11.1.17

10 χρόνια A ZED: Οι 10 πιο πετυχημένες μπλογκο-περσόνες…

Κάποιοι ήρωες είχαν περισσότερα από ένα ψευδώνυμο, αλλά μόνο με ένα έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό. Μάλιστα, μερικοί υιοθέτησαν τα ψευδώνυμά τους και στην πραγματική ζωή, παθαίνοντας πολλές φορές ταύτιση με τα ψευδογεγονότα –που όμως είναι πάντα βγαλμένα από την πραγματικότητα.

Αμερόληπτα και με τυχαία σειρά σας παρουσιάζω τους πιο πετυχημένους μου ήρωες, σαν αυτό που λέμε όνομα και πράγμα:


1.       Ο Κοντός: Ο κοντός πήγαινε μπροστά με τα χέρια στις τσέπες του μπουφάν, μπλέ μαρίν με παρδαλό φρουφρού στο φερμουάρ. Έπαιρνε ανοιχτές τις στροφές σκαρφάλωνε στις τριανταφυλλιές και σούφρωνε τα χείλη για να συμπεράνει, για να φλερτάρει ή για να βρίσει.

2.       Η Ζωζώ: Με το κόκκινο κραγιόν να ξεχειλίζει απο τα χείλια της, το στενό φόρεμα να τη σφίγγει απο παντού και τις τακουνάρες να δίνουν ώθηση προς τα μπρός, μπαίνει καθέτως- σα να κάνει μακροβούτι μέσα στη νταλίκα

3.       Ο Πονηρούλης:   Σε λίγο βλέπουμε και τον Πονηρούλη, φρεσκοκουρεμένο, πάντα να αναδύεται μέσα από μια κοριτσοπαρέα, να κοιτάζει λοξά και γέρνοντας λίγο και το κεφάλι. «Η ζωή είναι απρόβλεπτη», είπε κι έκλεισε το μάτι συνεχίζοντας να παίζει με το βουτηγμένο σε μαύρο ρούμι καλαμάκι.

4.       Ο Στυλάτος: Θα μπορούσε άνετα να διαφημίζει το πιο ακριβό Μπράντυ- και μετά το διαφημιστικό σπότ να ορμήσει σε λουκουμάδες με μέλι. Έχει το ύφος του κουλτουριάρη κι αποπνέει μια ευγενική μπρουτάλ σιγουριά. Είναι η ήρεμη δύναμη της παρέας… Ακόμα και στην τούμπα, έχει στυλ. 

5.       Η Ντράνα: «Σκάστεεε τσόφφφλιαααα, σβήνω, δεν είμαι καλά. Μη στρίβετε! Όχι άλλες στροφές! Δεν αντέχω άλλο!», φώναζε η Ντράνα, που δεν είχε πια μυαλό, μόνο σκουλαρίκια και κραγιόν. Αλλά πιο πολύ, για το 5 και το 6 αυτό:



6.       Η Ρούνι-ρούνι:  Είναι εκείνη η φίλη, η μόνη που σε καταλαβαίνει όταν της λες πως αν δεν εξωτερικεύσεις το θυμό σου θα πάθεις κακό. … Η ίδια που κατάφερε να  ρίξει τα βραστά μακαρόνια στο σουρωτήρι και τα μακαρόνια να φύγουν από κάτω και που είπε «Ναι, συγνώμη που δεν ναύλωσα πλοίο να σας πάω!» και «η ανάγκη με έκανε να μάθω το δρόμο γιατί πίστευα ότι θα γίνεις λιώμα", σέρνοντας τις ημιλιωμένες πλατφόρμες στα σοκάκια των Σπετσών, εντελώς νηφάλια.

7.       Ο Lan King Tchang: Σκίζοντας το πουκάμισο ξεπρόβαλλαν δύο μεγάλα πράσινα μάτια ζωγραφισμένα στο στήθος του. «Aγάπη μου Βιολέτα, δε σου έλειψα λιγάκι; Από τα δικαστήρια έχω να σε δω…Εμένα πάντως  μου έλειψες πολύ!». Ο Lan King Tchang είχε καταδικαστεί ισόβια στη Τζακάρτα, επειδή τον έπιασαν δίγαμο.

8.       O Φινί-τερμινέ: «Και οι Έλληνες έχουν μανία με τον Αλεξάντερ λε Γκράν (Μέγας Αλέξανδρος)… Il a fait pas la civilization mes amis, il a fait la guerre! ετσι; Κι απρέ του, ιλ ετέ γκέι.  Ε λες Αμερικέν, έκαναν μια ταινία και το είπανε, και στην Ελλάδα παραλίγο να γίνει επανάσταση! Θα μπορούσα να κάτσω μαζί σας άλλη μια βδομάδα να σας μιλάω… Είστε ωραίο τμήμα!».

9. Le Mon chèri: "La paella ? Pff, non, c’est nulle, peu de viande…et le poisson j’aime pas trop, non !Tortillas ? Hors de question ! Si je voulais manger une omelette je pourrais rester chez moi! Fruit de mer(de)?"

10. Le Mister O. : « Ah non ! C’est bizarre !  J’ai oubli ma permission!"... "Zolie photo"...  




No comments:

Post a Comment

Any comments?