; Άντε μωρέ σαχλή!», ή «Θα ανακαινίσουμε πάλι την πλατεία Συντάγματος; Θεά αγάπη μου!».

«Πάρε θέση, με τη ψήφο σου», μας συμβουλεύει το διαφημιστικό σποτ της μπλε παράταξης (τελευταίο πλάνο το κούτελο του Σαμαρά να χαμογελάει σφίγγοντας το χέρι μιας ψηφοφόρου). Ρεεεε τι έχουμε πάθει… Ψηφίστε κανέναν άξιο Δήμαρχο κι αφήστε τις παπαρολογίες και τα έμμεσα πολιτικά μηνύματα! Δεν ψηφίζεις ούτε επειδή ο υποψήφιος είναι όμορφος και νέος, ούτε επειδή είναι γέρος και ετοιμοθάνατος, ούτε επειδή κάτι τρέχει στα γύφτικα. Τι υποκρισίες είναι αυτές; Στο δικό μου Δήμο, ο μοναδικός Πασοκατζής ΚΑΙ θερμός «χειροκροτητής» του Πάγκαλου (όταν πριν λίγο καιρό μας ενημέρωνε προσωπικά για το σχέδιο Καλλικράτης) ενώθηκε με τον Κασιδόκωστα, τι ενώθηκε δηλαδή, ξεπουλήθηκε ο άνθρωπος. Ούτε αυτοί που είναι βαμμένοι δεν σκέφτονται με πολιτικά ιδεολογικά κριτήρια και θα σκεφτείς εσύ; Μην τρελαθούμε κιολας! Δημοτικές εκλογές σημαίνει δημοτικές εκλογές, τίποτα περισσότερο, τίποτα πιο βαθύ και πιο ουσιαστικό. Άντε να συνέλθουμε λίγο.

No comments:

Post a Comment

Any comments?