29.9.10

Go and blend

Ο πόλεμος των Ρόουζ και των Μπλέ: Ξεκινάει με ελαφρύ φλέρτ, αρχίζει να αναπτύσσεται σαν έρωτας, γίνεται έρωτας και μετά γίνεται χαμός.


Γνωρίζεις κάποιον – που δεν τον γνωρίζεις ακριβώς- κι όσο μαθαίνεις για εκείνον, τόσο περισσότερο σε ψήνει να τον γνωρίσεις καλύτερα. Ερωτεύεσαι… Στον έρωτα, κάνεις πράγματα που δεν είχες φανταστεί ότι μπορεί να κάνεις. Κι όλα είναι ροζ – στην αρχή.
Εκδηλώνεσαι… Το επόμενο βήμα είναι να εκδηλωθείς. Αργά ή γρήγορα κάποιος από τους δυο θα το κάνει. Και τη στιγμή ακριβώς, που έχεις κάνει την υπέρβαση, μπαίνεις στη διαδικασία να βλέπεις λίγο πιο πέρα από το παρόν – ονειρεύεσαι ξύπνιος δηλαδή. Όταν έχει συμβεί και αυτό, είναι αναμενόμενο να σου γυρίσει μπούμερανγκ κάποια στιγμή (γιατί όλα μοιάζουν πολύ τέλεια όταν ονειρευόμαστε, αλλά δεν είναι). Εμπιστεύεσαι… Τη στιγμή που θα εμπιστευτείς- τον εαυτό σου ή τον άλλο- θα πάρεις κάποια πράγματα δεδομένα. Παρασύρεσαι για την ακρίβεια, και το πολύ ροζ έχει θαμπώσει τα γυαλιά σου. Τα επόμενα βήματα διαφέρουν, αλλά θα εξετάσουμε την περίπτωση που τελικά τρως τα μούτρα σου, που είναι και πολύ στη μόδα.
Πληγώνεσαι… Τα ροζ συννεφάκια γίνονται πολύ πυκνά, και ξεσπάει η καταιγίδα. Το ρομάντζο χαλάει και σου βγαίνει από τη μύτη. Αρχίζουν να εμφανίζονται προβλήματα, ελαττώματα, παράπονα ή και πράγματα που δεν έχεις αντιληφθεί εσύ, αλλά ο άλλος!
Σε κανέναν δεν αρέσει το «πληγώνεσαι». Αρχίζεις να τα παίρνεις πάλι από την αρχή… Πιο πολύ, πληγώνεσαι όταν κοιτάζοντας πίσω, βλέπεις μόνο τη μαυρίλα που προκάλεσε η καταιγίδα...
Να τον σκέφτεσαι και να τον τοποθετείς στο τώρα, όχι στο πως ήταν κάποτε. Να μη τον διεκδικήσεις. Να μην παρασύρεσαι απο την ανάμνηση ενός συναισθήματος, αλλά απο το συναίσθημα που είναι τώρα ζωντανό. Να μη διεκδικήσεις αυτόν, που στην αρχή σου έβγαλε τον καλύτερο εαυτό σου και στο τέλος τον χειρότερο, αλλά εκείνον με τον οποίο είσαι πάντα, απλά ο εαυτό σου.
I keep believing in you baby...
(Αφιερωμένο σε όλους τους φρεσκοχωρισμένους και φρεσκοπληγωμένους του Σεπτεμβρίου, εύχομαι ο Οκτώβρης να είναι τυχερός!)

Για περισσότερες πληροφορίες, ρωτήστε τη Verdana "Έρωτας όπως Έμφραγμα" http://anisixiverdana.blogspot.com/2010/09/blog-post.html

No comments:

Post a Comment

Any comments?