23.1.18

10 Πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο

Ή αλλιώς πως θα γλιτώσετε από την Αποτυχία του Ρομαντισμού.


Η αποτυχία του ρομαντισμού υφίσταται όταν φτάνεις στην ηλικία αποδόμησης όλων όσων σε  έκαναν χαρούμενο, όταν ακόμη ήσουν παιδί. Για κάποιους αυτό έρχεται πολύ γρήγορα, για άλλους πιο αργά, για κάποιους πολύ λίγους ποτέ, καθότι δεν ξεχνούν ποτέ να κάνουν αυτά που τους δίνουν χαρά.

Η Δημιουργία

Η δημιουργία είναι ανεξάντλητη χαρά με πολλές έννοιες. Είτε είσαι καλός σε κάποια τέχνη, είτε έτσι νομίζεις, ή η δημιουργικότητά σου εξαντλείται στη μαγειρική –γιατί όχι; Κι αυτό τέχνη είναι, το να δημιουργείς κάνει το μυαλό σου ένα τσακ πιο χαρούμενο.

Το Παγωτό

Ναι, το παγωτό. Για άλλους είναι η σοκολάτα, αλλά εγώ θα επιμείνω στο παγωτό. Θυμήσου πως έκανες για ένα παγωτό όταν ήσουν μικρός… Ακόμη και το ψάρι σου έτρωγες, ώστε όταν τελειώσεις να σε επιβραβεύσουν με αυτή την παγωμένη ημι-λίκουιντ ευτυχία. Αλήθεια τώρα, υπάρχει κάποιος που δεν του αρέσει το παγωτό;

Τα Κατοικίδια

Είναι γνωστό ότι η επαφή με τα ζώα, ακόμη και τα βίντεο με ζώα και hashtag #overloadcuteness (το μισώ αυτό το hashtag) σε κάνουν ευτυχέστερο. Χαιδεύοντας ένα ζώο πέφτει η πίεση. Το ήξερες;!
Σε αντίθεση με τα κατοικίδια, τα μωρά που κι αυτά είναι χαριτωμένα κάποιες στιγμές, συνήθως προκαλούν άγχος (στους γονείς) και αμηχανία (σε εμένα).

Τα Σχέδια

Οκ, εδώ ίσως διαφωνήσουμε λίγο. Κάποιοι αγχώνονται κάνοντας σχέδια για το μέλλον, αλλά guys, το βλέπετε λάθος. Το να διοργανώνεις πχ μια εκδρομή, μια έξοδο, ένα πάρτι, να φτιάχνεις το σπίτι σου, ή να σχεδιάζεις να χάσεις  κιλά ή να αλλάξεις χρώμα τα μαλλιά σου, σου δίνει «κάτι να περιμένεις» και όσο το περιμένεις, έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα φτάσεις να είσαι ευτυχισμένος. Μετά φυσικά η αίσθηση φεύγει, το ταξίδι τελειώνει, το μαλλί το βαριέσαι κλπ, οπότε πρέπει να κάνεις νέα σχέδια και να’ σου πάλι η ντόπα της χαρούμενης προσμονής.

Τα Καλά Λόγια

Από τα πιο δύσκολα ανθρώπινα κατορθώματα είναι να λέμε μεταξύ μας μια καλή κουβέντα. Ακούγεται απλό, αλλά προφανώς και δεν είναι. Στον κόσμο που ζούμε είναι τόσο δύσκολο να ευχαριστήσει ένας εργοδότης τον υπάλληλό του, δίνοντάς του μια αύξηση της προκοπής. Αν μη τι άλλο όμως, μπορεί να πει μια καλή κουβέντα (στον ίδιο ή έστω στον επόμενο εργοδότη –χαχα). Οι γονείς πρέπει να λένε κανένα «μπράβο» στα παιδιά τους για την όποια προσπάθεια, για τα μικρά τους κατορθώματα. Ακόμη κι αν δεν είναι οι καλύτεροι μαθητές του κόσμου. Βοηθάει στο να χτίσουν αυτοπεποίθηση για αργότερα. Στη σύντροφό σας, μια καλή κουβέντα για το φαγητό που σας φτιάχνει… Στη μάνα σας, που γεννήθηκε με ασπρόμαυρη τηλεόραση και έμαθε να χειρίζεται το τάμπλετ. Το πιάσατε το νόημα, έτσι; Πείτε μια καλή κουβέντα και θα σας έρθει πίσω.

Το Περπάτημα

Και κυρίως το περπάτημα δίπλα στη θάλασσα. Σας το λέει ο πλέον αντισπορτίβ τύπος της Αττικής. Το περπάτημα αδειάζει το μυαλό. Έχω πάρει σβάρνα τους δρόμους πολλές φορές και όταν επιστρέφω νιώθω πάντα πολύ καλύτερα. True story bitches!

To Καυτό Ντους

Σνόμπαρα για χρόνια το καυτό νερό γιατί είχα διαβάσει διάφορες βλακείες στα Σουπερ Κατερίνα, στα εφηβικά χρόνια. Προφανώς και δεν είναι φυσιολογικό να βγαίνεις ροζ από την ντουσιέρα, αλλά το ζεστό νερό στον αυχένα είναι καλύτερο από Τάι Μασάζ.

Το Τραγούδι

Για εμένα είναι ανυπόφορο να ακούω παράφωνους να τραγουδάνε – κυρίως όταν αλλάζουν τους στίχους επειδή δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα σωστά λόγια και το τραγούδι τους δεν βγάζει κανένα νόημα – βλέπε Χάρης. Αλλά τι να κάνω, αφού του δίνει χαρά, σε όλους μας αρέσει να τραγουδάμε, ας μην το καταπιέζουμε. Ναι, καμιά φορά με κοιτάνε από τα διπλανά αυτοκίνητα που τραγουδάω με πάθος στο τιμόνι μου, αλλά σκασίλα μου, αν έτσι παραβλέπω την κινησάρα της παραλιακής!

Οι Καλές Ταινίες

Το λέει και η φίλη μου η Αριάδνη. «Οι καλές ταινίες βελτιώνουν τη ζωή σου». Κάποιες φορές, μπορεί να είναι απλά ένα Καλό Βιβλίο, αλλά θα με μπουγελώσετε μερικοί, οπότε αρκεστείτε στις ταινίες που σας γεμίζουν, σας ταξιδεύουν και σας κάνουν να γελάτε ή να κλαίτε γοερά.

Το Γέλιο και Το Κλάμα


Δεν είμαστε Ιάπωνες μη χ**ω! Γελάστε με την καρδιά σας κι ας δείχνετε άσχημοι όταν ξεχειλώνει η στοματάρα. Και όταν συγκινήστε κλάψτε ελεύθερα, είναι λυτρωτικό. Από συγκίνηση να κλαίτε. Όχι από στεναχώρια. Για τη στεναχώρια έχουμε το παγωτό, το καυτό ντους και το περπάτημα…  και τα υπόλοιπα οκ.

No comments:

Post a Comment

Any comments?