17.3.12

Αποστολή Σεντρίνκ vol5


Πέρασε ένας μήνας για να καταφέρουν να απομονώσουν τον στόχο από τις Ρωσιδούλες. Η Εταιρεία είχε γίνει έξαλλη με τη συμμορία του Μαρκαδόρου, διότι όλα τα σχέδια είχαν μείνει πίσω, δρούσαν μόνοι τους, το σχέδιο Σεντρίνκ ήταν προσωπική υπόθεση. Τώρα όμως η ευκαιρία είχε έρθει, ο ανυποψίαστος στόχος κάλεσε την επιμένουσα εκδικήτρια σε γεύμα. «Πας καλά; Μεσημεριάτικα στην Τολόζα;», είπε ο Κοντός κι άρπαξε ένα ψαλίδι. «Έτσι μου’ρχεται…να κόψω αφέλειες με αυτά που ακούω!». Η Αρχιμαφιόζα όμως ήταν αποφασισμένη, θα τον ισοπέδωνε με το πανίσχυρο δηλητήριο που της έδωσε η γαλλίδα γιαγιά της, το «Λινού».

Το «Λινού» είναι άγευστο και άχρωμο. Το παρασκεύαζε η ίδια η γιαγιά της Αρχιμαφιόζας, ο μύθος λέει ότι η ίδια η γιαγιά ήταν δηλητηριώδης, ίσως μάγισσα, και κανείς δεν ξέρει τη συνταγή για το «Λινού». Η Αρχιμαφιόζα την επισκέφθηκε τι ίδιο πρωινό, πριν από το ραντεβού. Όχι ότι θα χαιρόταν που την έβλεπε, δεν συμπαθιόντουσαν, μόνο η μαφία τις ένωνε. «Έχει άμεσο αποτέλεσμα;», ρώτησε ψυχρά τη γιαγιά της. «Όχι. θέλει περίπου πέντε ώρες για να αρχίσει να δρα», είπε η δρακουλινογιαγιά. «Θα νιώσει μεγάλη θλίψη, ανεξήγητη και στο τέλος θα μαραζώσει τελείως… Θα τον αποτελειώσει, αλλά θέλει υπομονή, δεν ξέρουμε πότε ακριβώς», είπε και της έδωσε το μπουκαλάκι. «Να το δώσω όλο;», ρώτησε η Αρχιμαφιόζα. «Οπωσδήποτε! Εγώ έδωσα στις νύφες μου σταγονίτσες για να τους κάνω τη ζωή μαύρη και τίποτα δεν έπαθαν, με ένα διαζύγιο ξεμπέρδεψαν! Δώστο όλο και μη κάνεις άλλες ερωτήσεις!», της είπε. Ναι, η γιαγιά της Αρχιμαφιόζας είχε δηλητηριάσει τις γυναίκες των γιών της, τη μητέρα και τη μητριά της Αρχιμαφιόζας, ακόμη και τον ίδιο της το γιό. Η Αρχιμαφιόζα δεν δεχόταν ποτέ κέρασμα της γαλλίδας γιαγιάς!

Η Αρχιμαφιόζα και το στόχος βρεθήκανε στις 12 το μεσημέρι. Μια ώρα μετά είχαν ήδη παραγγείλει…  Στο δίπλα τραπέζι θα καθόταν η Τσίχλα με τον Ψηλό (για ξεκάρφωμα). Η Τσίχλα άκουσε την παραγγελία, ειδοποίησε τον Κοντό που ήταν κρυμμένος στην κουζίνα με το δηλητήριο. «Αυτός, πήρε καρδιά πάπιας… Η δικιά μας πήρε πόδια βατράχου! Μη μπερδευτείς, πρόσεχε!», της έστειλε. Ο Κοντός είχε νεύρα, άκου εκεί μέρα μεσημέρι να κάνουν τέτοιες βρωμοδουλειές. Τέλος πάντων, η Τσίχλα  θα έκανε ότι παθαίνει αλεργικό σοκ για να προκαλέσει κανονικό σοκ στον προσωπικό και τους πελάτες. Ο Ψηλός θα σηκωνόταν όρθιος και με απελπισία και πρεμούρα θα φώναζε τον σέφ και τους μάγειρες να του δώσουν εξηγήσεις, ενώ την ίδια στιγμή η Τσίχλα θα χαροπάλευε, αλλά ποιος της δίνει σημασία, αφού οι εμπλεκόμενοι θα ξέρανε ότι είναι ψέμα.  Πάνω στον πανικό κι ενώ όλοι θα κοιτάζανε την Τσίχλα να ξύνεται, να πέφτει κάτω και να μη της φτάνει το οξυγόνο, ο Κοντός θα έβγαινε από το ντουλάπι της κουζίνας (μέσα στο οποίο κρυβόταν με στολή γιατρού βεβαίως-βεβαίως) και θα έριχνε το δηλητήριο στην καρδιά πάπιας. Ύστερα θα πέρναγε κάτω από τα πόδια όλων των πανικόβλητων, θα εμφανιζόταν σαν γιατρός (γι’ αυτό τον έντυσαν μασκαρά) θα πλησίαζε την Τσίχλα, θα ξερόβηχε, θα τρούλωνε τα χείλη (για να βγάλει πόρισμα πάλι) και θα έβγαζε διάγνωση. «Η Αλεργία είναι στο μυαλό της, η κοπέλα είναι τρελή!». Για να μην τις αναγνωρίσει ο Στόχος εννοείται ότι θα εμφανιζόντουσαν καμουφλαρισμένες. Η Τσίχλα φόραγε περούκα κι είχε ήδη ζωγραφίσει φλύκταινες στο πρόσωπό της. Άλλωστε, πριν από το επεισόδιο δεν θα την παρατηρούσαν. Όσο για τον Κοντό, είχε κόψει αφέλειες και είχε γίνει αγνώριστος!

Η Αρχιμαφιόζα χαμογελούσε, ο Σεντρίνκ χαμογελούσε, γέμιζε τα ποτήρια τους κρασί… Και ξαφνικά, ενώ όλοι χαμογελούσαν και περίμεναν πότε θα αρχίσει να τρώγεται η Τσίχλα, χτυπάει το τηλέφωνο της Αρχιμαφιόζας, είναι η Βιολέτα Λώρεν. «Σταματήστε τα όλα τώρα! Βγείτε αμέσως από εκεί! Πρώτον σας έχει καταλάβει και δεύτερον… σε δύο ώρες πετάς για Ελλάδα! Πρέπει να δεις αυτό που βλέπω από κοντά! Τσακίσου!», της είπε. Η Αρχιμαφιόζα όμως δεν ήξερε πώς να φύγει κι από πού… Ο Κοντός κόντευε να πάθει ασφυξία μέσα στο ντουλάπι… 

No comments:

Post a Comment

Any comments?